sobota, 26. januar 2013

KULTURKAMPF – III – VSESLOVENSKI IDIOTIZEM NA SLOVENSKI KULTURNI PRAZNIK



Kulturni boj (levi proti desnim, partizani proti domobrancem itd…) je ena ključnih cokel slovenskega razvoja poleg ohranjanja socializma in nenaklonjenosti odmiku države iz upravljanja podjetij in bank. 

Protestni odbor Vseslovenske vstaje je napovedal, (a ne prijavil) ponovno »vseslovensko vstajo« za 8. februar 2013. 

Konstantnih vstaj, demonstracij, uporov, stavk, sindikalnega poziranja na ulicah in ostalega ljudskega izražanja na ulicah, orkestriranega s strani tranzicijske levice smo že vajeni in naveličani. Sicer se vsi strinjamo, da javnofinančno stanje Slovenije in standard nekaterih delovno aktivnih Slovencev res nista zavidljiva, a polivati še več bencina na ogenj, kar si po transparentih in izjavah sodeč, želijo nekateri protestniki, po moje res ni priporočljivo. Še več militaristične (socialne) države? Ne bi raje poskusili več svobode? Vas ne zanima, kako zgleda tržno gospodarstvo? Poštena konkurenca? Meritokracija? Plačilo po učinku? Družba brez monopolov? 

Predimo k bistvu. Zbor za republiko pripravlja shod, ki je ravno tako predviden za 8. februar na Kongresnem trgu, le da bo ta pričel z obratovanjem 3 ure prej kot Vseslovenska vstaja in sicer ob 11. uri, je za MMC portal potrdil Boštjan M. Turk, vidni član Zbora za republiko. 

Kaj to pomeni? To pomeni, da so se Boštjan M. Turk, predsednik Zbora za republiko Lovro Šturm in ostali Janševiki spustili na nivo Matjaža Hanžka, Andreja Kurnika, antiglobalistov brez enega dne delovne dobe, Dušana Semoliča, Branimirja Štruklja, Igorja Koršiča, Darka Štrajna, Vesne Vuk Godina, Borisa Vezjaka in ostalih za družbo popolnoma nekoristnih častilcev totalitarnih režimov.


Smo v času, ko kot Sahara vode potrebujemo reformo trga dela, privatizacijo, vzpostavitev vladavine prava in racionalizacijo javnega sektorja, mi pa se pred celotno svetovno javnostjo igramo kavbojce in indijance.

Bi popolna privatizacija končala državljansko vojno?

Odselili se bodo še tisti ljudje, ki so v Sloveniji kaj pripravljeni ustvarjati. Zaradi vas, levih in desnih kavbojcev je pri nas vse drago (precenjeno) in zanič. Prosim lepo, spametujte se ter eni in drugi raje pokažite, da imate radi svojo domovino in izobesite slovensko zastavo in naredite končno kaj koristnega za družbo!

27 komentarjev:

  1. Se z vsem strinjam. Politika pa je pač politika. Živimo v državi, kjer vladajo kmečka pravila, ker smo vsi, več ali manj kmečke krvi. Zato bo na koncu zmagal tisti, ki bo obvladal domači gnoj in se petelinil na njem. Zakaj je to pomembno? Ker poraženi petelin se pač ne pari in mora it s trebuhom za kruhom. To se sliši sicer primitivno, je pa na vasi in kmetih povsem normalno. Treba je pač gledat, da zmaga pravi petelin, kdor hoče sebi dobro. Zato navijam za tistega petelina, ki mi daje vsaj upanje, da bo nekoč nekaj reform v Sloveniji in da bo šlo na bolje in sem se odločil, da se pridružim Zboru za republiko. Kar pa ne pomeni, da mi petelinjenje ugaja. Niti malo ne, je smešno, a ker ima veliko ideološkega, gospodarskega in finančnega naboja, je to vse le tragično, a nujno. Neke vrste vaška tragedija!

