sreda, 1. julij 2015

SOLZE SREČE

Slovenija je posebna država

Politiki in interesne skupine nas preko uzurpiranih dominantnih medijev prepričujejo, da v RS fizikalne zakonitosti ne veljajo, torej da Zemlja ni okrogla, da pri nas sile gravitacije ne veljajo, da je delati enako narediti, da je hoditi v službo enako kot delati, da sindikalisti, politiki in birokrati (ugledni profesorji) bolje vedo kaj potrebuje gospodarstvo kot gospodarstveni sami, da je dobiček slab, da so izgubarska podjetja v državni lasti socialno pravična ter da je to edini pravilni razvojni model (vključno z nenehnimi dokapitalizacijami iz davkoplačevalskega denarja) in da so klasični podjetniki največje zlo, ki nam uničuje blaginjo življenja. Kljub temu jo imam, rad, je moja domovina, tukaj sem se rodil in odraščal. Čeprav nimam biti na kaj dosti ponosen kar je pri nas ustvarila človeška roka v zadnjih letih, sem ponosno na dan državnosti (25. 6. 2015) obesil slovensko zastavo, ki se je našemu hišniku ni zdelo vredno obesiti. Počutil sem se sicer kot kakšen brezglavi podpornik Janeza Janše, a sem odmislil slovenske predalčke in razprtije in se poskušal vrniti v rojstna leta samostojne Slovenije, ko je bila slovenska zastava še skupna zastava vseh Slovencev. Trenutno ima človek namreč vtis, da je slovenska zastava, zastava podpornikov SDS, medtem ko je zastava levičarjev jugo-slovenska trobojnica s komunistično zvezdo.

Utrinki normalnosti

Vsaj enkrat na leto začutim, da se V RS tudi uradno Zemlja začne vrteti okrog Sonca in da tudi uradno ena minus ena ni enako ena, temveč nič.

Lansko leto je vlada RS prodala Aerodrom Ljubljana nemškemu Fraportu. Jokal sem od sreče.



Včeraj je vlada RS prodala NKBM ameriškemu finančnemu skladu Apollo in Evropski banki. Neslišno. Višino kupnine določa trg, torej je kupnina ustrezna. Glede na to, da država jamči za eventulene poravnave izgubljenih tožb (podrejenci, izbrisani delničarji), bomo žal verjetno za Mencingerjansko-tajkunske bajke in finančne orgije še dobili kakšen šestmesten račun po pošti. Kljub temu globoko v svoji duši jokam od sreče.


4 komentarji:

  1. Pravzaprav bo še kar v redu, če bo račun res samo šestmestni. Tudi če ne štejemo centov, je to še vedno manj kot milijon.

    OdgovoriIzbriši
  2. Ja, cena Mencingerjanskega nacionalnega interesa ni nizka. Računi bodo kar še prihajali. Je pa vseeno čudovito, da smo se rešili tega kamna. Še ostalih kamnov se rešimo in se lahko začnemo postavljati pokonci.

    OdgovoriIzbriši
  3. Ne vem, če se prek tega Apolla ne pere denar iz črnih fondov F21. Klik. Jaz bom z morebitnim odprtjem TRR pri NKBM za vsak slučaj še malo počakal, k sreči je na trgu še kar nekaj pravih bank...

    OdgovoriIzbriši
  4. Jaz se držim načela, da kupujem v prvem planu slovensko, če sta cene in kakovost ustrezni. Vendar sem pri bankah tudi jaz previden in sem že nekaj časa nazaj prešel na tuji banki.

    Povezava, ki ste jo pripeli pa kaže razloge za to, da se je tako hitro in tiho odvila privatizacija NKMB za razliko od Telekoma.

    OdgovoriIzbriši