sreda, 27. marec 2013

NOVA MINISTRICA ZA DELO BI SE UPOKOJENCEM OPRAVIČILADvojna merila
Po poročanju portala RTV SLO (26. marec 2013) naj bi se novopečena ministrica za delo Anja Kopač Mrak upokojencem opravičila, saj naj bi jih varčevalni zakon Janševe vlade (ZUJF) prizadel, citiram: "Moje osebno mnenje je, da bi se prizadetim ljudem opravičila v imenu države, ker se je z njimi tako ravnalo. Hkrati pa bi jih prosili za razumevanje, da bi jim sredstva povrnili npr. obročno, da ne bi bilo treba vseh sredstev vrniti že v letošnjem letu, ki je tako kritično".

Ne bom trdil, da ni šlo za ideološko selekcijo skupin s privilegiranimi pokojninami, vendar stvar ni tako tragična, saj se je višina pokojnin znižala samo upravičencem z višjim pokojninami od 622 €, ne tistim z nižjimi pokojninami.

Še pomembneje pa je to, da se Anja Kopač Mrak ni opravičila tistimi upravičencem do varstvenega dodatka, ki jih je oskubil ZUJPS, ki je nastal še v času Svetlikovega ministrovanja, Anja Kopač Mrak pa je bila takrat Svetlikova leva roka. Ta zakon pa je dejansko povzročil krivice in je nesorazmerno obral najrevnejše, ki so bili tako trapasti, da so namesto, da bi denar utekočinili v bližnjem bifeju, privarčevali 2.500 € za dostojen pogreb.
 
Anja Kopač Mrak: »Enake možnosti za volivce SD«
Halo trojka
Na Zavodu za pokojninsko in invalidsko zavarovanje so povedali, da bo znesek poračuna znašal okoli 23 milijonov evrov, če bo na podlagi morebitne nove zakonske ureditve do poračuna upravičenih vseh nekaj več kot 26.000 upokojencev, ki jim je ZUJF znižal pokojnine. Po obrokih ali ne, trojka čakamo vas z odprtimi rokami, važno, da bodo volivci srečni in lojalni.

Enake možnosti
Dodal bi samo še to, da se močno bojim, da se bo Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti v tem mandatu ukvarjalo predvsem s privilegiji manjšin in volilno bazo SD enakimi možnostmi in ne s pametnim urejanjem trga dela in hendikepiranimi.

Ni komentarjev:

Objavite komentar