sreda, 21. september 2016

NA RTV SLO SE JE ZGODIL PRECEDENS, BOLJE REČENO ČUDEŽ

RTV SLO je znana predvsem po tem, da je poleg slovenskega šolstva glavni preostanek, a še vedno trdnjava »nekdanjega« socialističnega sistema, torej močan ideološki aparat političnih strank in interesnih skupin, naslednic komunistične partije.


Dnevnik RTV SLO, 18. IX. 2016

Voditeljica dnevnika Erika Žnidaršič: »Minister Počivavšek se ni otepal pogovorov s t.i. strici iz ozadja … se je pri Počivavšku oglasil nekdanji vodja SDV in direktor ljubljanskega KC in poslovnež Janez Zemljarič … pred poslopjem ministrstva ga je naključno ujel fotograf Reporterja .. na ministrstvu zagotavljajo, da so vrata odprta za vse (posnetek prikaže novinarko TV SLO A. Markovič, ki je minister ne sprejme ) … »očitno je, da so pravila za Janeza Zemljariča in nas drugačna« (novinarka A. Markovič) .. novinarka se poskusi še v živo pred stavbo ministrstva dogovoriti za srečanje, a ne gre …

Lobiranje naj bi bilo pripravljeno KPK – naj bi šlo za projekt v povezavi z Gorenjem, o čemer v podjetju Gorenje projekt ne vedo nič. »G. Janez Zemljarič nima nobene pogodbe z Gorenjem projekt, prav tako tudi nobenega pooblastila. Za »zastopanje« kot pišete smo izvedli iz medijev«. To potrdi tudi predsednik uprave Gorenja Bobinac, Zemljarič naj v zadnjih letih Gorenja ne bi obiskal. Na KPK bodo obravnavali obisk Zemljariča kot kršitev: »Omenjena oseba ni vpisana v register lobistov, zapisi se bodo obravnavali v postopku ugotavljanja kršitev določb Zakona o integriteti in preprečevanju korupcije«. Predsednik KPK Štefanec pravi: »V vseh treh primerih kaže, da je šlo za nekorekten lobistični stik. Kazen, če jo bodo dobili, mora poravnati minister oz. odgovorni, ne pa proračun – torej ministrstvo za gospodarstvo«.

Novinarka A. Markovič je šla po odgovore še k Zemljariču osebno, ki ima pisarno v stolpnici WTC v Ljubljani. Najde ga v hotelskem lokalu v bližini. Zemljarič zavrne, da je lobiral. Svoje obiske pa bo pojasnil čez dva tri dni. Po informacije gredo tudi na Občino Izola, na katro naj bi bil vezan projekt, kjer tudi ničesar ne vedo. Voditeljica dnevnika: »Še en dokaz, da nekdanji šef UDBE lobira pri ministru z razlogom, minister t.i. etične vlade se pa tudi dan po pogovoru odgovorom izogiba«.
 
Janez Zemljarič in denar bivše UDBE še vedno v polnem pogonu, ne gre za halucinacije in pretiravanje socialistične SDS
Sezona kovčkov

Voditeljica dnevnika: »Vsaka nova vlada se začne s sezono kovčkov je pred delti dejal ekonomist Rado Pezdir«, ki se po kar nekaj letih pojavi v studiu RTV SLO, kar je še en čudež, poleg napada na nekdanjega kolovodje UDBE. Voditeljica dnevnika: »Pri obiskih ne gre za podkupovanje, ampak poskuse vpliva na ministra«. Rada Pezdirja smo na zadnje videli na hrvaški televiziji v oddaji Bujica - UDBA STVORILA TAJKUNE IOPLJAČKALA HRVATSKU!, ko je na podlagi podatkov iz jugoslovanskih arhivov pojasnjeval kako se nelgalno pridobljeni denar nekdanje SD oz. UDBE še vedno pretaka pri nakupih slovenskih in hrvaških podjetij (INA, Droga,…).

Pezdir pojasni da ministra in nekdanjega šefa UDBE vežejo podjetniške mreže (Kmečka družba, kjer je bil prvi svetovalec, drugi predsednik NS). Pojasni tudi, der je Gorenje znano po tem, da je povezano z mrežo oseb, ki je sodelovala z SDV (Isajlovič, Pušnik). Voditeljica dnevnika: »Se pravi, da imajo t.i. old boysi še vedno velik vpliv v državi?« Pezdir: »Precej velik vpliv imajo, gre za mrežo, s katero se še nismo soočili.«. Novinarka pojasni, da na nekaterih ministrstvih v času vlade M. Cerarja niso prijavil niti enega lobističnega stika (zdravje, delo, kultura). Pezdir pojasni, da sta oba zakona (lekarniška dejavnost, zdravstvena dejavnost) ki sta v pripravi na Ministrstvu za zdravje taka kot bi jih pisale interesne skupine, ne pa vlada RS. Enako velja za Zakon o medijih. »Gre za zakone, na katere po definicij vplivajo interesne skupine«. Novinarka: »Se pravi, da se še vedno večina lobiranja odvija nenadzorovano?«. Pezdir: »Tako je, očitno to ustreza politični volji slovenskih vlad.«

Komentar ni potreben, potreboval sem dva dni, dve prespani noči, da sem še enkrat odprl TV SLO in se prepričal, če ni šlo za moje halucinacije. RTV SLO je namreč ves čas skrajno servilen do slovenskih tajkunov in z njimi povezanih lobistov in interesnih skupin in seveda do levičarskih političnih strank. Je kaj ušlo izpod nadzora ali se obeta nekaj novega? Verjetno je zgolj ena interesna skupina zmotila drugo, dvomim, da bi prispevek prišel v eter pomotoma, vse je nadzorovano.

Celoten posnetek je objavljen tukaj: MINISTER IMA ČAS ZA ZEMLJARIČA, NE PA ZA IBM.
1 komentar: