petek, 2. marec 2012

NEUČINKOVITI IN NESOCIALNI ZORAN JANKOVIĆ PREVARAL SVOJE VOLIVCE


Poslanec in nesojeni predsednik aktualne vlade Zoran Janković je po pričakovanjih grobo potegnil svoje volivce. Ker mu ni uspelo sestaviti koalicije in ni postal premier, se je odločil ponovno kandidirati na ljubljanskih lokalnih volitvah.
 
Tamara Vonta - dediščina Zorana Jankovića v parlamentu.
S svojim sprevrženim dejanjem so Zoran Janković in njegovi strici iz ozadja naredili vsaj nekaj sto tisoč € stroškov, ki jih seveda ne bodo krili sami. Janković je namreč povzročil županske volitve marca 2012 v Ljubljani, na katerih bo tudi sam kandidiral. Druga negativna zapuščina pa je 27 poslancev z dvomljivimi strokovnimi kompetencami/referencami, njihov domet ne nese dlje od tem, ki se vežejo na kulturni boje med levimi in desnimi ter na sesanje davkoplačevalskega oziroma tujega denarja.
 
Stadion Stožice marca 2012 še vedno zgleda kot gradbišče
Ker so slovenski volivci kratkega spomina (Golobič 2008, Pahor 2011), se nam obeta povratek Jankovićeve tiranije v prestolnici. Z drugimi besedami nadaljevanje zadolževanja še nerojenih Ljubljančanov; kup ekonomsko, socialno, umetniško ali kakorkoli drugače neupravičenih projektov; neplačevanje delavcev, preplačevanje projektov – spomenikov Zoranu Jankoviću, ki na prostem trgu stanejo tretjino cene, pa še delavci so plačani v celoti, ker jih ščiti vladavina prava in tranzicijska levica; umetno vzdrževanje nabuhlih cen nepremičnin in subvencioniranja gradbenih tajkunov (Tovšak); spremembe namembnosti zemljišč v korist družine Janković in v škodo tistim, ki prispevamo v proračun in seveda okolju; monopoli (Lekarna LJ), praktično monopolne komunalne storitve, ki so se v času županovanja Jankovića izdatno podražile; nesorazmerno ožemanje pri manjših prometnih prekrških v Ljubljani (nesorazmerno visoke kazni za parkiranje na neprometnih koncih ob sobotah in nedeljah). 

Naj se ve kdo je zadolžil še nerojene otroke!
Koliko stane primerljiv objekt v kakšni zahodno-evropski državi? Dvakrat manj? Trikrat manj?
Skratka obeta se nam repriza eklatantnih primerov ekonomske neučinkovitosti (neustrezne oz. odsotne finančne kalkulacije (komercialni del stadiona Stožice; cena vzdrževanja in samo-odplačevanja stadiona Stožice; nedokončani projekti – Stadion Stožice marca 2012 še vedno zgleda kot gradbišče, notranji cestni obroč, negovalna bolnišnica, ljubljanski potniški center, projekt Ilirija, prenova Plečnikovega stadiona, oživitev bregov Save, vrtci, domovi za stare… ) in nesocialnega izžemanja občinskega in državnega proračuna ter delavcev (zadolževanje, neplačevanje delavcev in podizvajalcev (verižni stečaji podjetij), višanje cen nepremičnin, nesmiselna hiperregulacija z namenom nabiranja finančnih sredstev na podlagi kazni, višanje cen in monopolizacija storitev,…). Kljub vsemu navedenemu in povišanju zadolženosti občine s pričetkom županovanja iz 57 milijonov evrov na 130 milijonov evrov, je bila v celoti realizirana manj kot polovica projektov, kot že napisano, je cena vedno občutno presegala ceno primerljivih projektov/objektov v zahodno-evropskih državah.

Priporočam branje teksta kolege dr. Saše Zagorca: »Ali lahko župani kandidirajo na parlamentarnih volitvah in kakšne so posledice v primeru izvolitve«, objavljenega v reviji Pravna praksa, številka 41-42, oktobra 2011: http://www.gvzalozba.si/si/revije/pravna-praksa/arhiv-1/5211,535/

27 komentarjev:

  1. Pozabili ste napisati koliko denarja si je spravil v žep in kako njegova familija živi na veliki nogi na račun izkoriščanja delavcev in naivnih volifcev.

