ponedeljek, 28. maj 2018

VOLITVE 2018 – TUDI TOKRAT ZAGOVORNIKI TRŽNEGA GOSPODARSTVA OSTAJAMO DOMA


VOLILNI ABSTINENT

Že kar nekaj časa volilno abstiniram. Žal sem se naveličal voliti proti nekomu, tudi sem se naveličal voliti za manj slabega kandidata oz. stranko. Mimo grede enako velja za večino referendumov, kjer je debata pretežno ne-vsebinska, ideološka. Spomnite se referenduma o družinski zakonodaji, kjer so nas levičarji in desničarji v medijih obmetavali z evidentno nestrokovnimi komentarji (menim, da nihče ni niti enkrat prebral celotnega dokumenta), vse skupaj pa je bilo zavito v domišljijo in ideološke pozicije, desničarji so nam stregli s teološkimi argumenti, levičarji pa dobesedno lagali kaj in katere družbene skupine in posameznike obsegajo spremembe v zakonodaji.

TEME VOLITEV

Zakaj sploh omenjam referendume? Verjetno zato, ker me ideološke teme ne zanimajo. Vseeno mi je kakšen življenjski stil imajo pripadniki LGBT, dokler v družbi ne izvajamo sistemskega in zakonodajnega socialnega inženiringa po vzoru degenerirane žrtve mislecev Frankfurtske šole, države Kanade. Ta tema me na volitvah ne zanima. Ne zanima me tudi polpretekla zgodovina kot predvolilna tema.

Migranti so pomembna tema, vendar ne edina in najpomembnejša. Če bi opravili domačo nalogo in izvedli tranzicijo in strukturne reforme s privatizacijo, bi se nam socialni turisti (migranti, begunci, azilanti, ilegalci oz. kakorkoli jih že imenujete) izogibali v širokem loku.

Od stranke, ki bi jo volil bi pričakoval naslednje:
·         Da stranka prepozna korupcijo kot pomemben pojav, da je ne obravnava selektivno - ideološko, da jo prepozna kot sistemski pojav in ponudi rešitve (pa ne v smislu dodatnih komisij in oddelkov na tožilstvu). Mislim, da je to uspelo zgolj stranki Dobra država.
·         Da stranka s tem povezano na prvo mesto postavi privatizacijo NLB in vseh ostalih prašičjih korit, ki so legla korupcije in zasebnih interesov in nam kumulativno predstavljajo pretežno samo stroške.
·         Da stranka tudi v povezavi s točko ena predlaga razbitje vseh monopolov, kjer sta najbolj eklatantna primera ZZZRS in ZPIZ. Monopola pomenita nedostopno in drago zdravstvo Slovencem ter pokojninski sistem v obliki Ponzijeve sheme.
·         V povezavi s prejšnjo točko pričakujem od stranke konkretne strukturne reforme, pokojninskega, zdravstvenega in šolskega sistema ter ureditve trga dela (ZUTD, ZDR).

Še enkrat, teme, ki me na volitvah praktično ne zanimajo:
·         Življenje LGBT,
·         Centralno-planski projekti po sovjetskem vzoru iz tujega denarja kot so železniški tiri, elektrarne, pristanišča,…
·         Subvencioniranje prokreacije, kar je tisto, kar me pri slovenskih strankah desno od sredine ne privleče na volitve. Ne razumem obsedenosti desnih strank z subvencioniranjem razmnoževanja, plačevanja porok in stanovanj družinam. Absurdno je trditi, da je nizka rodnost v informacijski dobi problem. Absurdno je povezovati visoko rodnost s polnjenjem pokojninske blagajne. Najprej se morajo rojeni aktivirati in plačevati v pokojninski sistem, potem ima rodnost šele korist pri pokojniški blagajni. Tukaj ne obsojam strank SDS in SLS, ki sta že od svojega nastanka z izjemo ideoloških vprašanj pri dejanjih bolj nagnjena v levo k centralnoplanskem, socialističnem urejanju gospodarstva, šolstva, medijev in družinske politike. Od teh dveh strank zagovarjanja tržnega gospodarstva, tranzicije k kapitalizmu niti ne pričakujem klub spremembi imen. Razočaran pa sem nad NSI, ki vedno podre kar je zgradila z dobrimi idejami kako preko tržnih rešitev in svobodne konkurence po vzoru uspešnih držav reševati zaostanke zaradi neizvedbe tranzicije v Sloveniji. Tudi letos so nam ponudil univerzalno otroško darilo iz tujega denarja, s čimer so z ritjo podrli zgrajeno. Tudi lista Bojana Požarja ne ve kaj bi, kar jim paše bi urejali tržno, kjer pa je Požarju uspelo pritegniti še druge člane, pa socialistično preko centralnega plana in državnih investicij, predvsem pa nima dovolj konkretiziranih idej in strokovnih ekip, Požarjevo odlično poznavanje obrazov in zakulisij ne zadostuje za reformni potencial.
 
Halooo, tukaj sem, me ne vidiš? Rad bi šel na volitve, prosim ponudite mi izbiro. Prosim ponudite mi okusno jed brez rdečih ojačevalcev okusa. 


Vsem strankam se torej zahvaljujem za nastope in vam sporočam, da med vami ni velikih razlik in ostajam na volilni dan doma oz. grem okopavat krompir.

1 komentar: