sreda, 13. marec 2013

162. RAZLOG ZA UKINITEV DRŽAVNEGA SVETA



70 % članov Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije je na referendumu 25. 4. 2012 prepričljivo odločilo, da bo članstvo v njihovi zbornici odslej prostovoljno.
Vsak dan en razlog več za ukinitev te škodljive in nedemokratične institucije

Državni zbor je letos kljub nasprotovanju Lukšičeve SD podprl referendumsko voljo volivcev. Državni svet pa je brez sramu zaščitili interese klientele iz vodstva Obrtniške zbornice in izglasoval veto na zakon. Vodilni v Obrtniški zbornici bi sicer ostali brez velikega deleža članarin in seveda svojih nezasluženih rent. Predsednik Obrtne zbornice Aljoz Kovšca nas je 11. 3. 2013 na TV SLO 3 navdušil z izjavo, da odprava obveznih članarin ne prinaša več svobode, temveč več države, temu paradoksu pa so očitno nasedli državni svetniki. Vprašanje koliko stane svetniški glas.

2 komentarja:

  1. Obrtna zbornica - en kup zajedalcev, ki so si priskrbeli lepo plačane službe na račun obveznih članarin. Z njimi imamo mi res slabe izkušnje: smo člano GZS, ki tudi podeljuje licence za našo storitev in potem, ko je članstvo v GZS postalo neobvezno, je ta val zajahala Obrtna zbornica in začela pošiljati račune za članstvo. Imeli smo veliko kolobocij, da smo se jih sploh rešili, s tem, da so nam grozili z izvršbo za neplačane obveznosti iz naslova članarin za nekaj mesecev, ko so se pač oni odločili, da smo njihovi člani in smo jim tako dolžni plačevati članarino. Zavrnili smo jim vse račune, sem bila iz čistega principa odločena, da naj nas dajo na izvršbo, pa naj sodišče odloči, če smo dolžni poravnati ta znesek. Ko so videli, da ne bomo popustili, so odnehali.
    Moje mnenje o njih? Banda zajedalska, nesposobna in nepotrebna!

    OdgovoriIzbriši
  2. To so res ostanki fašističnega korporativizma. Državni svet, zbornice in sindikati.
    Se strinjam, nekoristni paraziti...

    OdgovoriIzbriši