torek, 23. september 2014

IZJAVA TEDNA: MARCEL ŠTEFANČIČ JR. - STUDIO CITY: »OD LEKA NIMA NIHČE NIČ«.

TV nimam in tudi TV naročnine ne plačujem. Me je pa včeraj (22. 9. 2014) dekle shecalo, da gledava oddajo StudioCity preko računalnika, saj je zasledila na družabnih omrežjih, da se nasprotniki paternalistične države in zagovorniki svobode že vnaprej naslajajo nad napovedanim pogovorom med voditeljem Marcelom Štefančičem in gostoma, tovarišem Hanom iz SD in born to late pionirjem Mesecem iz ZL. Gre namreč za levičarja na različnih bregovih. Kot vedno Štefančič ni pustil dokončati govorcu misli, kadar niso bile v skladu z njegovo veroizpovedjo.

Ne bom se spuščal v podrobnosti debate, argumentacija vpletenih je bila res kakovostna in neideološka, najbolj pa me je pomirila izjava vrhunskega voditelja Štefančiča, ki je izjavil:
"V Sloveniji imamo dva farmacevtska giganta, eden je Krka drugi je Lek. Krke nismo prodali, Lek smo prodali. Ali opazite kakšno razliko med njima? Vam jaz povem: od Krke živi kompletna regija, od Leka nima nihče nič."
 
Marcel Štefančič (Studio City): »…od Leka nima nihče nič!«

Kako pronicljive misli, vsi se strinjamo, da ustvarjanje novih delovnih mest z visoko dodano vrednostjo in visoko plačo ne pomenijo nič, preseganje povprečne dodane vrednosti na zaposlenega v Sloveniji ni nič, stomilijonska vlaganja v raziskave in razvoj (Mengeš) niso nič, masivno plačevanje v proračun ni nič, predvsem pa da podjetje sploh še deluje in ni šlo v stečaj kot večina ex samoupravnih podjetij, to ni nič. Čisto nič. Vse, kar ni v skladu s samoupravljanjem s temelji Marksizma, ni nič. Čisto nič. Glejte še naprej oddajo Studio City in morda se boste zavedeli, da niste ne Edvard Kardelj, ne Marcel Štefančič, ne Jože Mencinger, ne Michael Moore, ne Siniša Gačič in niste vredni nič. Od vas nihče nima nič.

7 komentarjev:

 1. A ta pingvin ne premore niti toliko možganskih celic, da bi se pa na primer vprašal: Kaj pa Cimos in Revoz? Ali opazite kakšno razliko med njima? Cimosa nismo prodali, pa bo šel kmalu komplet u kurac, Revoz smo že zdavnaj prodali, pa od njega prav tako kot od Krke živi kompletna regija.

  OdgovoriIzbriši
 2. A ta pingvin ne premore niti toliko možganskih celic, da bi se pa na primer vprašal: Kaj pa Cimos in Revoz? Ali opazite kakšno razliko med njima? Cimosa nismo prodali, pa bo šel kmalu komplet u kurac, Revoz smo že zdavnaj prodali, pa od njega prav tako kot od Krke živi kompletna regija.

  OdgovoriIzbriši
 3. A ta pingvin ne premore niti toliko možganskih celic, da bi se pa na primer vprašal: Kaj pa Cimos in Revoz? Ali opazite kakšno razliko med njima? Cimosa nismo prodali, pa bo šel kmalu komplet u kurac, Revoz smo že zdavnaj prodali, pa od njega prav tako kot od Krke živi kompletna regija.

  OdgovoriIzbriši
 4. A je rekel samo to ali je bila še kakšna "utemeljitev"?

  OdgovoriIzbriši

 5. @anonimni 1 in @anonimni 2: če bi bila v njegovi »družbeno angažirani oddaji«, vama ne bi pustil izgovoriti niti druge besede do konca, že bi predal besedo združenem levičarjem ali pa bi sam po svoje zaključil misel, seveda v skladu s tem, kar pravi Michael Moore, kaj je njegov glavni vir znanja poleg Kardelja. In ne, utemeljitve seveda ni bilo, to je vendar samo po sebi umevno (v njegovem miselnem okviru seveda).

  OdgovoriIzbriši
 6. V zadnjem času so se potrdile govorice, da se je islamskim skrajnežem v Siriji in Iraku, ki slovijo po izjemni okrutnosti, pridružilo tudi nekaj Slovencev (trenutno je potrjenih 5, kar je glede na velikost države že "lep" "dosežek"). In da bo stvar še bolj bizarna, za razliko od ostalih "zahodnjakov" tokrat ne gre za potomce priseljencev iz muslimanskih držav (ti so itak lahek plen rekrutorjev), pač pa so po imenih sodeč kar kleni Slovenci! Človek se samo vpraša, kdo je vsem tem mladcem opral glave. In osebno ne vidim drugega odgovora kot dominantni mediji. Predvsem ciljam, da so preveč resno vzeli Marcelove nebuloze iz Studia City, predavanja raznih delavsko punkerskih univerz, "skrajnežologa" Erika Valenčiča (velik ljubitelj Hamasa), da niti ne omenjam kakšnega Milharčiča (po napadu na WTC je sanjal o lepšem skyline-u NY) ali Mladine (kmalu po tem dogodku so izdali majice, ki slavijo Bin Ladna)...

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Berete mi misli. :-)

   Na srečo ima te oddaja kljub prime time predvajanju in ostali omenjeni mediji in novinarji marginalen domet, kar se tiče izseljevanja. Malo manj glede političnega grupiranja (ZL). Če se vrnem na izseljevanje, ti mediji promovirajo socialistične raje kot sta Kuba in Venezuela, kamor se ni izselil še noben Slovenec, se pa Slovenci dokaj množično selijo v Avstrijo, Nemčijo in Švico. Torej v države, kjer imajo socialno kapico. Za tiste Slovence, ki hočejo biti islamski Kanonenfutter pa tudi prav, naj gredo, taki tudi ne morajo biti družbeno-koristni tukaj.

   Izbriši