ponedeljek, 6. maj 2013

ZADOLŽITEV SLOVENIJE ZA 3,5 MILIJARDE USD USPELA – ZAKAJ NI RAZLOGA ZA VESELJE?



Zadolžitev Slovenije na mednarodnih finančnih trgih za 3,5 milijarde ameriških dolarjev je uspela. Zakaj ni razloga za veselje?


Mišić: "Mi bomo reševali kakovostna slovenska podjetja s perspektivo kot je Mura"

  1. Zahtevani donosi se za petletno obveznico gibljejo pri približno petih odstotkih, za desetletno pa blizu šestih odstotkov. Odlično, pri napovedani negativni gospodarski rasti v 2013 (-2 %) ter brez obetov o zasuku nad ničlo za leto 2014, bo odplačevanje teklo brez težav.
  2. Zbogom nujno potrebna privatizacija podjetij in bank v državni lasti. Tranzicijske oligarhije bodo nadaljevanje s plenjenjem preko dokapitalizacij in subvencij iz davkoplačevalskega denarja. Tujega kapitala ne potrebujemo, ker imamo svojega.
  3. Zbogom varčevanju, zadolžitev je dobra »municija« za sindikaliste in njihove članarine in ostale dobičke, ki bodo trdili, da zategovanje pasu ni potrebno, ker je denarja dovolj.
  4. Število proračunskih parazitov prejemnikov socialnih in drugih transferjev bo ostalo enako.
  5. Nadaljevanje reševanja zavoženih podjetij «zdravih jeder podjetij« z davkoplačevalskim denarjem se bo nadaljevalo.
  6. Nadaljevanje neposrednega in posrednega (oglaševanje podjetij v državni lasti) financiranja socialistične kuge slovenskih neodvisnih medijev kot so Mladina, Dnevnik, Delo,...
  7. Infrastrukturni projekti preko državnih podjetij z multiplikativnimi učinki na prazne račune delavcev v gradbeništvu, proračunski primanjkljaj, javni dolog in debele denarnice tajkunov (Zoran Janković, Gašpar Gašpar Mišić, Ivan Zidar, Hilda Tovšak) gospodarsko rast in zaposlenost.



Mencinger: "Zakaj bi privatizirali, reformirali in varčevali, če se lahko zadolžimo in naložimo dolgove prihodnjim generacijam?"
Živel Jože Mencinger in njegov gradualizem, vse bo še naprej po starem, enakost v revščini in izolacija, za to smo se borili!

12 komentarjev:

  1. Jaz razmišljam, da bi bilo dobro kupit te slovenske obveznice, da vsaj nekaj nazaj dobim, če bom že morala plačati krizni davek in DDV. Mamico jim zadolženo!

    OdgovoriIzbriši
  2. Mislim, da so slovenske obveznice namenjene samo institucionalnim vlagateljem. :P

    OdgovoriIzbriši
  3. Mi je jasno, samo razmišljam, kako bi še jaz imela kaj od teh norih obrestnih mer, ki jih bom itak tudi jaz plačala.

    OdgovoriIzbriši
  4. Ta denar so je nomenklatura tranzicijske levice sposodila zgolj za ohranjanje svojega omrežja, kar bo šlo denarja za rajo (torej za nas), bo zgolj v obliki podkupovanja volilne baze (socialni transferji, subvencije in zaposlovanje nepotrebnih, a lojalnih kadrov v javnih službah). Po izračunu čez palec pa po dokapitalizaciji Cimosa, slovenskih bank, vračilu starih obresti na dolg in ohranjanju enake mase plač v javnem sektorju, denarja jeseni ne bo več, niti za podkupovanje volilne baze. T R O J K A !

    OdgovoriIzbriši
  5. A ni žalostno, kako smo si zavozili državo? Vsaj 3 x na dan sem jezna zaradi sistema, kjer so nas pred našimi očmi ropali, mi smo pa stali in gledali, kako si delijo privilegije, subvencije in službe. Btw: jaz bi tudi, sploh po sklenjeni pogodbi za južni tok, takoj šla v službo v Plinovode... Pa da ne bom razlikovala: bi bila vesela tudi, če bi mi očka dal firmo, ki bi gradila nakupovalna središča za drugo firmo, v kateri bi bil očka direktor... Bljak, bljak, bljak!

    OdgovoriIzbriši
  6. Zelo žalostno je to, da mi nismo imeli tako nizkega izhodišča kot npr. Češka Republika, ki nas zdaj glede na podatke Eurostata in napovedi EBRD, EK,… prehiteva. Še bolj žalostno pa je to, da se je narod uprl (demonstracije, vstajniki, protestniki na ulicah), ko pa bereš transparente in poslušaš njihove »zahteve«, pa vidiš, da hočejo še več države, še več socializma. To pomeni, da za nas ni prihodnosti, Slovenci smo degeneriran narod hlapcev, ki hočemo biti enaki v revščini in se bojimo vsega tujega, ker nam politiki prodajajo že 72 let, da je zahodni demokratično-liberalno kapitalistični svet pokvarjen, edini zveličavni pa je vulgarni socialistično-protekcionistični kolektivizem dohodkovne enakosti. Ljudi, ki so bili in so še vedno na vrhu teh oligarhij, pa slavimo kot socialne in učinkovite (Janković). Živel Jože Mencinger, največji slovenski ekonomist, oče ideje tajkunizacije Slovenije. Postavimo mu en dvajset metrski spomenik, kjer bo državno gradbeno podjetje, ki ga ustanavlja tovarišica Alenka Bratušek spodbujalo slovenski BDP (po Tajnikarju) in omogočilo nove zaposlitve z visoko dodano vrednostjo in ostale multiplikative učinke, ki jih do sedaj nismo videli, razen gore neplačanih delavcev iz Bosne, ampak zagotovo bodo, ker Janković dela!

    OdgovoriIzbriši
  7. Vidim, da si ti tudi jezen... :) Jap, imeli smo dobra izhodišča, zdaj pa našo prehrambeno industrijo kupujejo Srbi in Hrvati, kar sicer ni sporno, je pa milo rečeno cinično, glede na to, da so bili zaradi vojne potisnjeni v precej slabši položaj.
    Pri nas je vse obrnjeno naokoli. Plače v JU so višje kot v gospodarstvu, imamo najdražji kilometer avtocest, smo med višje obdavčenimi državami, pa vseeno ne moremo preživeti... In točno to delajo iz nas - vsi enaki, vsi enakopravni - v revščini, z izjemo političnih in gospodarskih elit, ki pa lahko bogatijo s pomočjo tajkunizacije, divje privatizacije in sistema, ki ne deluje.
    Huh, jaz sem bila med vstajniki! Zato, ker hočem pravno državo. Kjer je lopov obsojen, kjer politiki nimajo privilegijev, kjer mi ni potrebno dokapitalizirati banke, iz katere so na koncu še Belgiciji (pod ceno) zbežali,... Očitno je čas, da odrastem, izbrišem utopijo in si priznam, da v Sloveniji to žal ni mogoče.

    OdgovoriIzbriši
  8. Se spomniš, ko smo včasih rekli za izdelek, ki se nam je zdel tehnološko zaostal, da je »totalno češki«? Kako smo bili krivični, zdaj pa smo dobili naš cinizem – hvala še enkrat Jože Mencinger, tvoj nacionalni interes nam je res pomagal, res. Važno, da je »družinska srebrnina« v slovenski lasti in da jo lahko tvoja tranzicijska zalega zlorablja po mili volji, tako ali tako davkoplačevalci vse prenesemo.
    Verjamem, da si imela plemenite namene, ko si vstajala. Me vstajniki so bili tudi Janković in njegovi plačanci - huligani (preverjeno, a o tem v Delu in Mladini ne poročajo), Semolilč, Štrukelj in Hanžek, Kurnik, horda priviligiranih umetnikov in počasi pridemo do odstotka prisotnih parazitov na vstajah, ki krepko predstavlja večino... Na prvih je še bilo nekaj iskrenih duš kot si ti, potem pa samo še podporniki socialistične uravnilovke. Kdaj bodo ljudje sprevideli, da se te kljukci delajo norca iz nas? :-(