    OdgovoriIzbriši
  2. ej, žid, ti bi vse privatiziral...al imaš že zdaj vsega preveč in bi rad imel še več, glede na tvoj nick, ali pa se boš moral kmalu preimenoveti v kitajca, če ne mogoče raje kar v sudanca, pa še mal globina si kupi, da boš olj avtentično izgledal. Tja namreč vodi privatizacija, v eno odstotno smetano in 99 odstotno revščino.

    OdgovoriIzbriši
  3. @Anonimni – ne, sem zgolj za meritokratska pravila/merila, tvoj ideal socialistične enakosti v revščini me ne privlači. Ti štosi, ki jih milijonarji tipa Michael Moore (btw. obogatel je na prostem trgu, ne preko poslov z državo) širijo me pa sploh ne ganejo, če on sebe šteje v tvojih 99 %, je vse skupaj nateg. Moja želja je samo, da se stvari iztrgajo iz rok tranzicijskih oligarhij in stvari začnejo normalno funkcionirat v privatnih rokah po tržnih načelih. Sicer pa delam v javnem sektorju. ;-)


    @Mitja St.- Zelo se najdem v tvojem zapisu. Po eni strani, če ni nekega načrta, ki je množičnim medijem in meni neznan, se nam lahko obeta prekinitev reform. Sicer se mi ne zdijo te reforme ne vem kaj recimo ZDR in ZUTD sem prebral in nisem navdušen, še vedno je preveč škodljivih omejitev za ohranitev/ustvarjanje delovnih mest. Tudi holding in slaba banka sta nejasna, privatizacija po načelu 25 % +1 pa ni privatizacija. Ampak spuščati se na nivo Matjaža Hanžka oz. petelinov kot pišeš pa spet ni moj ideal. Dejansko sem zelo zaskrbljen, ker ne vidim na slovenski družbeno-politični sceni nobenih pravih akterjev ali rešitev in najbolj verjeten scenarij se mi zdita žal izolacija in revščina.

    OdgovoriIzbriši
  4. V deželici kateri te nemudoma etiketirajo, čim stopiš na cesto, oder, v šolo, ect, ect, ... je popolni nesmisel priti z dobro idejo na plano, ker ti jo bodo tudi nemudoma ukradli, zapakirali, prepakirali, prodali in ji vzeli vso vrednost. Ker vrednot NI!
    zato pa: dejmo še malo počakat; potem pa morda vstanemo kot fenix. Ne 1 po 1. Vsi skupaj.


    LP

    OdgovoriIzbriši
  5. To je res, da takoj dobiš nalepko. Če nisi komunist, si pa ta cerkven ali pa Janšev. Upam, da se bo rodila kakšna nova skupina, ki bo ponudila kaj drugačnega od trenutnega etatističnega sistema, ki ga vsiljujejo levi in desni socialisti. Ampak optimist pa nisem.

    OdgovoriIzbriši
  6. @Anonimni, Žida jaz predvsem vidim kot človeka, ki nasprotuje npr. držanju NLB - ja v državnih rokah, kjer se krediti potem razdeljujejo po političnem in ne ekonomskem merilu, posledično pa je potrebna dokapitalizacija banke skorajda vsakih 14 dni. In temu nasprotujem tudi jaz.

    @Žid, tokrat se mi zdi, da je šel Zbor za republiko predaleč. Napovedane so demonstracije ljudi, ki večinoma ne podpirajo Janševe vlade. Zakaj vemo. Ker je izsilil mandatarsko mesto, ker se obnaša otročje, zamerljivo, narcisoidno, ker najbolje deluje v "totalitarizmu" (v stranki baje vlada precej trda roka), ker je po mojem mnenju eden glavnih krivcev za delitev na partizane in domobrance,... Človek ne zna biti spravljiv. Nima tona zmernega politika in razen njegovim zvestim privržencem, se njegov način vladanja/obnašanja ljudem večinoma upira. Človek je v kazenskem postoku in z negatimnim mnenjem Protikorupcijske komicije, pa še kar trdi, da je njegov način ošabnega ostajanja na ablasti edini pravi.
    In napovedan shod Zbora za republiko v času tretje slovenske vstaje v celoti sovpada z obnašanjem njihovega šefa. Prilivanje bencina na ogenj, razprtije na leve in desne, nobene kritične misli,... Npr. levica je TAKOJ obrnila hrbet Golobiču, pa so bili njegovi grehi preej manjši od Janševih. In to manjka med njegovimi podporniki - kritične misli.

