petek, 26. april 2013

NETENDENCIOZNA ANKETA LEVIČARSKEGA ČASOPISA VEČER O DAVKIH






Se vam ne zdi, da morda manjka ena možnost na anketnem vprašalniku? Verjetno glede na vseprisotnost levičarskih medijev v Sloveniji res ne bi nihče obkrožil možnosti:

  • davki so že dovolj visoki in vsako dviganje prinaša nepopravljivo škodo
ali pa najbolj heretično:
  • potrebno je znižati (prispevke) na plače.


6 komentarjev:

  1. A si gledal včeraj Slaka na nacionalki, z Branimirjem kot članom v mnogih nadzornih svetih v glavni vlogi? Ne razume, pa če ga ob beton kresneš, on ne razume, da gospodarstvo ne zmore več financirati potrošnje države in javnih služb.

    OdgovoriIzbriši
  2. Nisem gledal, ampak vseeno lahko rečem, da imamo v Sloveniji diktaturo sindikatov. In to je ključni problem naše padajoče blaginje…

    OdgovoriIzbriši
  3. Škoda! Dobra oddalja je bila z Jožetom P. Damjanom, Mastnakom, Mastenom, Hribar Miličem, Štrukljem,... V glavnem Štrukelj se še vedno ne strinja, da se plače šolnikom vrnejo pred leto 2009, ko so šle gor z Virantovo plačno reformo.
    Ja, diktatura sindikatov javnega sektorja! Ti so najbolj glasni, pa gre državnim uslužbencem daleč najboljše. Njihove plače, pravice in zaposlitve zaenkrat še niso na prepihu.

    OdgovoriIzbriši
  4. Štrukelj, še kako razume, le, da je do konca pokvarjen.

    On ve, kaj rabi za svoje udobno življenje na račun nebogljenih delavcev.

    Če imaš dobro gospodarstvo, kjer je zdrava konkurenca tudi pri delodajalcih, delavec sindikata niti ne rabi, kajti lahko zamenja službo za boljšo.

    Štrukelj pa rabi dovolj slabo gospodarstvo, dovolj monopolov, da so delavci bolj nebogljeni, da potem potrebujejo sindikat, da jih ščiti, in na ta račun Štrukelj dobro živi.

    OdgovoriIzbriši
  5. Volilci ti. levice ne razumejo, da dvig davka ne pomeni kaznovanje "hudobnih kapitalistov" ampak zgolj kaznovanje njih samih. Očitno si še vedno želijo, da smo vsi enaki v revščini (razen elite).

    OdgovoriIzbriši
  6. @N: Naj še enkrat ponovim, da je slovensko javno šolstvo v velikem delu zatočišče nesposobnih in težje zaposljivih kadrov (žal mi je za dobre učitelje/profesorje), pa tudi osebe med 19 in 30 leti je potrebno izločiti iz evidenc brezposelnih. Sindikati imajo enako težko krivde za slab položaj Slovenije, ki je pretežno endogenega izvora kot politične elite, v bistvu so del le-te.


    @Bonifacij: Dejansko rabimo samo učinkovito pravno državo (vladavino prava), ta bi najbolje delala v korist delavcev, slovenski sindikati pa delavcem delajo neizmerno škodo. Ste že kdaj slišali, da bi se sindikati borili za plačilo delavcev po učinku?

    @Anonimni: tukaj pa spet nosijo večji del krivde slovenski levičarski mediji (torej večina slovenskih medijev z Omladino na čelu), da velik delež Slovencev dejansko misli, da bi bilo krize konec, če bi še bolj obdavčili bolj produktivne in premožne. Seveda pa hkrati tudi cela Ljubljana misli, da bi bilo krize konec, če bi nehali s politiko varčevanja…

    OdgovoriIzbriši