petek, 10. januar 2014

SOLIDARNOST IN SLOVENSKA CESTNA VINJETA

Slovenska letna vinjeta za osebna vozila se je podražila iz 95 € na 110 €. Avstrijska letna vinjeta stane 85 €. Avstrijska desetdnevna vinjeta stane 8,5 €, Slovenska tedenska vinjeta  stane 15 €. V kateri državi je količina kilometrov cest večja? Katera država ima višji BDP na prebivalca?

Mimo grede: ta teden se je podražil bencin v Sloveniji. Cena bencina v primerjavi s sosednimi državami:
-        v Avstriji je bencin cenejši kot v Sloveniji;
-        na Madžarskem je bencin cenejši kot v Sloveniji;
-        na Hrvaškem je bencin cenejši kot v Sloveniji;
-        v Italiji je bencin nekoliko dražji kot v Sloveniji.
 
Slovenska letna vinjeta 2014 za osebna vozila stane 110 €, avstrijska letna vinjeta stane 85 €.
Sklep:
Nujno je potrebno ohraniti državno lastništvo vseh gospodarskih subjektov (DARS, Petrol,…), država mora reševati gradbena podjetja, banke morajo nujno ostati v državni lasti, da bodo še naprej dajale kredite za gradbene posle. Nenehne dokapitalizacije podjetij in bank v večinski državni lasti so pristna solidarnost h kateri mora napredni slovenski narod stremeti še naprej. Privatizacija je kot pravi Janko Veber (SD) veleizdaja!
 
Vzorec slovenske letne cestne vinjete 2015 po uvedbi demokratičnega socializma – cena 180 €, za izdelavo vinjet bo »na razpisu« izbrano podjetje Ultra 

Nujno je potrebno slaviti: nacionalni interes, Forum 21, demokratični socializem, solidarnost, Ivana Zidarja, Dušana Černigoja, Jožete Mencingerja, Janka Vebra, Matevža Frangeža, Gregorja Golobiča in Zvonka Černača, ki je pokazal kako je minister za infrastrukturo in prostor v Sloveniji lahko učinkovit s tem, ko je v bila edina stvar, ki jo je postoril v svojem celotnem mandatu ta, da je podrl eno cestninsko postajo. 

Ni komentarjev:

Objavite komentar