sreda, 5. junij 2013

TOVARIŠ JOŽE MENCINGER UGOTAVLJA, DA BO VPIS FISKALNEGA PRAVILA V USTAVO SRS ZMANJŠAL PRIHODKE NJEGOVEGA PRIVATNEGA INŠTITUTA



Danes v rumenem Večeru, v članku Konec sanj, tovariš Jože Mencinger ugotavlja, da bodo vpis fiskalnega pravila in priporočila Evropske komisije (EK) o privatizaciji zmanjšali prihodke njegovega privatnega Ekonomskega inštituta pravne fakultete (EIPF).

Mencingerjev EIPF namreč solidno živi od svetovanja podjetjem v državni lasti in plačanih objav v slovenskih rumenih medijih. 

Tovariš Jože Mencinger, bivši gospodarski minister in večni vodja slovenskega razvojnega modela, ki mu dosledno sledi levica, desnica je deklarativno proti, a praksa kaže, da brez upoštevanja njegovih idej ne gre v SRS.


Tovariš Mencinger tudi vidi kot edini možni način spodbujanja gospodarske rasti ekspanzivno monetarno politiko oz. že znano razsipavanje tujega - davkoplačevalskega denarja. »Drugače sploh ne more biti; gospodarska rast je določena s povpraševanjem, če ga zmanjšujete, se gospodarska aktivnost, zaposlenost, proračunski prihodki, trošenje prebivalstva in investicije samodejno zmanjšujejo, povečujejo pa se brezposelnost, javni dolg in brezup.« Tuje investicije (privatizacija) pa zanj ostajajo v polju herezije.


EIPF včeraj, danes, jutri

Ni komentarjev:

Objavite komentar