    OdgovoriIzbriši
  7. @N:
    1. Tako je glede NLB. Naj banka ne bo samopostrežba za politike pri koritu.

    2. Nekaj podobnega sem želel sporočiti. Tako infantilno kreganje in podpihovanje kulturnega boja je lahko koristno samo za politično oligarhijo in ne za nas smrtnike. Obe skupini demonstrantov sta močno politično orkestrirani in se mi bruha ob misli na to. Pa nobenih pametnih idej/alternativ ne ponujajo ne eni ne drugi.

    3. Se pa ne strinjam, da je JJ izsilil mandatarko mesto, pač ZJ ni zmogel sestaviti koalicije in dobil je možnost in uspelo mu je. Verjetno gre za stranko z najbolj stabilno podporo volivcev, ga pa strankarski ljudje ne podpirajo v celoti, imaš prav… to je pa klasična zgodba vseh slovenskih političnih strank.

    4. Komuniciranje JJ z javnostjo jo popolnoma neprimerno, na ta način lahko komunicirajo med sabo znotraj stranke, javno pa bi morali pomirjati ljudi in razložiti zakaj so reforme in varčevanje nujni. In ker tega ni zmožen, obstaja velika verjetnost, da dobimo vlado Lukšičevih komunistov, kar za Slovenijo zelo verjetno pomeni izolacijo ali bankrot in izdaten padec življenjskega standarda. Zelo nevaren scenarij.

    5. Golobič - menim, da je JJ v primerjavi z njim zelo majhna ribica. Golobič nima na vesti samo »tistega kar je pozabil prijaviti glede Ultre«, ampak je tukaj še kup poslov z državo in občino, on nikakor ni nepomemben človek v Sloveniji. In tudi spomni se, zakaj je po razpadu LDS za nekaj let zginil (telekomunikacije, se spomniš?). Tudi to ni res, da se mu je levica odpovedala, v okviru Zares so ga volivci podprli. Potem pri naslednjih volitvah, so levičarski mediji res bolj stavili na Jankovića in so izločili Golobiča. Ampak verjemi, če se spet ustanovi neka nova komunistična stranka, npr . v okviru združevanj TRS, Zares in LDS in še morda kakšne Stranke dela in solidarnosti, bodo mediji in volivci (levica) Golobiča spet kovali v zvezde.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ok, Ok, kar se tiče mandatarstva, zadeve držijo. JJ je bil v danem trenutku pač sposoben sestaviti koalicijo.

      Lukšič očitno izsiljuje predčasne volitve, ker mu javnomnenjske raziskave trenutno kažejo najbolje. In spet - pripravljeni so Slovenijo spraviti v mrtvi tek za nekaj mesecev, samo zato, ker si od tega obetajo večjo korist za lastno stranko/rit. Shame on them.
      Kar se kompetenc SD - ja za vodenje vlade tiče - khm, videno in obupno! Če ne drugega, si Križanič s precejšnjim dvigom minimalne plače v svojem mandatu, zasluži prvo mesto med najbolj negospodarstvenimi odločitvami, ker je precej soodgovoren za veliko število brezposelnih. Pa ne vidijo korelacije med gospodarsko krizo in tem, da se v takem obobju minimalnih plač konkretno ne zvišuje, žal.

