ponedeljek, 26. september 2016

V SRBIJI ZAKLJUČUJEJO DRUGO SVETOVNO VOJNO, MEDTEM KO TA V SLOVENIJI ŠE TRAJA

Kot filatelist naj prikažem ugotovitev na podlagi dveh uradnih izdaj poštnih znamk. Pošta Slovenije je leta 2009 izdala poštno znamko množičnega morilca partizana Franca Rozmana – Staneta, okrašenega s komunistično zvezdo. Ravno takrat je praktično celotna EU sprejel deklaracijo o obsodbi vseh totalitarizmov, torej je bila izdaja provokacija v posmeh demokraciji, svobodi, ostalim evropskim državam in še najbolj državljanom RS.
Slovenska poštna znamka z motivom množičnega morilca - partizana Franca Rozmana – Staneta, okrašenega s totalitarnim simbolom 


Pošta Srbija je 23. IX. 2016 izdala poštno znamka posvečeno 75-letnici „Užiške republike“. Na znamki ni komunističnih zvezd, osebe na znamki nimajo oblečenih partizanskih uniform (saj naj bi jih bilo takrat prisotnih zgolj peščica komunistov), temveč nosijo delavske uniforme, saj naj bi se tako izognili kakršnimkoli političnim konotacijam.
Srbska poštna znamka posvečena 75-letnici „Užiške republike“ brez totalitarnih simbolov, celo brez ideoloških konotacij



V Srbiji se torej državljanska vojna po 70 letih končuje, pri nas pa še vedno na državnih proslavah, protestih in državno izdanih objektih vidimo totalitarne simbole (priložnostni kovanec ravno tako z motivom množičnega morilca partizana Franca Rozmana – Staneta). V dokumentarcih nacionalne TV Slovenija pa smo še v letu 2016 priča poveličevanju Titove socialistične diktature. 

Ni komentarjev:

Objavite komentar