torek, 18. julij 2017

RUŠENJE MINISTRICE ZA ZDRAVSTVO JE NEKAJ, KAR JE V GLOBOKEM NEINTERESU DRŽAVLJANOV?


Po zelo dolgem času mi je v roke prišel levičarski tabloid Mladina. Ustavil sem se že pri uvodniku aktivista Gregorja Repovža (14. VII. 2017, št. 28, stran 2).

Gregor Repovž


Urednik Repovž, ki ne ve od kod je dobil denar za nakup Mladine ima očitno dobre povezave v slovenskemu zdravstvu in je s storitvami več kot zadovoljen. Očitno zanj čakalnih vrst ni. Implicitno meni, da korupcija v zdravstvu ni težava, tudi imeni podjetji Mark Medical in Kb1909 mu nista znani. Torej rešitev je na dlani: še več denarja dobaviteljem medicinskih pripomočkov in politično nastavljenim uradnikom v zdravstvenih ustanovah:



O privatizaciji slovenskega zdravstva se (žal) v RS nikoli ni razpravljajo, očitno Repovš enači koncesionarje s privatnimi ambulantami in izbiro med več zavorovalnicami s privatizacijo. In očitno nizozemskega zdravstvenega modela tovariš ne pozna, enako kot sodeč po javno izrečenemu tudi trenutna ministrica Milojka Kolar Celarc. Trenutni slovenski zdravstveni sistem ima eno težavico, čakalne vrste, torej ali modra kuverta ali prestop vrste (veze in poznanstva), se pravi trenutni slovenski zdravstveni sistem favorizira višji sloj. Neoliberalna privatizacija pa bi vzpostavila konkurenco in možnost izbire zdravstvene ustanove in zavarovalnice, to je trenutno še vedno monopolizirano in socialistično. Iščem premere, ko je več konkurence dvignilo ceno in znižalo kakovost storitev. Trenutno se takega primera ne spomnim, ampak razmišljam naprej:
  


Ministrica Milojka Kolar Celarc dela odlično, vendar neoliberalci trdijo, da je njena reforma, ki to ni, zgolj davčna reforma oz. podražitev in še večja monopolizacija (svetovni unikum) slovenskega zdravstva in možnost koruptivnega zaslužka podjetij, ki imajo v lastništvu tudi tabloid Mladina, ki jih Repovž ne pozna:



Rušenje ministrice za zidarstvo je nekaj, kar je v globokem neinteresu državljanov? Državljanov ali dobaviteljev medicinske opreme, politike?


Ni komentarjev:

Objavite komentar