    OdgovoriIzbriši
  2. Zdelo se mi je, da to ni potrebno, ker o tem čivkajo že vrabci na strehi stadiona. Sploh ne razumem katero pozitivno lastnost bi lahko objektivno izpostavili, ki bi opravičila glas njegovega volivca. Samo leva usmeritev, če mene vprašate…

    OdgovoriIzbriši
  3. Vrabci na strehi stadiona - hahaha, dobra besedna zveza.

    Se mi pa zdi, da volivci včasih odločajo tudi na podlagi tega, koga bi najmanj volil do tega, koga bi najbolj volil, pa tudi, če ta v celoti ne ustreza njihovi predstavi izbranega kandidata. Pač, kot protiutež ima večno zelenega Miho Jazbinška in nekoga, ki bo v levi ljubljanski občini z nasprotovanjem družinskemu zakoniku npr. težko uspel. In ostane kavboj Zoran - župana pač potrebujemo. Baje? :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Res je, sam sem po navadi zbral najmanj škodljivega kandidata med škodljivimi, večinoma pa sem oddajal prazne volilne lističe. Družinski zakonik je v današnjih okoliščinah (akutna finančno-gospodarska kriza) popolnoma trivialna tema. Dimna zavesa pred velikimi težavami in velikimi malverzacijami. Žal še vedno večina volivcev uživa v kulturnemu boju med »partizani in domobranci« in bodo zbrali tistega, ki je naklonjen istospolnim ali pa obratno in ne tistega, ki razume tržno gospodarstvo in je v praksi pokazal učinkovitost in visoko stopnjo etično moralne drže. In slednjega Janković zagotovo ni pokazal ne v Mercatorju, ne pri vodenju občine Ljubljana in ne v privatnem življenju.

    OdgovoriIzbriši
  5. Ti bom pa jaz pogled malce drugače obrnila: kaj pa, če povprečni slovenski volilec itak misli, da so vsi isti (nepošteni in v skrbi najprej in samo za lastno rit) in je posledično prav ideološki boj tisti, ki odloči volitve? Lej, nehajmo se sprenevedati - vsi s sabo prinesejo svoja podjetja, ki na veliko začnejo poslovati z državo, vsi so v teoriji fantastični pravniki, gospodarstveniki, makro in mikro ekonomisti, samo, što nisu sve sredili,... raja pa vidi, da učinka ni - ne od enih in ne od drugih. V zadnjih letih smo imeli levo in desno vlado in vsi so bili za en .... in ja, posledično raje kopljem po bazenu levice, ker sem vsaj prepričana, da s tem ne bom dobila obveznega verouka v osnovno šolo. Žal, tako je.

    OdgovoriIzbriši
  6. Se zelo strinjam, ni bilo bistvenih razlik v slovenskih vladah zadnjih 20 letih. Če bodo ta levi triumfirali, ne boš dobila obveznega verouka v osnovno šolo, to je res, boš pa dobila drug ideološki balast o zveličanosti komunistične revolucije. Poleg tega bodo generacije na poslovnih in ostalih šolah še naprej učili centralnega planiranja po sovjetskem vzoru kot ga imamo že skoraj 70 let.

    Svetujem, iskanje alternativ, ki niso obremenjene z levo-desnim ideološkim balastom. Mislim, da ja tudi svobodna družba brez te navlake možna.

    OdgovoriIzbriši
  7. Če mi pokažeš alternativo in to ne velja za neko marginalno stranko, kjer kandidida kopica čudakov, jo z veseljem volim.

    Ampak žal, na trenutnih županskih volitvah imam spet točno tako pozicijo moči - levi in desni. Pa se strinjam s tabo, da je v bistvu Janković dodatno obremenil proračun z nepotrebnimi županskimi volitvami, ampak tetka, ki hodi na shode za klasične družine pa žal ne more predstavljati mojega volilnega glasa.

    OdgovoriIzbriši
  8. Lepo, da te skrbijo pravice neklasičnih družin. A z nadaljnjim županovanjem Jankovića bodo zaradi njegove potratnosti, nesocialnosti in izrazite neučinkovitost, na slabšem tako neklasične družine kot klasične družine. Mislim, da je potrebno iskati etične osebe, ki se ne bodo kvarile naše sedanjosti in dolgoročne prihodnosti s pozerskim razmetavanjem tujega denarja in malverzacijami (z zemljišči,…) kot je to počel Janković.