      JJ bi se moral umakniti iz aktivne politike. Preveč umazanije ima na sebi poleg tega, pa je njegovo nagovaranje ljudi, ki niso njegovi volivci pod vsakim nivojem (že, če bereš twitte SDS - ja, ti je to takoj jasno). Komuniciranje je žaljivo in ponižujoče! Kako velika ribica pa je sam JJ, je pa spet stvar debate. Saj veš, da se marsikaj lepi na njega v povezavi s preprodajo orožja in čudnimi posli v času osamosvajanja.

      Kar se pa tiče poslov Golobiča z državo: se strinjam, vendar si malce preberi tudi "poslovno" pot Rajka Janše. Še en "uspešen" podjetnik, ki je v času Janševe vlade poslovna darila zagotavljal za Telekom...

      Bottom line? Vsi so gnili! In levi in desni. Ni zaupanja, nihče nima pred ljudstvom moralnega ugleda in avtoritete. Žal, to nam vlada, zato pa smo, kjer smo...

      Izbriši
  8. Tako je, Lukšiča ne zanima blaginja Slovenije, ampak oblast in rente preko državnih podjetij.

    Križanič je bil res najslabši minister v zgodovini samostojne Slovenije, dvig minimalne plače za 22 % sredi največje krize je občutno pripomogel k krčenju delovno intenzivnih panog v Sloveniji, torej na kratkoročno in dolgoročno izgubo delovnih mest.

    Nekaj twitov SDS in njenih članov sem videl in so infantilni in primitivni in sploh v tem času popolnoma neprimerni, tudi, če gledam zgolj surovo marketinški aspekt stranke, je to fail. Tudi, če se strinjam z vsebino kakšnega, recimo, da so »komunajzarji iz Roške« s Hanžkom in Štrajnom na čelu zombiji, tega nikoli ne bi napisal javno, temveč samo znotraj kolegija. Sem pa videl tudi še bolj primitivne twite SDS…

    Tudi jaz mislim, da vsaj nekaj stvari glede Rajka Janše drži in da je tip umazan.

    Sej to, vsi so gnili, ni pa tudi neke nove stranke, vplivnejše skupine ljudi, ki bi res kaj novega ponujala na obzorju…

    OdgovoriIzbriši
  9. Levica igra precej bolj premeteno igro kot desnica.

    Janša, namesto, da bi bil stric iz ozadja, je v ospredju, kjer je tarča vseh napadov - žal pa na desni ni nobene take močne alternative, kamor bi se lahko desni volivci zatekli.

    Levica ima strice iz ozadja, v ospredju ima pa potrošni material, kjer jim stvari ne špilajo, kot bi morale - npr. Pahorju.

    Rajko Janša je bil uspešen podjetnik, saj je uspeval že prej mandatom 2004, v primerjavi z Golobičem je mala ribica.

    Pri Janši je tudi problem v tem, da se primejo še tako butaste in lažnive govorice. Kako naj verjamem v zodbo z orožjem, če dokumenti z druge strani dokazujejo, da je bil glavni trgovec Kučan, ki so jih pisci slavnih knjig kar poignorirali.

    Patria je itak farsa, saj podkupnine niso bile potrebne, pa tudi denarni tok je pojasnjen in podkupnin ni bilo.

    OdgovoriIzbriši
  10. In kar se tiče Janševe krivde za sovraštvo med ljudmi - je kriv toliko, kolikor je zgolj v ospredju in dovoljuje medijem, da se spravljajo nanj.

    OdgovoriIzbriši
  11. @Bonifacij - Strinjam se, da so Janši marsikaj obesili, npr. psihiatrično zdravljenje celotne družine, pretepanje otroka, bolnico v Avstraliji, to so res neumnosti, ki ji širijo razna levičarska trobila kot je Dnevnik. Mimo grede je ta rumeni časopis je včeraj brez sramu objavil odurno laz Trojka raztrgala vladni načrt sanacije bančnega sistema, kar je edini slovenski nepolitični časopis Finance takoj demantiral. Fant pa ni nedolžen. Če je po zakonu potrebno prijaviti določene zadeve, naj to pač postori, če nič ne skriva. Rajko Janša – hmm ne vem, če ni blestel deloma tudi s posli z državo. To zame ni ravno neko podjetništvo. Se motim?

