sreda, 4. februar 2015

URAVNOTEŽENA RTV SLO? NA VČERAJŠNJEM OMIZJU NITI ENEGA ZAGOVORNIKA PRIVATIZACIJE

Včeraj (4. 2. 2015) sem si po naključju ogledal oddajo na TVSLO 3: Na tretjem … omizje s poslanci o privatizaciji.

V oddaji so nastopil trije socialisti (Božič – SMC; Nemec - SD in Pogačnik – SDS) in en nacionalni socialist (Mesec - ZL). Oddajo je sicer dokaj korektno vodila novinarka Katarina Golob. Če ne bi od prej poznal stališč Marka Pogačnika iz SDS, bi še imel kaj upanja, da bo predstavnik kvazi desne stranke dosledno zagovarjal privatizacijo, pa je zopet mlatil prazno slamo o strategijah in o stališču SDS, da vsega pa tudi ni dobro privatizirati (prevod: tistih družb, kjer ima SDS nameščene svoje člane v upravah in nadzornih odborih ni dobro privatizirati). Zelo na kratko: oddaja je bila replika levičarske oddaje o kulturi RTV SLO Panoptikon, kjer z državnem denarjem subvencionirani umetniki in literarni kritiki soočajo svoja marksistična stališča, šlo naj bi za izmenjavo mnenj: pro et contra, dejansko pa vsi trobijo v isti rog: Marx je bog.
 
Voditeljica, trije socialisti in en nacionalni socialist, kje so zagovorniki privatizacije?

 Po še večjem naključju sem si 2. 2. 2015 preklo spleta ogledal del oddaje Studio City, kjer je celo tendenciozni Marcel Štefančič povabil v oddajo zagovornika privatizacije – Jako Šobo. Seveda je Šoba zmlel v sončni prah nasprotnika privatizacije, golobičevega apologeta Andreja Rusa, ki je ves čas trobezljal o preteklosti in o prejšnjih vladah ter o potrebi po ohranjanju totalitarističnega centralnega planiranja po sovjetskem vzoru, medtem, ko mu je Šoba zelo enostavno in jasno povedal, da je on predstavnik mlajše generacije in ni obremenjen z delom preteklih vlad (Drnovškovem, Janševe, Ropove, Pahorjeve) in da ga zanima samo sedanjost in kako izboljšati blaginjo Slovenije, kar bi glede na primere dobre prakse lahko dosegli samo z umikom politike iz gospodarskih družb, torej s pregledno privatizacijo. Zanimivo je bilo, da Štefančič po svoji stari navadi niti ni pretirano prekinjal in jemal besedo podporniku privatizacije.

Kljub odsotnosti podpornikov privatizacije je rezultat glasovanja gledalcev pokazal drugačno sliko.

Že nekaj časa opažam nesorazmerje zastopnosti ideoloških stališč na javni RTV SLO, ki naj bi deloval uravnoteženo in združevalno. V TV Dnevniku je pri pogovornih oddajah razmerje v prid socialistov proti nesocialistom vedno 4:1, včasih celo 7:1. 

Ni komentarjev:

Objavite komentar