sreda, 9. marec 2016

EVROPSKA KOMISIJA DALA MRAMORJU NEZADOSTNO OCENO ZA PRORAČUN - MRAMOR PRESENEČEN

Začudeni Mramor
Včeraj je Evropska komisija RSuvrstila ob bok držav z največjimi proračunskimi neravnovesji oz. po domače z neurejenimioz. še bolje rečeno nevzdržnim javnimi financami. Finančnih leta 2015 Mramor je včeraj javno kazal presenečen izraz na obrazu. Vprašamo se ali minister Mramor res misli, da dela dobro ali poskuša v tandemu z Miroslavom Etičnim, tako kot predlani Magistra v Bruslju, prodati tudi v tujino nekaj, kar lahko proda samo Slovencem.

Proračunskega primanjkljaj ni proračunski presežek
Konec leta sicer nismo presegli magične meje 3 % proračunskega primanjkljaja. Proračun torej ni bili izravnan, kaj šele, da bi imeli proračunske presežke. Slovenski mediji in Miroslav so ugotovili, da Mramor dela dobro. Torej Marmor dela dobro, ker je pridelal proračunski primanjkljaj.

Evropska komisija je RS opozorila, da na naredi ničesar v smeri nižanja javne porabe, oz. da se stroški delovanje javne uprave celo višajo, še bolj konkretno, govora je o masi plač nas, javnih uslužbencev. Spomnimo se bliskovitega pogajanja ministra Koprivnikarja s sindikati lani, ko je pokleknil in nam v 24 urah »zrihtal« povišanje plač brez finančnih temeljev ali dviga produktivnosti javnega sektorja. Učinkovitost javnega sektorja in stopnja skorumpiranosti torej ostajata enaki. Vsi svetovalni priveski ostajajo na javnem sektorju. Višanje davčnega primeža in dobro delo nekaterih izvoznikov pa ne zadostuje.

Stalno pripravljeni
Torej Mramor, Koprivnikar in Kopač-Mrakova delujejo složno. Morda nekoč ne bodo več mandatarji in se bo treba vrniti v službe, ki so sedaj na stand by in ne bi bilo slabo imeti enake »pravice« ali morda še večje. Saj nam kot javnim uslužbencem pripadajo, ker je vse to zapisano v raznih zakonih on podzakonskih aktih, kaj ne?
 
Mramor: »Kako je lahko EK uporabila tako drugačno metodologijo od slovenske, kjer morajo biti prihodki višji od odhodkov?«
Migranti

Krivi so izdatki za migrante pravijo v vladi. Številke in izračuni sicer tega za enkrat še ne kažejo. Zanimivo, zakaj si potem vlada tako želi »po tiho« uvoziti še nekaj tisoč ekonomskih migrantov, ki so jih druge države zavrnile?

Ni komentarjev:

Objavite komentar