    Imaš prav, marsikomu SDS in njene vidnejše osebe niso všeč, pa ne vidi druge alternative in glasuje zanje, ker se SDS vsaj v programu pretežno distancira od socializma in napoveduje spremembe v prid razvoja podjetništva. Se pa v svojem imenu ne distancira od socializma in tudi v praksi ne, sicer ne bi niti sanjali o formuli 25 % + 1.

    Si pa ne predstavljam o čem bi večina slovenskih medijev poročala, če bi Janša kar na enkrat zginil. Marsikdo bi po moje kar izdahnil, ker ne bi imel več priložnosti koga tako sovražiti kot Janšo, ker so ga mediji tako naučili.

    OdgovoriIzbriši
  12. Da smo si na jasnem - lahko sem črna, rdeča, leva, desna, kodrlajsasta,..., pa ne bom podpirala blatenja Janševega zasebnega življenja. Tukaj so vsi mediji padli na izpitu objektivnega novinarstva.
    Ampak Bonifacij, res? Res ne verjameš temu, da je Janša (so)kriv za delitev na leve in desne, na partizane in domobrance? Se ti zdi ton komunikacije njega in njegove stranke z javnostjo primeren? Gre se za diskreditacijo drugače mislečih tudi na osebni ravni. Točno to se je zdaj zgodilo tudi njemu. In še enkrat - ne zagovarjam tega!

    Pa še enkrat - tudi desničarji si boste morali nehati metati pesek v oči, da so vsi desničarji po defaultu nedolžni, neskorupmirani in skrajno pošteni.

    OdgovoriIzbriši
  13. @N: Se strinjam, SDS zelo bazira tudi ne kulturnem boju, niso samo deklarirani levičarji paradni konji Kulturkampfa. Oboji pogrevajo stara jajca z namenom pridobivanja političnih točk. Volivci se pa ne zavedajo, da od tega nimajo »kaj za v usta dat«, ampak jim to samo polni možgane s strupenim plinom, želodci so pa posledično prazni. Saj gre za pomembne stvari, ki so in še bodo močno vplivale na usode življenj nekaterih ljudi, ampak v današnji gospodarsko-finančno-dolžniški godlji so to res jajca.

    OdgovoriIzbriši
  14. Najprej bodimo natančni. Eno je imeti različna mnenja med levimi in desnimi, drugo pa je ljudi zaničevati in sovražiti zaradi drugačnega mnenja.

    Stranka SDS ima res slab PR. Kar pa se tiče sovraštva do drugače mislečih, ima pa veliko veliko večino krivde kar levica. Bistveno več je sovraštva in nestrpnosti z leve.

    Tu je v glavnem levica tista, ki ne dovoljuje drugačnega mnenja kot ga ima sama. Njim gre v nos tudi tistih nekaj% medijev, ki pišejo drugače, kot hoče levica.

    In kar se tiče preteklosti, mene zanima resnica in podpiram javne debate na to temo, pri čemer so vsa mnenja enakopravna.

    Konec koncev brez nekih moralnih vrednot tudi ne moremo graditi svobodnega kapitalizma.

    Edino, kar lahko trenutno Janši očitamo, da ni bil ravno skrben pri poročanju komisiji - in da nekaj stroškov ni vidnih glede na prihodke.

    Vse ostalo so neosnovane obtožbe. Kar se pa tiče stranke, ki bi zagovarjala liberalne ideje - lahko bi bila DL, ki bi se sprijaznila, da kaj več kot 5% še nekaj časa ne bo imela. SDS bo imela širši program za Slovenijo, zato bo tudi zagovarjalo 25% + 1.

