sobota, 26. januar 2013

OBVEZNI IZBIRNI PREDMETI - DEMONSTRACIJE KOT LEGLO PARADOKSALNIH ZAHTEV OZ. SIMPTOM FUNKCIONALNE NEPISMENOSTI – II. DELDodatek k zadnji objavi na blogu. Žal takrat teh informacij še ni bilo v javnosti, ker se pač neuspela stavka javnega sektorja takrat še ni realizirala.

Sindikalisti so obveščali javnost o grožnjah delodajalcev, ki naj svojim zaposlenim ne bi pustili stavkati in jim nalagali večje količine »nujnega« dela, ki naj bi potekalo neovirano tudi v času stavke. Verjamem, da ti primeri obstajajo, čeprav v javnosti nismo zvedeli za noben konkreten primer. 
Janez Posedi: »Stavkali boste ali pa vas bomo dali v črne bukve!«

Obstaja pa še druga plat medalje. In sicer, da so sindikalisti Goran Lukič, Janez Posedi, Lidija Jerkič itd. zastraševali zaposlene, ki se stavke niso želeli udeležiti in je ne podpirajo, češ da bodo zaradi njih določeni ljudje zgubili delovna mesta, kar je logični nesmisel. Zgodovina Slovenije kaže ravno obratno sliko. Pošiljanje seznamov podjetij, delodajalcev in zaposlenih, ki niso stavkali v javnost je zgolj podla borba za nezaslužene sindikalistične rente.

Ni komentarjev:

Objavite komentar