torek, 31. maj 2016

BLOG PODPIRA: GARY JOHNSON ZA PREDSEDNIKA ZDA


ZDA ima izbiro na predsedniških volitvah 2016


Volitve v ZDA postajajo vse bolj nepredvidljive. Zgodil se je še en nenavaden preobrat, Hillary Clinton in Donald Trump sta dobila tekmeca, ki je v dveh dneh po javnomnenjskih anketah prišel že do 10 % podpore ameriških volivcev.


Na kratko Gary Johnson podpira majhno in vitko državo, nasprotuje državnemu vmešavanju v gospodarstvo in finance (reševanju korporacij in bank) ter vmešavanju korporacij v politiko. Nasprotuje vojaškim intervencijam in je v vseh pogledih liberalec.


Blog Nisem levičar podpira naslednika Rona Paula - Garya Johnsona za predsednika ZDA in si želi podobnega kandidata v RS, kjer je za nesocialiste trenutno edina pametna izbira na volitvah in referendumih volilna abstinenca.



2 komentarja:

  1. Leta 1992 je Ross Perot pobral okoli 20% glasov, pa je kljub temu pri elektorskih ostal na nuli. Po nekih raziskavah sicer takrat ni odločil volitev, ker naj bi tako Clintonu kot Bushu st. "ukradel" pribl. enako št. glasov. Se pa bojim, da si lahko Clintonca ob tej novici že začne kopičiti šampanjec v hladilniku.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Res je, imate prav, čeprav ni nujno, da je 100 % tako, ker tudi med demokratskimi volivci Clintonova predstavlja korporacije in wall street. Ampak vseeno menim, da je treba vsaj pokazati, da obstaja neke tretja neetatistična možnost. Gre za enako zadevo kot v RS. Vedno sem v dilemi ali naj dam desničarjem glas, samo za to, da ne bodo levičarji dobili volitev ali naj ostanem doma in ne volim desnih socialistov. Ampak težava je v tem, da je slovenska desnica nikakva, sploh SDS in SLS sta über socialistični in je iz leta v leto ista zgodba.

      Izbriši