    OdgovoriIzbriši
  15. @Bonifacij: Oboje je res, stranka SDS ima slab PR. In ja, bistveno več je sovraštva in nestrpnosti z leve, kajti potrebno je ohranjati rente iz komunizma, dober primer je današnji zbor komunistične partije v CD oz. javna tribuna Društva slovenskih pisateljev: http://www.reporter.si/slovenija/v-cd-javna-tribuna-dru%C5%A1tva-slovenskih-pisateljev/14178.

    Javne debate o preteklosti so sicer OK in nekoč bo treba položiti resnico pred ljudi, ampak v tako zahtevanih čas kot danes, je boljše malo počakati s kulturnim bojem, ki je bolj voda na mlin ene ali druge politične opcije…

    Izjava – »SDS bo imela širši program za Slovenijo, zato bo tudi zagovarjala 25% + 1« pa po moje kaže na to, kar tudi zagovarja SDS, ne bi socializma za druge in bi socializem zase. Zame 25% + 1 ni sprejemljiva formula, ker sem zelo natančno spremljal dogajanje v Sloveniji zadnjih 10 let in enostavno stvar v tako bolani družbi kot je Slovenija ne funkcionira. In KER SEM PATRIOT ZAME 25% + 1 NI SPREJEMLJIAV FORMULA, pa naj se sliši to še tako paradoksalno.

    OdgovoriIzbriši
  16. Hahaha, joj, kako različno vidimo stvari! Dajmo biti za spremembo vsi objektivni, pa napisati tako, kot je res: levi mediji zagovarjajo levičarje in pljuvajo desničarje, desni mediji pa zagovarjajo desničarje in pljuvajo po levičarjih.
    Pa da ne bo karšnekoli pomote: glede preteklosti sem levičarka, glede trenutnega gospodarskega stanja pa sem desničarka, vendar mi na desni opciji manjka predvsem dejansko bolj liberalnih idej. Se opravičujem, ampak v tem stoletju se s stališči Ljudmile Novak ne morem poistovetiti. Pljunem pa na obe strani, če smatram, da si osebe ali dejanja to zaslužijo.
    Pa Bonifacij, brez zamere - to je to, kar mene pri ljudeh moti, namreč, da zmanjšujejo krivdo nekoga, ker je "njihov". Če so ostali predseniki strank znali pojasniti svoj izvor premoženja, Janković in Janša pa ga nista znala, je čas, da oba gresta. Tako kot morajo odstopiti Ambrožič, Simčič, Koren Gombočeva,... A razumeš? Zero tolerance bi morala biti pri vsakem prestopku, tako za leve in za desne! Tako bi se politični prostor prečistil, pa tudi politiki bi se navadili, da ljudstvo packarij ne bo toleriralo. To je pa čast, ki je Slovenci nimamo, bi se je pa lahko naučili pri nrp. Japonski!

    OdgovoriIzbriši
  17. To je pa 100 % res - levičarski mediji zagovarjajo levičarje in pljuvajo desničarje, desni mediji pa zagovarjajo desničarje in pljuvajo po levičarjih. Zato sem naročen na časnik Finance, ki pljuvajo vse, ki delujejo koruptivno in socialistično. In tudi to drži, desnim medijem, levim pa že bo defaultu še bolj manjka liberalnih idej. Nekako se ne eni ne drugi v praksi ne najdejo dobro v tržnem gospodarstvu in nekako ne sprejmejo pojmov kot so trg in konkurenca. Glede zmanjševanja krivde nekoga, ker je "njihov" pa itak, to je beseda. :-)

    OdgovoriIzbriši
  18. Torej si še vedno levičarka.

    Razmerje levi/desni mediji je 95%/5%. Res ne vem, kaj te moti pri Ljudmili Novak, le kaj takega zagovarja - a ni dovolj sovražna do Katoliške Cerkve?

    Glede gospodarstva so pa na desni razen SLS v glavnem podobni, vključno z DL.