    In kakšne zveze ima sploh župan/ja z istospolnimi pari? Razen tega, da financirajo parado ponosa in podobne zadeve, nikakršne! Občina po moje mora delno sofinancirati socialno varstvene programe in zavode, in ne promocije neklasičnih družin.

    OdgovoriIzbriši
  9. Nekatere je ob vseh svinjarijah Jankoviča sram priznati, da ga podpirajo. Zato rabijo izgovore.

    Potem postane grozno pomembno, ali se slikaš v Dražgošah ali ne.

    OdgovoriIzbriši
  10. Poglej, mogoče si pozabil, ampak v davnih devedesetih in nekaj letih, v času Petrletove vlade, je bil eden od predlogov, da se ukine pravica žensk do samoodločbe glede splava. Do tega na srečo ni prišlo, bi nas pa to postavilo ob bok skrajno katoliškim državam kot je Irska.

    Mene taka oseba ne more zastopati! Mojega glasu ne bo dobila oseba, ki je ozka v svojih pogledih, ki ni liberalna, je katoliško desno usmerjena, ki je "nestrpna" v svojih pojmovanjih sveta in tukaj me je s podporo družinskemu zakoniku prijetno presenetila Virantova lista.

    Še enkrat - ne zagovarjam Jankovića, ampak moje volilne preference bodo vedno na levi strani, ker mi poleg splošnih volilnih programov, ki večinoma ostajajo neuresničeni, veliko pomeni tudi to, da je moj pogled na svet "enak" človeku, ki mu zaupam glas.

    Se pravi, če bi na županskih volitvah zmagala Mojca Kucler Dolinar, lahko pričakujem, da se bo z veseljem udeležila parade ponosa? Mislim, da ne, gre pa za to, da je ta stranka znana po tem, da marginalne skupine ljudi ne samo ne promovira, ampak še bolj marginalizira.

    In oprosti, ampak Janković je meni, kljub vseeno edini župan, ki je dejansko nekaj naredil za mesto. Danica in Vika sta greli stoček, premaknili pa nič, razen zloglasne vzpenjače, Dimitrij je pa itak ušel, takoj, ko se mu je ponudila prilika, da zasede bolj ugleden položaj.

    OdgovoriIzbriši
  11. @ Bonifacij: Ja, to »paradiranje« na Dražgošah je res hecno. Ko bi si vsaj zbrali nek kraj, kjer je šlo za evidentno zmago na okupatorjem, tukaj pa nekako nočejo priznati, da morda ni šlo za ustrezno določitev, saj so partizani porabili precej nedolžnih vaščanov po nepotrebnem za »Kannonenfutter«. Volivcem je pogosto važno le, da je kandidat levičar, ostalo je poponoma trivialno, vključno s težkimi svinjarijami in gorami napačnih odločitev, ki jih saniramo aktivni davkoplačevalci.

    OdgovoriIzbriši
  12. Vendar, ko vsi kandidati vehementno govorijo o liberalizmu, mislijo zgolj na liberalizem do manjšin, do drugačnih. Nihče pa ne govori o ekonomskem liberalizmu, ki na prvo mesto postavlja svobodo posameznika (, pri čemer naj ne bi škodil drugemu) in vladavino prava. Šele tako je človek lahko res svoboden, lahko svobodno ustvarja, se razvija in mu ni potrebno deliti sadov svojega dela z nehendikepiranimi osebami – zajedalci kot je npr. Zoran Janković.

    Janković pa je oseba, ki sicer paradira na gejevskih paradah, vendar kot vsi slovenski levičarji selektivno razume besedno zvezo sovražni govor. Ko govorimo npr. o pripadnikih muslimanskih dežel, gejih… jim je naklonjen, ko govorimo o razvitejših Z-evropskih državah in predvsem ZDA izraža močno sovraštvo. Zakaj? Zato, ker je tipičen naslednik kadrov, ki so se kalili v KP (takšni so tudi njegovi eminentni podporniki) in o ekonomskem liberalizmu in prostem trgu nima pojma, njegove ideje so prevzete po sovjetskem centralnem planiranju. Zato so njegovi projekti tako pregrešno dragi, delavci pa niso plačani, vse stroške njegovo kvazi učinkovitosti pa nosimo »mali« ljudje.

