ponedeljek, 29. december 2014

VOŠČILO

Naj za uvod naštejem odločilne dogodke v letu 2014. Tokrat brez ironije, namenoma pogovorno zapisano.

Negativni dogodki v letu 2014 po naključnem vrstnem redu:
1.      Medijsko ponavljanje vsake laži Alenke Bratušek kot gole resnice (v tem naprezanju je zmagala RTV »konsolidirali smo javne finance« SLO ).
2.      Trenutek resnice za RS in slovenske levičarske medije: nastop Alenke Bratušek na zaslišanju v Bruslju.
3.      V DZ je prišla z rekordnim številom glasov stranka birokratov - SMS; stranka brez programa in jasnih stališč. Očitno je v RS preveč ljudi v vati in preveč jih živi na žuljih drugih, zato jim spremembe ne dišijo.
4.      V DZ je prišel produkt oddaje Studio City in revije Mladina - verska stranka ZL s popolnoma komunističnim programom. Vsaka izjava in zapis članov stranke vsebuje nelogične trditve. Gre za vero, dogmatski pristop, ne za empirično preverljive ideje. Dominantni mediji jih kujejo v zvezde. Boj z navideznim sovražnikom, ki nosi ime neoliberalizem (a kdo ve kaj je to?), se nadaljuje.
5.      Žled: februarsko opustošenje. Mediji so krivili neoliberalizem, ZDA in chemitrails.
6.      Zorana Jankoviča so Ljubljančani ponovni izvolili za župana. Namesto da bi se lotil protipoplavne zaščite in popravila cest, na sredini najbolj prometnega dela slovenske ceste sadi 74 dreves in zapira promet.  
7.      Mencingerjeva pro-tajkunska peticija v Mladini proti pridobitvi normalnih upravljalcev podjetij, ki jih trenutno vodi slovenska tranzicijska politika.
8.      Vodjo SDS slovenska sodišča zaprejo brez dokazov (indična sodba).
9.      SDS se ukvarja zgolj še z gojenjem kulta vodje in preteklostjo. Kdor ni z njimi, naj gre v Murgle. Janez Šušteršič, Urban Vehovar, spizdita v Murgle. Na spletni strani SDS se pred volitvami pojavi povzetek programa, poln socialističnih floskul in socialno-populističnih bombončkov, ki naj bi jih plačevali davkoplačevalci.
10.   Izbor novega vodje in senata protikorupcijske komisije = ukinitvi KPK.
11.   Erjavčev predlog, da bi Slovenija reševala krizo v Ukrajini.
12.   Vlada se preda v prvi bitki s sindikati. Sledi višanje davkov. Finančni minister Mramor napove, da se bomo vsi morali nečemu odreči, predlagam, da se odrečemo njemu in vsega kar je povezanega z njim: celotne vlade, visokih davkov, marksizma namesto ekonomije, javnega šolstva in Bineta Kordeža, ki ga Mramor rad vabi na predavanja na EF.
13.   Pokojnine padajo, delež proračunskega denarja izven plačanih prispevkov v pokojninsko blagajno se veča, DESUS pridobi več glasov na volitvah v DZ.
 
Po ustavi naj bi bila cerkev in država ločeni. Zakaj je dovoljeno verskim skupnostim (ZL) vstopati v parlament ?
Pozitivni dogodki v letu 2014 po naključnem vrstnem redu:
1.      Mencingerjev fiasko na evropskih volitvah.
2.      Žled: Slovenci smo pomagali čistiti gozdove in saditi drevesa.
3.      PS je izpadla iz DZ.
4.      Levičarsko-Mencingerjanska SLS je izpadla iz DZ.
5.      Alenka Bratušek je po volitvah in fiasku z Junk-erjem praktično izbrisana iz političnega prostora.
6.      Nataša Pirc Musar ne dobi želene vodstvene funkcije na TV Cerar. Ker je užaljena pove marsikaj zanimivega, npr. da je stranka SD najbolj umazana slovenska stranka s klientelizmom in korupcijo.
7.      NSI se trudi prodreti z nesocialstičnimi in netajkunskim programom. Vztrajajo, vendar so kadrovsko podhranjeni. Vizijo stranke najedajo »notranji sovražniki« s socialistično-gospodarskimi idejami (Hojs).
Če potegnemo črto, je razum v RS popušil kurac 13:7. Državljani RS, želim vam, da v letu 2015 razum vsaj izenači rezultat s socializmom in vsemu kar socializem povleče za sabo. Pa lepo praznujte! J

3 komentarji:

 1. Haha ZL verska skupnost, ta ja pa dobra... :-) Kdaj bo kaj novega na blogu ?

  OdgovoriIzbriši
 2. Če ne gledaš na stvari logično, temveč dogmatično, potem si vernik, kaj ne?

  Čas me baše, ko se kaj pretresljivega zgodi, sem prezaseden, potem pa ni več aktualno... :-(

  OdgovoriIzbriši
 3. Molimo..... :))))) Jao, jao, bilo je čudno leto.... Norci so me obkrožali..... Na zdrave temelje v 2015! :)

  OdgovoriIzbriši