petek, 1. marec 2013

ANKETA ČASOPISA DELO O ALENKI BRATUŠEK



V današnjem nerumenem časopisu Delo (1. 3. 2013) nas je zopet razveselila netendenciozna anketa.

Delova netendenciozna anketa

Poglejmo si odgovore po vrsti

1.    Je od leta 2006, torej osmo leto na zelo pomembnih političnih funkcijah v RS, torej je osem let star razmeroma nov obraz v slovenski politiki.
2.     Je ženska, ki ima svoj stil obnašanja in svoj stil oblačenja, da stilista nima, vemo vsi.
3.   Je neobremenjena s tem preteklostjo, torej s tem, da za njo stojijo Milan Kučan in ostali člani Foruma 21 in da je zamenjala že tri politične stranke (LDS, Zares in PS, imela pa je tudi odločilno vlogo pri vodenju proračuna in vplivu na (ne)privatizacijo bank v času prve Janševe vlade.
4.  Ima izkušnje na finančnem področju. Alenka Bratušek je bila na položaju generalne direktorice direktorata za proračun od 2006. Pod ministrom Andrejem Bajukom leta 2006 je bila še močna konjunktura in velika gospodarska rast in takrat je vedela, da ne sme delati na tem, da bi drastično zmanjšali javno porabo in ustvarili proračunske presežke za čas po konjunkturi. Magistra je vedela kaj je prav in prepričala v to še Bajuka tudi, da je greh prodati NLB sovražnim tujcem. Ves čas je zagovarjala ideje Jožeta Mencingerja, kar je edini obstoječi in pravilni razvojni model RS. Skupaj z »ministrom» Francijem Križaničem sta vodila naprej enako ekspanzivno proračunsko politiko, saj je edina prava pot, da v času padca konjunkture država ne dela na zmanjšanju primanjkljaja, dosegla sta celo zavidljivo številko proračunskega primanjkljaja v višini 6,4 % BDP. Seveda Jože Mencinger in magistra z vodenjem ekonomske politike nimata nobenega vpliva na ceno zadolževanje Slovenije. In Janez Šušteršič (slaba banka, varčevanje, napoved privatizacije) je s tem, da je iz 7 % obvezničinih obresti, dvignil zaupanje posojilodajalcev in močno zbil ceno, popolnoma nesprejemljivo grešil temeljna načela vodenja fiskalne politike, ki jih je zapovedal Edvard Kardelj. 
5.  Prihaja iz liberalne stranke, ki nasprotuje liberalizaciji gospodarstva in ostalih ključnih segmentov družbe. Je pa stranka liberalna do homoerotičnih prebivalcev RS, namreč z davkoplačevalskim in javnim občinskim denarjem podpira njihove shode, da na njih člani stranke zvesto nabirajo volilne točke. 

Dodajam še možnost številka 6:
6. Ima zavidljive akademske reference. Da je njen Magisterij plagiat, je zlobno natolcevanje, da ne zna seštevati do 100 ravno tako, da ne pozna procentnega računa enako, da ne pozna deljenja enako, da ne pozna računanja povprečij enako, da ne pozna slovenskega pravopisa in slovnice enako, da ne pozna družboslovne raziskovalne metodologije enako, da ne zna akademsko citirati v besedilu enako, da ne zna akademsko citirati na koncu besedila enako in da je citirala iz rumenih časopisov enako. 34 virov je za akademsko zaključno delo osme stopnje ustrezna količina virov, dva tuja vira zadostujeta.
Alenka Bratušek zažiga na vseh področjih

Prav je, da ni tudi možnosti številka 7, ki bi se glasila: A. Bratušek mi ni všeč, ker ima izredno slabe reference iz prakse (vodenje proračuna) in akademskega področja in zagovarja zgrešeni model ksenofobnega nacionalnega interesa po Jožetu Mencingerju, ki predvideva centralno plansko gospodarstvo po sovjetskem vzoru in ohranja družbeno lastnino v rokah članov in naslednikov družbenopolitičnih delavcev komunistične partije ter s ohranja egalitarizem večine prebivalcev RS v revščini.

2 komentarja:

  1. Ta kreatura bo pripeljala Slovenijo do bankrota.

    OdgovoriIzbriši
  2. Nekaj časa ji je odkupil Šušteršič, ampak mislim, da politika, ki jo napoveduje finančno ne mora zdržati več kot 8 mesecev.

    OdgovoriIzbriši