    Strinjam se, da sta bili prejšnji županji neoperativni. In kaj je naredil Jankovič za mesto, razen ogromnih dolgov in na pol končanih projektov, ki bi stali v razvitih državah dve tretjini manj? Ah ja poleg dolgov mestu Ljubljani, je pod patronatom levega trojčka še izdatno prispeval k 200 milijonski izgubi NLB v letu 2010. Ja, pa uspelo mu je spraviti nekaj klasičnih podjetnikov v stečaj… zelo učinkovito, res, take rabimo!

    OdgovoriIzbriši
  13. Kot sem napisal. Nekateri so tako ideološko zaslepljeni, da bodo svojemu kandidatu odpustili vse svinjarije, samo, ker je njihov.

    Za ostale bo pa vsak izgovor dober. Dokaz o zaslepljenosti je tudi to, da tak pomen daje ideološkim temam, ki so relativno nepomembne, predvsem pa ne tako samoumevne.

    Torej je bolj pomembno, da si levo usmerjen, kot pa pošten. Jankovič je od vseh najbolj pokvarjen.

    Sicer pa Jankovič se kaže na paradah ponosa, sicer pa je znan po svoji sovražnosti do "pedrov".

    Pa še to. Liberalizem pomeni tudi to, da imaš pravico biti konservativen.

    Pri Jankoviču vsi vidijo stadion, to je pa vse. Saj kaj dosti več itak ni naredil.

    OdgovoriIzbriši
  14. Ja, točno tako funkcionirajo stvari pri nas. Vse je na podlagi kulturnega boja s smislu levi : desnim. Zato pa se tudi politika večinoma ukvarja s trenutno manj pomembnimi temami kot so npr. brezpalčniki in družinski zakonik.

    Tudi stadion še ni končan, če se pelješ mimo po Vojkovi ali pa po drugi strani po obvoznici, že na daleč vidiš, da je še vedno gradbišče. Dolgovi, cena dragega vzdrževanja, bankroti podizvajalskih podjetij pa ostajajo. Temu v Sloveniji rečemo oz. Milan Kučan, Vesna Vuk Godina, Jože Mencinger in ostala rdeča falanga reče socialno in učinkovito!

    OdgovoriIzbriši
  15. No, no, no, če govorimo o zaslepljenosti - tudi proti g. Janši poteka kazenski postopek v zadevi Patria. Edini na svetu imamo predsednika vlade, ki je v kazenskem postopku, pa se nikomur to ne zdi sporno do te mere, da bi ga opomnil na politično higieno in na to, da se v takem primeru pač odstopi s funkcije in da to velja tudi v primeru, ko ne zmaga na volitvah.

    Še enkrat - pošten politik je v slovenskem protoru očitno besedni oksimoron in to kažejo tako levi kot desni politiki in ja, potem pač raje temeljim svojo izbiro na osnovi meni bližje "ideologije" oz. meni ljubšega termina - pogleda na svet.

    Pa še to: jaz zagovarjam svoje stališče, nikakor pa ne verjamem v to, da lahko prepričam prepričane in jih tako seveda liberalno spoštujem v njihovem konservativizmu.

    OdgovoriIzbriši
  16. Če govorimo o zaslepljenosti. Bodimo pošteni. Proti Janši teče farsa od postopka, saj je jasno, da ni dobil nobene podkupnine. V primerjavi z Jankovičem je Janša čist kot solza.

    Na drugi strani, kandidira tudi Vito Rožej, torej levi, pa precej manj pokvarjen od Jankoviča.

    Slab izgovor. Gre za to, da si Jankoviču pripravljen odpustiti največje svinjarije, pri nasprotnikih so pa izgovor že malenkosti.

    OdgovoriIzbriši
  17. Ne vem zakaj se ne govori o Jankoviću kot o tajkunu. Dejansko med njim in recimo Hildo Tovšak ni razlike. Loteva se projektov, ki niti v teoriji ne pijejo vode, zanje dobiva rizična posojila od bank v večinski državni lasti in ko se zadeve zalomijo, sesa davkoplačevalski in denar. Gospod ima večino v mestnem svetu in lahko izsili popolnoma vse, tako imamo praktično monopolista – Jakličevo Lekarno LJ, ravno tako pa so monopolizirane komunalne storitve (oboje izdatno vpliva na ceno in kakovost storitev in izdelkov). In mislim, da se o brutalnem višanju komunalnih storitev premalo govori, zadeva je vsaj tako pereča kot spreminjanje namembnosti zemljišč z namenom zaslužka in pa nesorazmerno odiranje obiskovalcev Ljubljane pri manjših prometnih prekrških. Če se vrnem k Hildi Tovšak… pa saj jo je še lani reševal, ko je z občinskim denarjem preplačeval stanovanja, pri čemer je umetno ohranjal pretirano ceno kvadratnega metra v LJ... Boste videli, slej ko prej bo Janković tudi medijsko proglašen za tajkuna, saj so levičarski novinarji (family Repovž) tudi neizmerno hvalili recimo Bineta Kordeža dokler ni nastala res totalna p.......a.