    Jaz ne zmanjšujem krivde nekoga, ker je "moj", ampak, ker enostavno ni nič dokazanega. Edino, kar je jasno - ob dokazanih napakah je, da je malo več zapravil, kot uradno zaslužil oz. se zakreditiral. Problem je v tem, da je to edina realna obtožba, vse ostalo so pa nedokazane obtožbe ali pa totalne izmišljotine.

    Dejansko nič ne zmanjšujem krivde, le realno gledam. Slovenija je tudi v tem pogledu nenormalno levičarska.

    Če bi bila Slovenija vsaj uravnotežena levo/desno, bi bilo dosti boljše. Pa še to ni.

    OdgovoriIzbriši
  19. SLS je res gospodarsko zelo podobna SD in ostalim levim strankam, ki so bile do sedaj v parlamentu. Do septembra 2011 so divje zagovarjali Mencingerjanski nacionalni interes, potem so malo popustili, ker so videli, da SDS prosperira, zdaj so spet Mencingerjanci. Zato je to popolnoma (agro)leva stranka.

    OdgovoriIzbriši
  20. Bonifacij, iz našega pisanja bi se pa do sedaj že lahko naučil, da se skrajno strpen človek, tako me odnos Ljudmile Novak do Katoliške cerkve nikakor ne moti. Spoštujem vsakega v njegovi veri ALI neveri. AMPAK, poglej hudiča - pričakujem isto nazaj. Torej, če jaz dopuščam/spoštujemo to, da Ljudmila Novak moli k Bogu, pričakujem nazaj, da Ljudmila Novak dopušča različnost družin, dopušča ateizem, da živi tisto o čemur potekajo tudi pridige v cerkvi: strpno in tolerantno. Netoleranca do drugačnih me dela netolerantno.

    Hm, iz tvojih ust je slišati, kot da govoriva o znesku 10, 20 EUR, ki se ne ujemajo s tem, koliko je porabil in koliko zaslužil. Gre se za nekaj več kot 200.000 EUR premoženja, ki ga ne zna pojasniti! Veš, koliko je 200.000 EUR? Jaz ti pri svojem premoženju lahko pojasnim vsak moj tisočak.

    Pa dajva na tehtnico: obtožbe proti Janši in Jankoviću so enake, odstopanja so le v zneskih. Torej, če prav razumem tvoje stališče, Janković mora odstopiti, ker je itak levi in levi je vedno kriv, Janši pa ni treba odstopiti, ker je desni in mu tako ni nič dokazanega oz. je to celo totalna izmišljotina, namenjena temu, da se ga spodnese? Ista komisija je ugotavljala dejstva. Od tega je po tvojem mnenju levi kriv, desni pa ne, če te prav razumem? Ostalih 5, ki so pa čisti, so pa itak čudaki, a ne? Slišiš cinizem in kaj ti hočem dopovedati?

    Slovenija je pa (na žalost) ne samo uravnotežena, kar se tiče delitve na leve in desne, ampak je celo spolarizirana, razdeljena in razcepljena pri vsakih volitvah približno na pol. In ker desni ne sodelujejo z levimi in levi ne sodelujejo z desnimi, se nam dogajajo majave, manjšinjske vlade, ki so že v naprej obsojene na propad. Ker ti, ki vodijo tudi tebe, niso sposobni sodelovanja, ki bi presegalo polarizacijo na leve in desne, ki (kot je rekel že Vid) večinoma temelji na kulturološkem boju, ne pa na kakšnih ogromnih programskih razlikah.

    Malček, ampak res čisto malček treznega razmisleka preko ideološke zaslepljenosti je potrebnega, pa se lahko vidjo stvari v povsem drugačni luči.

    OdgovoriIzbriši
  21. N. Pravijo, lastna hvala, cena mala. Pa tvoja agresivnost ne odraža ravno strpnosti.

    Nisem še zasledil, da bi Ljudmila ali NSi zahtevala, da se omeji pravice ateistom - tega nisem zasledil od nikogar.

