petek, 28. september 2012

PADAJU ZVIJEZDE… ARETACIJA ZORANA JANKOVIĆA: FORUM 21 – THINK THANK KUČANOVE TRANZICIJSKE LEVICE SE POČASI IZ FOTELJEV DRŽAVNIH SLUŽB SELI V ZATOŽNE KLOPI





Kaj je bil Forum 21?

V statutu Foruma 21 piše, da član lahko postane vsak, ki se zavzema za razvoj človeških vrednot in ustvarjalnosti ter želi delovati pri oblikovanju in izvajanju ciljev in nalog društva.
Po besedah Milana Kučana je šlo pri ustanoviteljih foruma za skupino ljudi, ki jim ni vseeno, kakšna je oz. bo prihodnja podoba Slovenije in kdo jo bo oblikoval. Sicer pa naj bi Forum 21 podpiral tiste politične programe in delovanje, ki spoštujejo demokratične ustavne okvire politične tekmovalnosti in se zavzemajo za Slovenijo kot odprto in odgovorno nacionalno državo, razumljeno kot demokratično skupnost vseh slovenskih državljank in državljanov ter vseh ljudi, ki v njej živijo in jim gre pravica do svobodnega, varnega, človeka vrednega in dostojnega življenja. Pobudniki Foruma 21 so med drugim pojasnjevali, da želijo skozi dialog ustvarjati novo gibanje za demokratično, solidarno, notranje trdno povezano in pravično družbo ter za varno in demokratično prihodnost z javno in osebno blaginjo.
Milan Kučan: »S svojo privrženostjo skupnim ciljem in željo po odličnosti mu je uspelo ustvariti blagovne znamke, kot sta Mercator in Ljubljana. Pri tem je pokazal veliko občutljivost za socialno pravičnost, človekovo dostojanstvo in družbeno solidarnost.«

Člani Foruma 21

Ustanovni člani društva so med drugimi gospodarstveniki Zoran Jankovič, Bruno Korelič, Herman Rigelnik, Srečko Meh, Janez Pergar, Črt Mesarič, Miloš Kovačič, Tone Turnšek, Bine Kordež in Miran Goslar, univerzitetni profesorji Niko Toš, Bojko Bučar, Zdenko Roter, Ljubo Bavcon, Dušan Nečak, Božo Repe, Mirjana Ule, Lojze Sočan, Lev Kreft in Lucija Čok, kulturniki Andrej Košak, Gojmir Lešnjak, Vita Mavrič, Peter Božič, Saša Pavček, Mitja Rotovnik, Polona Vetrih in Evald Flisar, med ustanovnimi člani Foruma 21 pa so med drugim še Janez Kocijančič, Danica Purg, Tone Vogrinec, Marko Kosin, Marko Bulc, Ivo Daneu, Franci Kek, Franci Pivec, Božo Zorko, Dino Pucer, Mira Puc, Miloš Prosenc, Vasja Predan, Emil Zakonjšek, Primož Hainz in Silvo Komar.

Katera domina bo naslednja? Kdo bo pobarvan z rdečo? Do koga bodo policisti "zelo korektni"?

Ni komentarjev:

Objavite komentar