    OdgovoriIzbriši
  18. Zabavno mi je, kako hitro desnica stopi v bran Janši - vse je farsa, vse so spletke, skrivne mreže, prostozidarji, hobotnice, Kučanovi klani..., z namenom njegove diskreditacije. Na desni strani manjka kritična misel. Vsako obtožbo branite z istimi floskulami, nič ni res, vse je vedno konstrukt - od Depale vasi, do trgovine z orožjem in zadeve Patria. In oprosti, ampak to NISO malenkosti! A ja, v Jajce je pa romal, da bi videl razpad komunizma od znotraj. Prosim, nooooo!

    Za Jankovića vsi vemo, da je kavboj. Kritično povem, da se ne strinjam z njegovim imenovanjem Jakliča (kupovalca magisterijev in črnograditelja) za direktorja Ljubljanskih lekarn, ne strinjam se s polnjenjem mestnega proračuna s pretiranimi kaznimi, stanovanja, je pa od Hilde kupoval po ceni, nižji od tržne in so namenjena za socialna stanovanja, tako v tem ne vidim nič slabega. Cene novogradenj v Ljubljani pač ne padajo.

    Ne vem, kako bi Jankovića lahko proglasili za tajkuna tipa Kordež, Šrot, Bavčar, saj ni z zadolževanjem svojega podjetja kupoval delnice podjetja? To so tajkuni - brez centa v žepu so postali lastniki uveljavljenih slovenskih blagovnih znamk in s tem dobesedno izčrpali podjetja do njihovih skrajnih možnosti. Mercator je pač v Jankovićevem času prosperiral, pa verjemi, sem se pogovarjala z zaposlenimi iz Mercatorja, ki znajo povedati, kakšne ugodnosti, bonitete in boljše pogoje dela so imeli v času Jankovićevega mandata.

    OdgovoriIzbriši
  19. @ N: Potem pa prosim povej eno pozitivno lastnost, dediščino, dejanje Zorana Jankoviča, eno samo in prosim, če boš pisala o gradnji mostov, vrtcev in dnevnih centrov za starejše, upoštevaj ceno primerljivih objektov v zahodnih, bogatejših državah in preveri, če si bili podizvajalci plačani in preveri, če ni bilo morda kakšnega storitveno in stroškovno boljšega ponudnika kot npr. pri Urbani.

    Haha, kje si našla te podatke, da je Jankovič kupoval od Hilde stanovanja po ceni, nižji od tržne? BTW: poleti 2009 je Pahorjeva levičarska vlada dala 600 milijonsko jamstvo za stanovanjske kredite, kar je čisti bailout – reševanje tajkunov in dajanje velike potuhe le-tem, da se niso prestrukturirali. Janković je Hildi pomagal in kupil 200 stanovanj. Si preverila ceno kvadratnega metra? Glede na tvoje pisanje, sem 100 % prepričan, da govoriš na pamet.

    In zakaj neki naj bi bila socialna stanovanja na elitni lokaciji? So bila morda predraga, jih nihče ne bi kupil po tej ceni, razen nekdo s tujim – občinskim ali davkoplačevalskim denarjem? Kako naj cene stanovanj padajo, če nimamo stanovanjskega trga? Kako naj cene stanovanj padajo, če vlada in občinski šerifi izvajajo bailoute? Se spomniš kako je nastala svetovna gospodarsko-finančna kriza? Balončki na ameriškem nepremičninskem trgu, ti imeni Freddie Mac in Fannie Mae kaj povesta?

    Še enkrat komentar na tvojo izjavo: »Cene novogradenj v Ljubljani pač ne padajo.« Cene stanovanj PAČ NE padajo, ker PAČ nimamo (prostega) stanovanjskega trga, ampak ves čas neke državne socialistične intervencije.

