torek, 20. december 2011

SOVRAŽNI GOVOR 1 – ČASOPIS DELO


V časopisu Delo, na prvi strani, se je 20. 12. 2011 v kolumni Luknja pojavil sovražni govor (Milena Zupanič). Gre za močno ksenofobijo proti tujcem, Neslovencem.

Citiram: »Razkroj gre vedno z roko v roki z masovnimi stečaji domačih podjetij, ki že leta in leta pred tem delavcem niso plačevala zavarovanj, in prihodom tujcev, ki so pokupili vse, kar so države imele vrednega. Posledica tega je moralni razkroj družbe in nazadnje zdravstva. Ne samo zaradi finančne luknje, ampak zato, ker ne veljajo nikakršna pravila več

Pravilno pa ugotavlja, da naše javno zdravstvo privilegira višji sloj, saj si zgolj pripadniki le-tega privoščijo modre kuverte: »Ponekod je treba prinašati bolnikom v bolnišnico celo hrano in zdravila, ker jih bolnišnice nimajo, v najslabših primerih kuverto.«

Mnenje:
Zakaj veljajo tuji investitorji za tako veliko zlo v Socialistični Republiki Sloveniji? Zato, ker se jih naši rudeči direktorji bojijo, fantje namreč niso tako nezamenljivi in sposobni kot si mislimo. Bojijo se za svoje stolčke. Brez nepovratnih subvencij bi že mnogo slovenskih podjetij končalo na smetišču zgodovine, čemur bi lahko davkoplačevalci (predvsem iz privatnega sektorja) samo zaploskali. Brez brutalnega prerazdeljevanja (konfiskacijskih obdavčitev), kar pomeni jemati dobrim podjetjem in dajati v Mure, bi lahko mala in srednja podjetja prosperirala in potegnila slovenski voz iz mulja.

Druga težava so prevladujoči slovenski mediji, ki preko zadovoljevanja kratkoročnih interesov, promovirajo izrojeno Mencingerjansko idejo o nacionalnem interesu (t.i. pajdaški kvazi-kapitalizem), ki je bila verjetno največja prevara zadnjih 20 let samostojne Slovenije, vsaj iz vidika naše blaginje in prihodnosti (Nova NLB,…).

Kaj lahko pričakujemo v prihodnosti?

Kaviar socialisti oz. če hočete kazino kapitalisti (Janković, Kordež, Tovšak,…), ki jih povzdigujejo njim lojalni medijski apologeti (G. Repovž, M. Repovž,…) bodo izčrpali »družinsko srebrnino«, ki bo izgubila vso patino in če jim bo uspelo, bodo denar mimo bančnega sistema prenesli v tujino. Ko bo vse propadlo, bomo lahko prosili naokrog, da bi kdo kupil obubožana podjetja po 1 €. Verjetno bodo želeli državne subvencije, saj z zadolženimi podjetji nimaš kaj početi, vredna so samo zemljišča. Nekaj jih bodo kupili osebki, ki so dovolj denarja speljali v FL in ostale davčne oaze, načelno pa bomo prosili osovražene tujce, morda celo iz tako imenovanih in v naših medijih zaničevanih »poceni bazenov za tuje investitorje« kot je Slovaška, da investirajo kaj v našo shirano Kokoško.

1 komentar:

  1. Seveda so moj kratek komentar s povezavo na blog na Delovi strani, Delovi politkomisarji cenzurirali oz. ga niso objavili.

    OdgovoriIzbriši