    Nekateri imate očitno fiksno idejo, da, če si kristjan si avtomatsko nestrpen. Ali pa je že vsako nestrinjanje s tabo deklarirano kot nestrpnost.

    Nisem rekel, da Janši ni treba odstopiti. Ravno napisal sem, da gre za prvo konkretno obtožbo, ki je utemeljena na dejstvih - kljub vsaj eni napaki, zemljišču v Trenti, kar zmanjša sporni znesek za 100 000. Pri njegovih dohodkih v vseh teh letih, to dejansko ni tako velik znesek.

    Ampak ti kot običajno, ne bereš, kar napišem, ampak me obtožuješ in mi podtikaš nekaj, kar sploh nisem napisal in ni res.

    Pri ostalih petih, ki so čisti, KPK ni iskala enako intenzivno - tudi KPK bi morala pojasniti kar nekaj svojih nepravilnosti.

    Poleg tega ignoriraš to, kar sem napisal. V medijih je levica zastopana 95%, in 5% desnica (približno).

    OdgovoriIzbriši
  22. In Jaz ne pristajam na vsegliharstvo, češ, da so desni isti kot levi. Desni so v povprečju boljši.

    OdgovoriIzbriši
  23. @ N in Bonifacij: Tukaj se pa pridružujem Bonifaciju: »V medijih je levica zastopana 95%, in 5% desnica (približno).« Dodal bi še, da ima levica tudi razmerje v svoj prid v javnem šolstvu in pravosodju. To nikakor ni nepomembno.

    OdgovoriIzbriši
  24. Hm, agresivnost? Niti kančka jeze ni v meni, z veseljem pa izmenjujem stališča, četudi so si nasprotna. Jih preberem in ovržem z dejstvi, ki sovpadajo z mojim pogledom na svet.

    Dobro, Bonifacij, nasprotuje pa družinskemu zakoniku npr. Še enkrat: spoštujem vsa verstva in neverstva in ne lepim etikete na čelo človeku, ker je politično/versko drugače opredeljen kot jaz. Za vsako našo debato se še vedno v osnovi skriva človek/oseba/duša, če želiš in vsak od nas ima pravico do svojega pogleda in svojega mnenja.

    Saj Marinič je bil obsojen tudi samo goljufije pri izpitu iz nemščine. Še enkrat: govorim o tem, da bi se morali poslanci bolj zavedati načelnega in poštenega delovanja. Vsi! Levi in desni!

    Medije spremljam zgolj toliko, da vem, kakšne so dnevnopolitične teme, ampak glede na razcepljenost političnih opcij, mi ni jasno, kako si potem desni mediji nikakor ne morejo dvigniti branosti do te mere, da bi bil medijski prostor uravnotežen?

    OdgovoriIzbriši
  25. @N Vprašala si zakaj si potem desni mediji nikakor ne morejo dvigniti branosti do te mere, da bi bil medijski prostor uravnotežen? Ker so levičarski mediji uzurpirali medijski prostor. Dejansko so podedovali vse medije iz komunističnih časov v svoje roke in ni lahko priti noter, saj veš, če nisi naš, ne dobiš službe… Jaz pa sem itak za to, da država tega ne financira, nobenih medijev.

    OdgovoriIzbriši
  26. Agresivnost se pri tebi kaže. Torej zato, ker ima o družinskem zakoniku drugačno mnenje od tvojega, ker je tvoje mnenje edino zveličavno in prvilno - jih označiš za nestrpne.

    Zavedati bi se morali, ampak ekstremizma pa res ne podpiram. Zato tudi kvantitativno ocenjujem leve in desne in vem, da so levi bolj pokvarjeni od desnih.

    In tukaj izberem manjše zlo. In če so levi hujši, zato ne pretiravam pri obsojanju desnih.

    Desni mediji si ne morejo izboriti prostora, ker levi mediji le nadaljujejo tradicijo iz komunizma, desne je pa treba šele ustvariti.

    OdgovoriIzbriši