torek, 17. februar 2015

IZJAVA TEDNA: KEITH MILES V FINANCAH – »MANJ BI NAS MORALO SKRBETI, DA BO DEL SLOVENSKE BANČNE INFRASTRUKTURE PRODAN PO NIZKI CENI, KER BO TA PRIMANJKLJAJ NADOMEŠČEN Z UČINKOVITIM KREDITIRANJEM, KI BO DOLGOROČNO KORISTILO CELOTNEMU GOSPODARSTVU.«

Izjavo tedna je prispeval Keith Miles, 12. 2. 2015   v Financah, v članku  Bo umik Raiffeisna iz Slovenije v pomoč alioviro pri prodaji NKBM in NLB?

  
»Če bo NKBM privatizirana, bomo imeli velik del bančnega sektorja v mednarodnih poslovnih rokah, kar bi lahko imelo dinamičen učinek na gospodarstvo.
Keith Miles

Upajmo, da gre za tujega kupca, ki bo povečal konkurenco in prinesel strokovno znanje, obenem pa udeležencem na mednarodni bančni sceni sporočil, da obstajajo kupci, ki želijo priti na slovenski trg. Manj bi nas moralo skrbeti, da bo del slovenske bančne infrastrukture prodan po nizki ceni, ker bo ta primanjkljaj nadomeščen z učinkovitim kreditiranjem, ki bo dolgoročno koristilo celotnemu gospodarstvu.«


Sam bi dodal še eno misel: napačno se je osredotočati pri debatah o privatizaciji na kupnino, ki bo sanirala proračunski primanjkljaj in javni dolg. Privatizacija je predvsem pomembna zaradi izboljšanja kakovosti upravljanja podjetij in bank in dolgoročno ščiti delovna mesta in davkoplačevalce pred nenehnimi dokapitalizacijami in sanacijami podjetij in bank.

Ni komentarjev:

Objavite komentar