nedelja, 30. april 2017

EVVIVA IL COMUNISMO E PAPA FRANCISCO JORGE MARIO BERGOGLIO

Po poročanju portala Breitbart, je Papež Frančišek v svojem nedavnem govoru v Vatikanu obsodil libertarijanizem kot nevarno in sebično doktrino, ki zanika skupno dobro.

Seveda ne gre za prvi tovrstni izpad infantilne nerazgledanosti radikalnega marksista Papeža Frančiška. Zanimivo je, da je libertarne ideje obsodil v kontekstu svoje kritike populizma, medtem ko Papeža Frančiška ves svet pozna po reprodukcijah krilatic in parol grše stranke Syriza (za podobno nerazgledane kot Papež Frančišek – gre za grško različico slovenske Združene levice). Medtem, ko je Papež Janez Pavel Drugi precej pripomogel k padcu berlinskega zidu in totalitarnih socialističnih sistemov, trenutni papež predstavlja popolno degradacijo teh prizadevanj z zavzemanjem za paternalistično družbo, v kateri država ureja in odreja vse po vrsti v posameznikovemu življenju. Hkrati gre za vidnega predstavnika kulturnega marksizma, ki temelji na socialnemu inženiringu in kulturnemu relativizmu.
CHE Papa Francisco Jorge Mario Bergoglio GUEVARA

Sta svoboda in osebna odgovornost, ki jih zagovarja libertarijanizem res sebični vrednosti ali je sebičen socializem, kjer posameznikova sposobnost in delavnost nista vrednota, temveč je vrednota pripadnost neki stranki (morda v tem kontekstu tudi cerkveni instituciji). Mar ni sebično to, da opravilno sposobni posamezniki delajo namesto drugih, ki živijo od sadov njihovega dela, torej od državnih podpor?

Marx, Stalin, Lenin, Papa Francisco Jorge Mario Bergoglio ...
Razumem, da se Papež Frančišek boji konkurence novih spletnih medijev, kjer kljub močni levičarski cenzuri počasi pronicajo tovrstne ideje. Vendar z nepoznavanjem ali namernim zavajanjem in takšnimi izjavami ne dela najboljše reklame RKC. Tako cerkvenemu občestvu prijazno predlagam, da naj Che Francisca vrnejo nazaj v meko socializma - južno Ameriko. Če bo prepotoval celo celino, bo morda celo doživel čudežno razodetje ob obisku edine kapitalistične države v J Ameriki, Chila, morda se mu bo ob povprečnemu standardu, ki ga uživajo prebivalci te države, ki je neprimerno višji od drugih držav, prikazala Marija.

Ni komentarjev:

Objavite komentar