torek, 15. oktober 2013

POGOVOR S PREMIERKO MAGISTRO ALENKO BRATUŠEK IN MINISTROM ČUFERJEM O AKTUALNI POLITIKI VLADE

Bloger Nisem Levičar se je pogovarjal s premierko magistro Alenko Bratušek in ministrom Čuferjem. Pogovor objavljamo v celoti. Vse iztočnice je podala magistra, ki je odgovarjala preudarno in odločno, kot smo je navajeni, minister Čufer je bil kratek in odrezav, kot smo je navajeni.

I
Magistra Alenka Bratušek: Absolutno število brezposelnih absolutno pada.
Nisem Levičar: Število (samo)zaposlenih tudi pada. Ti plačujejo davke.
Magistra Alenka Bratušek: Toda absolutno število brezposelnih absolutno pada.
Minister Čufer: Da.
Nisem Levičar: Pa ja ni nekdo brisal evidenc?

II
Magistra Alenka Bratušek: absolutno ukrepi vlade torej absolutno delujejo, tudi izvoz se absolutno krepi.
Minister Čufer: Da, krepi.
Nisem Levičar: Ali obstaja logična povezava med obremenjevanjem gospodarstva z davki in trošarinami, (kar so edini ukrepi te vlade) in višjim izvozom? Ali nimamo zgolj sreče, da se države uvoznice slovenskega blaga krepijo?

III
Magistra Alenka Bratušek: Proračunski primanjkljaj je absolutno stabilen.
Nisem Levičar: Proračunski primanjkljaj je bil višji od lanskega celoletnega leta že ob polletju 2013.
Magistra Alenka Bratušek: Toda Proračunski primanjkljaj je absolutno stabilen.
Minister Čufer: Stabilen.
Nisem Levičar: Proračunski primanjkljaj je višji od napovedi UMAR, ki je vedno prizanesljivo optimistična.

IV
Magistra Alenka Bratušek: Sivo ekonomijo je absolutno potrebno odpraviti, to je absolutno eden večjih problemov v Sloveniji.
Minister Čufer: Ahm.
Nisem Levičar: To je problem, a zakaj? Ne bi morda v Sloveniji najprej ustvarili stabilno zakonodajno okolje z normalno količino birokratskih obremenitev in primerljivi (nižjimi) davčnimi obremenitvami z drugimi evropskimi državami?
Magistra Alenka Bratušek: Motite se, to je res absolutno eden večjih problemov v Sloveniji, zato zdaj delamo stresne teste, ki so pokazali, da je bilo potrebno za saniranje bančne luknje zapreti picerijo Napoli v Ljubljani. Nadalje bomo zaprli še nekaj prodajalcev kostanja. Tako bo v letu 2014 absolutno izravnan proračun.
Magistra Alenka Bratušek: »Zdaj delamo stresne teste, ki so pokazali, da je bilo potrebno za saniranje bančne luknje v okviru preganjanja sive ekonomije zapreti picerijo Napoli v Ljubljani.«

V
Magistra Alenka Bratušek: Telekom Slovenije bo kmalu na prodaj in ne bo na prodaj kmalu, ker bo kupec absolutno zaprl našega telekomunikacijskega distributerja, uničil delovna mesta in odnesel dobiček v tujino.
Minister Čufer: Ne.
Nisem Levičar: Tako je, Deutsche Telekom bo zagotovo kupil slovenski Telekom za slabo milijardo in potem vse skupaj zaprl in odšel domov in pustil vse skupaj tukaj.

VI
Magistra Alenka Bratušek: Slovenija absolutno ne bo zaprosila za pomoč.
Minister Čufer: Ne bo zaprosila.
Nisem Levičar: Res pomoč ESM bankam po španskem vzoru, (ki so precejšnji del domače naloge naredili sami) ni prošnja za pomoč? Bomo ta denar, ki naj en bi bil pomoč dobili kar tako brez kakršnihkoli strukturnih reform in privatizacije? Menim, da posojilodajalci le niso padli na glavo tako prijazni.

VII

Magistra Alenka Bratušek: We need time not money.
Nisem Levičar: Absolutno!

1 komentar: