četrtek, 18. februar 2016

JANŠEVI SOCIALISTI - SDS ZOPET KAŽEJO SVOJO POPULISTIČNO NARAVO II. del

13. aprila 2015 sem v članku Janševisocialisti - SDS zopet kažejo svojo populistično naravo opisal, kako v poslanski skupini SDS predlagajo novelo zakona o socialno varstvenih prejemkih, s katero bi odpravili vpis prepovedi odtujitve in obremenitve nepremičnine za prejemnike denarne socialne pomoči in varstvenega dodatka.

Skrajni levičar Marjan Pojbič 

Dejansko so zadevo glede na objavo na spletnistrani SDS spustili v parlamentarni postopek. In pred dvema dnevoma je skrajni levičar Marjan Pojbič o zadevi spregovoril na novinarski konferenci.

Še enkrat ponavljam, zakaj menim, da je predlog SDS škodljiv:
·   Ker podpira socialistični materializem; med slovensko obsedenost z materialnim bogastvom, sodi tudi lastništvo nepremičnine, ki je med najvišjimi, če ne celo najviše v Evropi. S tem, da so se številni starostniki raje odpovedali varstveni dodatku kot da bi se jim bremenil hišo, ni nič narobe. Napačen je bil zgolj previsok cenzus prihrankov (bolje porabiti denar za cigarete in alkohol kot imeti privarčevanih 3.100 € za pogreb), ki vpliva na višino oz. upravičenost do varstvenega dodatka.
·          Nedelujoč trg nepremičnin: v razvitem delu Evrope, npr. v Veliki Britaniji, je normalno, da starostniki prodajo predimenzionirano hišo, ki je fizično in finančno niso zmožni vzdrževati in se preselijo v manjša oz. oskrbovana stanovanja, ki si jih preko kupnine lahko privoščijo.
·        Mladi zaradi nedelujočega trga dela in oklepanja starostnikov nepremičnin (glejte drugo točko), torej zaradi previsokih cen zaradi odsotnosti ponudbe nepremičnin na trgu, ne morajo do stanovanj.
·          Nepotrebna bremenitev proračuna.
·          Brezpogojni socialni transferji (iz državnega proračuna) ne bodo rešili revščine. Nikoli v zgodovini človeštva niso imeli tovrstnega učinka.
·     Ker se kriza poglablja in lahko pričakujemo velik val večjih nepremičnin na manj zaželenih lokacijah izven večjih mest, ki bodo na enkrat pljusknile na nepremičninski trg…
·   Ker zastrupljajo medijski prostor s socialistično-samoupravljavskimi parolami iz sedemdesetih let prejšnjega stoletja, ko so se gradile večnadstropne hiše v SRS s poceni krediti, za katere denar je prišel pretežno preko nepovratnih ali poceni kreditov iz kapitalističnih držav kot so ZDA.

Edvard Kardelj – idol skrajno-levičarske stranke SDS

2 komentarja:

  1. tO SE PA RES NE SPODOBI ZA ENO DESNO STRANKO, ČE LEPO REČM.

    OdgovoriIzbriši
  2. Ja ne vem zakaj delajo take neumnosti, ki so povrhu še škodljive. Poleg tega: svoje volivce bodo izgubljali, tisti, ki se deklarirajo za levičarje pa sigurno ne bodo volili SDS.

    OdgovoriIzbriši