torek, 30. april 2013

ANKETA LEVIČARSKEGA ČASOPISA DNEVNIK O SINDIKATIHNenavadno, a  spodbudno je, da so novinarji rumenega časopisa opazili, da je zaupanje v sindikate manjše.
Le malo so narodno zapisali ponujene možnosti odgovorov.
1.         »Sindikati so se premalo odločno zavzemali za delavske pravice«
Pravilno: Sindikati se niso nikoli zavzemali za delavske pravice, temveč za svoje članarine, rente in rente oseb iz omrežij tranzicijske levice.
2.     »na pogajanjih o reformi trga dela so preveč popustili aktualnim vladam in delodajalcem«
Pravilno: Zakon o delovnih razmerjih je pisan pretežno po diktatu sindikatov in ni povezan z realnimi potrebami trga dela (varna prožnost). Sindikalistični klientelizem je šel celo tako daleč, da je po 3. odstavku 207. Člena ZDR (3) delodajalec celo postal ponižni servis sindikalistov in jim mora tehnično izvesti obračun in plačevanja sindikalne članarine za delavca: »Na zahtevo sindikata zagotavlja delodajalec v skladu z aktom sindikata, katerega član je delavec, tehnično izvedbo obračuna in plačevanja sindikalne članarine za delavca.«
3.     »pomen sindikatov se je z naraščajočo brezposelnostjo in poglabljanjem krize na splošno zmanjšal«
Pravilno: nekateri aktivni državljani RS so končno spregledali, da so sindikalisti ključni krivec za slovensko krizo in število brezposelnih in odsotnost družbenih sprememb (reform), ki je pretežno endogenega izvora (napačni razvojni model po tovarišu Jožetu Mencingerju, podprt s hujskanjem nezamenljivega Dušana Semolića, predsednika ZSSS).

Ni komentarjev:

Objavite komentar