    Glede tajkunstva pa še vedno ne vidim razlike med Kordežem in Jankovićem. Je uporabljal svoj denar? Morda ni izčrpal ljubljanske občine? Poznaš poslovne izide Electe in Mercatorja v Jankovićevih časih? Ali država ni izrinjala »trga trgovcev«, tudi na račun višjih cen izdelkov namenjenih končnim potrošnikom? Kje je dobil poceni kredite? V takih pogojih bi dober menedžer ali pa župan naredil res vrhunsko zgodbo o uspehu.

    OdgovoriIzbriši
  20. Joj, siliš me v googlanje sredi službe! :)

    Link do članka:
    http://www.mladina.si/45487/s-stanovanji-nad-recesijo/
    Kopiram:
    Tako so oktobra lani z gradbenim podjetjem Vegrad sklenili pogodbo za nakup 150 stanovanj v ljubljanski soseski Celovški dvori po ceni 1350 evrov za kvadratni meter. V drugi fazi so k pogodbi pritegnili še republiški stanovanjski sklad. Tako je republiški sklad kupil 75 stanovanj po ceni 1460 evrov za kvadratni meter, medtem ko je ljubljanski sklad kupil 75 stanovanj po ceni 1350 za kvadratni meter. Omenjenih tristo stanovanj je vključenih v aktualni razpis ljubljanskega sklada. Prav zdaj pa je ljubljanski sklad tik pred podpisom pogodbe z Vegradom o nakupu še dodatnih 119 stanovanj v Celovških dvorih po ceni 1750 evrov za kvadratni meter.

    Povprečna cena m2 (ne samo novogradenj) v Ljubljani je bojda 2.440 EUR:
    (http://www.nepremicninskiportal.si/o-podjetju/109-se-bodo-stanovanja-e-cenila.html)

    Izračunaj razliko v ceni! Ali je potem to bailout ali zgolj dobra tržna poteza za pridobitev manjkajočih socialnih stanovanj?

    Pa kje, razen tega Jankovićevega nakupa, vidiš neke intervencije v stanovanjski trg? Ta nakup se je zgodil pred 3 leti, recesijo imamo preostala 3 leta, cene stanovanj pa ostajajo na enaki ravni - špekulira se le o padcu cen starih stanovanj, ne pa tudi novogradenj. Samo poskusi razmišljati v smeri, da zgraditi novogradnjo pri nas spet (pre)več stane: dokumentacija je zahtevna, cene zemljišč in nadomestil so visoke, vsak sosed, ki ima kurnik v soseski se ti lahko vtakne v pridobivanje gradbenega dovoljenja, državni organi so pa medli in neefektivni. K temu dodaj slovenski sindrom kupčkanja in tega, da smo pač družba, ki hoče imeti lastniška in ne najemniška stanovanja in dobiš trenutno stanovanjsko ceno v Ljubljani. Tega pa ni kriv Janković, jebela cesta!

    To, da smo država dražja od vseh ostalih, pa se kaže tudi na državnem nivoju - kljub levim IN desnim vladam imamo najvišjo ceno kilometra zgrajene avtoceste! To ni samo sindrom ljubljanske občine!

    Kordež in Janković, res? Ju lahko primerjaš? Kordež je s krediti na Merkurju prišel do nakupa Merkurja, Electa pa je seveda sporna zaradi povezanosti med nakupom zemljišč in gradnjo Mercatorjevih centrov. Ampak spet, jaz obsodim tisto, kar je gnilo, ne obsojam pa kar vse povprek, samo zato, ker nisem desničarka!

    OdgovoriIzbriši
  21. N. Ne. Ne stopimo tako hitro v bran Janezu Janši, ampak je težava v tem, da eni takoj verjamete vsako neumnost. Potem pa, ko si kdo le drzne na kaj takega odgovoriti, je pa vse narobe in ga branimo za vsako ceno.

    Obtožen je "na neugotovljivem kraju, ob neugotovljivem času, na neugotovljiv način", je dobil *obljubo* podkupnine, in ne podkupnine in ne prejema podkupnine.

    Ali je bil Janša pri Depali vasi česa obtožen? Ne. Še najmanjše možne ribe, ki jih je Cerarca spravila na sodišče, so bile spoznane za nedolžne.

