nedelja, 3. april 2016

PRVOAPRILSKA ŠALA: ANKETA TABLOIDA DELO - KATERI BI MORAL BITI KLJUČNI UKREP NASLEDNJE POKOJNINSKE REFORME? O VARČEVANJU NI VREDNO RAZMIŠLJATI

V petek (1. 4. 2016) nas je zopet razveselila anketa v tabloidu Delo. Glede na to, da gre za režimski časnik, je anketa nastala zelo verjetno po naročilu PR službe slovenskega Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti. Izbor in formulacije v anketi implicirajo, da varčevanje ni smiselna alternativa trenutnemu Pay as you go pokojninskemu sistemu oz. klasični Ponzijevi shemi, ki jo režim razglaša za pokojninski sistem. Sprva sem seveda pomislil na prvoaprilsko šalo.

 
Varčevanje in manjšanje lastništva nepremičnin sta še vedno tabu temi v RS.
  
Verjetno bom izpadel dolgočasen s klasičnim vprašanjem in klasičnim, standardnim odgovorom. Katero možnost bi vi izbrali? Jaz sem anketo preskočil, čeprav mi je bila neizmerno všeč trditev »Spodbujanje priseljevanja mladih iz tujine«, najbolje kar neintegriranih oseb v našo kulturo iz bližnjega vzhoda in zamorcev, ki jih naš trg dela nujno potrebuje, saj veste preko zaposlitve plačujemo prispevke za pokojninsko zavarovanje. Presenečen sem bil nad odgovori respondentov, ki so med danimi možnostmi izbrali v največji meri možnost: »Intenzivnejše zaposlovanje mladih«, kar pomeni, da se ljudje zavedajo, da brez vplačanih prispevkov ni pokojnin. A varčevanje in manjšanje lastništva nepremičnin bosta še vedno tabu temi v RS.


1 komentar:

  1. Kako lahko tako anketo preskočiš? Po mojem bi jo lahko strnili v eno samo možnost:

    - Pa šta pitaš!

    .

    OdgovoriIzbriši