ponedeljek, 20. januar 2014

OBETA SE PONOVNI DVIG MINIMALNE PLAČE, ŽIVELA URAVNILOVKA, ŽIVEL SOCIALIZEM!

Po poročanju slovenskih medijev (RTV SLO, 24 ur, Delo, Finance…) se bo minimalna plača v Sloveniji dvignila za 5 €, na 789,15 € bruto. Sindikatom se to zdi premalo, delodajalcem pa preveč. 
 
Moša Pijade in njegovi ideološki nasledniki: Igor Lukšič, Anja Kopač Mrak in Dušan Semolič
Razmišljam naglas zakaj je dvig minimalne plače zelo primeren:
-        Leta 2010 je bil sprejet Zakon o dvigu minimalne plače, ki je previdel na vrhuncu gospodarsko-finančne krize 22 % zvišanje minimalne plače. Vsa delovna mesta v podjetjih z nizko dodano vrednostjo, kot je npr. predelovalna dejavnost (jeklarstvo), ki so bila na nitki, so postala nekdanja delovna mesta. Številka je petmestna, prvi cifra ni 1. Ker za izgubo delovnih mest ni nihče odgovarjal (sindikati, Pahorjeva vlada, minister za delo Ivan Svetlik in njegova leva roka Anja Kopač Mrak), je bil dvig minimalne plače dobra odločitev.
-        Minimalna plača je glede na podatke iz Delovnega zvezka UMAR št. 3/2010 leta 2009 (stran 3) predstavljala 44,2 % povprečne plače. Leta 2013 je presegla polovico. Živela uravnilovka, uresničuje se slovenski socialistični ideal enakosti v revščini, ne glede na zahtevnost, količino in kakovost opravljenega dela, bodimo vsi enako plačani, Eviva Cuba, eviva Castro! Dvig minimalne plače je torej zelo dobra odločitev.
-        Dvig minimalne plače za 5 € ne pomeni samo dviga minimalne plače, temveč verižno reakcijo dviga vseh minimalnih plač, saj ne morajo biti bolj zahtevna delovna mesta in manj produktivni posamezniki enako plačani. Ali pač? Glejte prejšnji odstavek in jasno vam bo tudi, zakaj se bolj propulzivni mladi državljani SRS množično izseljujejo. To, da se izstopajoči posamezniki, ki razgrajujejo ideale gradnje socialistične nadstavbe izseljujejo, je v resnici skrita želja slovenske narodne vlade delavnega ljudstva, saj gre pri nadarjenih in propulzivnih mladih za moteče elemente idealov socialističnega samoupravnega sistema delavnega ljudstva in interese ostankov kontrarevolucije.
-        Da minimalna plača ne sledi produktivnosti gospodarstva in trendu BDP, temveč populističnim željam socialistične vlade in denarnicam sindikatov, je prava smer, saj to vladi olajšuje delo. Več kot je brezposelnih in bolj kot so državljani revni, lažje jih je kontrolirati, je dejal že tovariš Moša Pijade, ki je velik vzornik profesorja Dr. Ivana Svetlika in njegove naslednice Dr. Anje Kopač Mrak. Dvig minimalne plače je odlična odločitev!
-        V takšnih trendih sistema samoupravne demokracije lahko šele jasneje in bolj konkretno opredelimo položaj, vloge in način delovanja subjektivnega faktorja socialistične družbe, zlasti pa način in sredstva uresničevanje vodilne idejne in politične vloge ustvarjalnih sil socialistične družbene zavesti nasploh in stranke Socialnih demokratov ter Zveze svobodnih sindikatov še posebej.

Odlomek iz govora Moše Pijade na prvem zasedanju AVNOJA novembra 1942 v Bihaću (številne podobnosti z delovanjem vlade Alenke Bratušek so zgolj naključne):

»... Zato je potrebno ustvariti tolikšno množico brezdomcev, da bodo ti postali večina v državi. Zato moramo požigati. Bomo streljali in se umikali. Nemci nas ne bodo našli, a bodo iz maščevalnosti požigali vasi. Potem bodo vaščani, ki ostanejo brez strehe, sami prišli in mi bomo imeli narod ob sebi in bomo na ta način postali gospodarji razmer. Tisti, ki nimajo ne hiše ne zemlje ne živali, se nam bodo hitro pridružili, ko jim obljubimo velik rop. Težje bo s tistimi, ki imajo vsaj kakšno posest. Njih bomo navezali nase s predavanji, gledališčem, predstavami in drugo propagando. Tako bomo postopoma obredli vse kraje. Vaščan, ki ima hišo, polja in živino, delavec, ki prejema plačo in ima kruh, je za nas brez vrednosti. Mi moramo iz njih narediti brezdomce, proletarce... Samo nesrečniki postanejo komunisti, zato mi moramo ustvariti nesrečo in množice spraviti v obup. Mi smo smrtni sovražniki vsake blaginje, reda in miru...«

4 komentarji:

  1. Moša Pijade bi bil ponosen na Slovenijo.

    OdgovoriIzbriši
  2. Moša Pijade bi bil zelo ponosen na Slovenijo.

    OdgovoriIzbriši
  3. Res je, vse gre po njegovem načrtu. Narediti vse državljane enake v revščini in jih potem z lahkoto nadzirati in upravljati njihova življenja.

    OdgovoriIzbriši
  4. Stvari so v resnici nekoliko drugačne, kot se zdijo na prvi pogled.

    Moša Pijade, Igor Lukšič, Dušan Semolič in Anja Kopač so vsi člani (skrivne) mreže rimske okupacijske oblasti. Če boste vtipkali v iskalnik njihova imena, zraven pa besedo "buchela", kakor je naslov mojega bloga, boste našli zanimivo razkritje.

    Rimski imperij ni nikoli propadel. Spremenil se je iz vojaškega v verskega in je danes močnejši, kot pa je bil kadarkoli v preteklosti.

    Ker se vam bo razkritje verjetno zdelo sprva popolnoma nemogoče, si poglejte na spletu slovenski film "Temni angeli usode (1999)", kjer je delovanje skrivne oblasti precej natančno opisano.

    OdgovoriIzbriši