petek, 28. november 2014

U SVRHU OČUVANJA TEKOVINA SOCIALISTIĆKE REVOLUCIJE I USTAVOM UTVRĐENOG POREDKA: STANE GRANDA, VIDNI SIMPATIZER SDS - SLOVENSKI PIKETTY

Socialistični tednik Reporter, glasilo SDS, je 17. 11. 2014, str. 20-21 pod naslovom Zimzelene pomladne zamere in pojmovna zmeda, objavil modrosti tovariša Staneta Grande, rednega kolumnista kataloško-socialističnega tednika Družina in vidnega simpatizerja SDS.

V prispevku je bilo najbolj zanimivo prebrati naslednji odstavek:

Zgodovinar Stane Granda je bil ogorčen, ker se pomladne oziroma desne stranke spravljajo na sindikate in ne, denimo, na gospodarsko zbornico. Prepričan je, da bi t. i. desnica dobila podporo večine volivcev, če bi postavila socialni program. »Dokler se to ne zgodi, ne pričakujem nobenega napredka, Graditi le na antikomunizmu danes ni več aktualno.« Granda je že v kolumni v Družini zavrnil tiste, ki nam »vsiljujejo socialno kapico ali iščejo v katoliški veri začetke liberalnega kapitalizma;« »Ne skrivam prepričanja, da svet z velike krize lahko spravi le krščanski socialni nauk, ki postavlja v ospredje človeka in ne kapital. Kristus je trgovce izganjal iz templja, nekateri pa bi danes kapital vtaknili v tabernakelj,« je bil piker. Na drugem mestu je glede dejavnosti in navzočnosti katoličanov v družbi zapisal, da »socialna kapica in odnos do gospodarskega liberalizma kažejo nemajhno pojmovno zmedo".

Tovariš Stane Granda, vidni simpatizer SDS - slovenski Piketty - gradimo socialistično nadstavbo 
Zanimivo kaj ne, pojmovna zmeda? Semolič in Štrukelj sta good guys? Njune blokade vsake večje reforme, zagovarjanja statusa quo in privilegijev javnih uslužbencev, med katere sodim tudi sam in za slovenske razmere zelo visoke plače sindikalnih predstavnikov, so dejanja krščanske dobrote in milosti?

Socialni program SDS leta 2014 ni bil dovolj socialen? Poglejte prvo sliko (propagandni letak SDS 2014) na tej povezavi. Ni imela SDS do leta 2004 popolnoma socialističen in identičen program kot SD, ko se je SDS imenovala še Social demokratska stranka?

Kam se selijo mladi Slovenci? V Nemčijo, Avstrijo, Švico? Pa ne da v države, kjer imajo socialno kapico? Očitno je nekaj narobe s slovensko mladino, ker gredo raje v tujino delat in živeti kot da bi bili v RS na denarno socialni pomoči in prejemniki Karitasovih paketov.

Pojmovna zmeda? Očitno so imeli njegovi ljubljenci iz RKC razčiščene pojme, ko so se lotili »projektov« okoli cerkvenih Zvona I in Zvona II, Gospodarstva Rast itd.

Se tovariš Dejan Židan Stane Granda morda boji konkurence na t.i. desnici, se boji NSI, ki dela na liberalno-gospodarskem programu, ki zajema tudi boj proti begu možganov in kapitala (heretično socialno kapico)?
Tovariš Stane Granda, vidni simpatizer SDS - Hvaljen Jezus in živela Partija, amen!


Očitno se je Kardeljevo samoupravljanje s temelji Marksizma dobro prijelo na slovenskih tleh, tudi na tako imenovani desnici. Hvaljen Jezus in živela Partija. Amen! 

2 komentarja: