ponedeljek, 26. januar 2015

V GRČIJI MOČNO ZMAGALA LEVIČARSKA STRANKA SYRIZA – GRKOM SEVEDA VRNITEV NA STARA POTA PRIVOŠČIM

Stranka Syriza je na včerajšnjih parlamentarnih volitvah dobila 36 %. Na tretjem mestu je pristala pri gospodarskih vprašanjih Syrizi sorodna stranka skrajno desna Zlata Zora.

Leve in desne vlade so 30 let podkupljale svoje volivce s socialnimi pravicami in plačami ter napihovanjem javnega sektorja ne glede na potrebe. Plače in vsi ostali izdatki niso sledili produktivnosti grške družbe. Vse na kredite, ki niso bili racionalno porabljeni. Hkrati so se Heleni spretno izogibali plačevanju davkom. Leta 2010 je prezadolženi egejski socialistični raj bankrotiral. V zameno za kredite, so jim izza meja socialističnega raja postavljali pogoje (države EU, MDS in ECB), ki so vključevali manj razsipništva in strukturne reforme. Prvo je minimalno uspelo, drugo še slabše. Danes ima Grčija dokaj uravnotežen proračun, stopnja brezposelnosti pa se je nekoliko znižala po podatkih Evropske komisije.
 
Syrza – vzor nacionalsocialistične Združene levice
Vodja Syrize Tsipras je zmagal na volitvah z obljubami o nadaljevanju grškega razvojnega modela v letih 1980-2010, torej z obljubami o nadaljnjem zadolževanju iz kapitalističnih držav, ponovnim množičnim zaposlovanjem v javnem sektorju, javnim uslužbencem je obljubil varno zaposlitev do zgodnje upokojitve, dvig minimalne plače ne glede na produktivnost, brezplačno elektriko za socialno ogrožene, preostali dolg pa bi odpisali oz. v najslabšem primeru zamrznili.


Ko sem slišal, kako močno je Syriza zmagala, sem se samo privoščljivo nasmehnil. Očitno si v zibelki demokracije drugega ne zaslužijo in naj živijo v svoji pravljični deželi, ki jo obljublja Tsipras. RIP. Hkrati bo vse povezano z nadaljnjo potjo znak za sledilce slovenske nacionalsocialistične stranke Združene levice.
Alexis Tsipras in Greeceland

Ni komentarjev:

Objavite komentar