    Afera z orožjem? Imeli ste skoraj 20 let časa, da raziščete in spravite odgovorne za zapahe - pa ste čakali do trenutka, ko je zadeva absolutno zastarala, da ste lahko spet obtoževali - brez dokazov. Pa še na oblasti ste bili večino časa.

    Sicer je pa Politikis objavil kopico dokumentov, ki pri orožarski aferi obremenjujejo Kučana.

    Skratka - imeli ste idealne priložnosti, pa ni bilo od tega nič. Naštela si pa tri afere, ki pa jih lanjate do onemoglosti - in zato izgleda, kot, da jih je veliko.

    In mimogrede - Janša je bil star 17 let, ko je bil tako zagret komunist. A zdaj bi ga moral obsojati zaradi mladostne neumnosti?

    Saj jaz sem tudi precej socialistično razmišljal v mladosti, danes pa ne več.

    Za Jankoviča poveš, da je negativec, ampak je vaš. Ne strinjaš se z enim Jakličem, pa našteješ še nekaj svinjarij, na koncu pa to zminimiziraš, ostalo poignoriraš. Glavno, da je vaš.

    In Jankovič ni tajkun, kajti on je - vaš. O Mercatorju pod Jankovičem pa očitno ne veš veliko - morda je bilo dobro v tistem največjem, sicer ne. Sicer so morali garati, plače so bile pa nizke.

    In seveda - tvoj vir Mladina - popolnoma neverodostojen medij.

    O tem je pisal že libertarec. Če država ne bi kupovala toliko socialnih stanovanj, bi cene padle in več ljudi bi si lahko privoščilo komercialno stanovanje. Res pa je, da v Sloveniji trga skoraj ni. Ampak tisti, ki mora prodati, mora tudi precej spustiti ceno, da lahko proda, tako, da tržna cena po Jankovičevo nima veze z realnostjo.

    Cena je odvisna od ponudbe in povpraševanja. Regulacija jo še povečuje. In Jankovič z reševanjem Hilde tudi.

    Za najvišje cene avtocest - je kriva v glavnem levica. Desnica je delala v drugo smer. Proti Zidarju se vsaj nekaj dogaja.

    Jankovič je čisto primerljiv s Kordežem - oziroma je še bolj pokvarjen. Jankovič pa še mere nima. Dejstvo je, da je od politikov Jankovič najbolj pokvarjen, ti pa podpiraš ravno njega - kot, da na levici nimate bolj poštenih.

    OdgovoriIzbriši
  22. Bonifacij, lahko bi ti odgovarjala s protiagrumenti, da Janković sploh nima kazenske ovadbe, pa ti ne bom. Lahko bi ti odgovarjala, da verjetno Mladina objavlja vsaj verodostojne cene nakupa, pa vidim, da nima smisla.

    Še enkrat preberi moja stališča: povem, kaj je gnilo, se pa znotraj politikov, ki jih vse smatram za koristoljubce in ljudi, ki so polni obljub, ki jih načeloma hitro pozabijo, še vedno raje odločam za levo opcijo, ker vsaj zagovarja moja stališča do sveta. Istovetim se z odprtimi, nekonservativnimi stališči, kar se da menda tudi zaslediti iz mojega pisanja?

    In tako kot jaz ne zagovarjam Jankovića kot klenega in poštenega človeka, bi si tudi desnica lahko nalila čistega vina s tem, da ima Janša tendence po totalitarizmu in despotizmu, s političnimi manevri in blatenji nasprotnikov, ki so milje stran od načelnega in poštenega človeka (lepljenje in sestavljanje dokumentov o Turku, risanje hobotnic, ipd).

    OdgovoriIzbriši
  23. Ti bi lahko odgovorila zgolj s formalnostmi. Jankovič je pri policiji in tožilstvu zaščiten kot kočevski medved, Janšo pa preganjajo celo zaradi tega, ker si je drznil nekaj kritičnega reči o tožilki...

    Na vsegliharstvo tudi ne pristajam. Torej - ti še vedno podpiraš mnogo bolj pokvarjene politike - le zaradi ideologije.

    Nihče na desnici ne trdi, da je Janša brezmadežen, kar nam očitate levaki. Dejstvo pa je, da so tvoje obtožbe absurdne. Janša nima nobenih teženj po totalitarizmu in despotizmu. Kot tudi ne blati nasprotnikov. Kritike nasprotnikov pa niso blatenje.

    OdgovoriIzbriši
  24. Samo to bom napisala - da bi moral, poleg starostne meje za udeležbo na volitvah, veljati tudi test kritične misli. Jaz jo (vsaj nekaj) premorem.

    Ali si pozabil? Janša je imel z Brezigarjevo celotno tožilstvo pod sabo? Spisi proti Janši so izginevali, procesov ni bilo, za Brezigarjevo pa veš, da je potem s podpiro Janše kandidirala za predsednico države takrat proti Janezu Drnovšku, ne?

    Ne blati nasprotnikov? Zaradi poraza na volitvah je bil spisan pamflet iz strani g. Tomaža Majerja, ki se je spravil na "trenirkarje". Je to kritika ali blatenje?

    Obtožen je KRIVE OVADBE!!! in ne ker je nekaj rekel proti tožilki:
    http://www.reporter.si/slovenija/jan%C5%A1a-matoz-obto%C5%BEena-krive-ovadbe-%C5%BEaljive-obdol%C5%BEitve-branke-zobec-hrastar/8632

    Glej, nikoli ne bova videla enako. Taktika Janše je vedno groba diskreditacija nasprotnikov - tako na osebni, kot na politični ravni. Koplje, brska, sestavlja dokumente, snuje zarote, blati in ko izgubi na volitvah, se naslednji 2 uri niti ne prikaže v svojem volilnem štabu. Ne zna biti zmeren politik. Zamerljiv je, ne prenese poraza in ne prenese kritike.

    Seveda se bom pa vzdržala mojih nadaljnih komentarjev, ker zopet, za razliko od mene, ki popljuvam lastno gnilobo, ti gnilobe znotraj svojih vrst ne vidiš.

    OdgovoriIzbriši
  25. A zato, ker se ne strinjam s tabo, namiguješ, da sem brez kritične misli.

    A celotno tožilstvo, da je imel pod sabo? Ne seri. Ena tožilka, da je lahko vse to počela? In potem se posmehuješ, ko kdo omeni strice iz ozadja.

    Tvoji so bili na oblasti dovolj časa, da bi lahko vse pošlihtali, če je bilo kaj narobe.

    Ne. Ne blati nasprotnikov. Da ne govorim spet o neumnosti, ki jo širite levaki. En se je izmislil - in vsi to ponavljate - da je besedilo napisal kar Janša in potem vsi to ponavaljate.

    Tako, kot je afera patria farsa, je tudi ta štorija s krivo ovadbo farsa. In spet - se so ti isti tožilci - krišili zakon, ko so najprej obvestili medije, šele potem obtožene.

    Nasprotno. Taktika levih politikov je groba diskreditacija nasprotnikov. Konkretni primeri - Podobnik, Arhar, Brezigarjeva itd...

    Pa kaj potem, če koplje in brska? Razkriva le stvari, ki so javne. Zarot pa nobenih ne kuje, jih pa kuje Kučanova mafija. Tudi blati ne, ampak upravičeno kritizira. Mi je pa popolnoma vseeno, kaj naredi, ko izgubi na volitvah.

    Bolje, da ne komentiraš, ko pa itak nisi sposobna napisati res prave gnilobe na desnici. Na levici jo pa lepo poignoriraš ali pa zaviješ v celofan.

    Dejstvo je, da je Jankovič (poleg hinavskega Kučana) najbolj pokvarjen politik v Sloveniji in ti ga podpiraš.

    Jankovič krade, izsiljuje podkupnine, se obnaša diktatorsko, sinove zlorablja za grožnje s smrtjo. Grehov veliko. In ti ga podpiraš. Zato pa moraš slepo verjeti vsem lažem o Janši.

    OdgovoriIzbriši
  26. Pa še to. Jaz tudi pri svojih vidim gnile stvari, le, da tako ideološko zaslepljenim, kot si ti, res ne mislim dodatno pomagati pri blatenju ideoloških nasprotnikov, kajti gre se ti le zato, da blatiš nasprotnike. Kritičnosti pri tebi ni.

    Si pa pokazala, da vidiš le tiste zlajnane zadeve, ki pa niso to, kar hočeš prikazati.

    In še to. Vsi ostali politiki - tudi levi, so imeli, ko so kradli, vsaj neko mejo. Jankovič je nima. Nikoli mu ni zadosti.

    OdgovoriIzbriši