    OdgovoriIzbriši
  9. Hahaha, nova mednarodna zmerljivka: bemti si Slovenc! V prevodu: v žepu nimaš niti za burek... :)))) Ja, take imamo! :D

    OdgovoriIzbriši
  10. »Bemti si Slovenc!« pomeni pravzaprav, da se šopiriš kot pav, v resnici si pa osel, vendar tak osel, ki gre tudi po 15 krat na led. Torej čeprav ti država ful pobere in je so vse storitve in artikli, ki ji država nudi precenjeni, ti še vedno verjameš, da sta socialna država in državno lastništvo bank in podjetij nekaj dobrega, če pa gre kaj narobe, so pa itak krivi zunanji neoliberlani (karkoli že to pomeni) sovražniki, ker tako pravita Mencinger in Miheljak. Pomeni še, da imaš avto nad svojim standardom, seveda na kredit in misliš, da ni dovolj, da so stvari v tvojem mestu funkcionalne in čiste kot v Bernu, temveč mora biti vse novo in neonsko svetleče kot v Ljubljani. Prepričan si tudi, da je nov stadion nujno potreben in da imajo državne nepremičninske in ostale investicije multiplikativne učinke, čeprav je edini empirično primerljivi podatek na področju državnih investicij število izgubljenih delovnih mest v privatnem sektorju in število propadlih manjših in srednjih podjetij in število neplačanih tujih delavcev.

    Mislim pa, da bi bila bolj primeren izraz: »Bemti si Lublančan!«, saj se v LJ koncentrira vsa komunistična navlaka z vsemi temi norimi idejami, od medijev, univerz do gore javnih uslužbencev in subvencioniranih kvazi umetnikov. :-(

    Vsak dan to doživljam! :-(

    OdgovoriIzbriši
  11. Mr. Gartner Loan28. april 2015 ob 13:08

    Pozdravljeni
    Ali ste potrebujejo posojila za kakršen koli namen? Ste v finančnih težavah? Ali potrebujete finančno rešitev? G. Gartner posojilo je rešitev za vse finančne težave, Naša posojila so enostavno, poceni in hitro. Pišite nam danes za posojilo, ki ga želijo, lahko uredimo vsako posojilo, da ustreza vaš proračun na samo 3% obrestni meri. Če zanima, se takoj obrnite na nas. Neobvezno posojilo lahko vam omogočajo, da izpolnjujejo svoje odplačevanje posojila, če ne more opravljati dela zaradi bolezni, nesreče ali
    brezposelnost. Lahko samo to dragoceno zavarovanje, ko zaprosijo za posojilo, zato se prepričajte, da nam poveste, če ti je všeč:
    Gartnerloancompany@gmail.com

    OdgovoriIzbriši
  12. Mr. Gartner Loan28. april 2015 ob 13:10

    Pozdravljeni
    Ali ste potrebujejo posojila za kakršen koli namen? Ste v finančnih težavah? Ali potrebujete finančno rešitev? G. Gartner posojilo je rešitev za vse finančne težave, Naša posojila so enostavno, poceni in hitro. Pišite nam danes za posojilo, ki ga želijo, lahko uredimo vsako posojilo, da ustreza vaš proračun na samo 3% obrestni meri. Če zanima, se takoj obrnite na nas. Neobvezno posojilo lahko vam omogočajo, da izpolnjujejo svoje odplačevanje posojila, če ne more opravljati dela zaradi bolezni, nesreče ali
    brezposelnost. Lahko samo to dragoceno zavarovanje, ko zaprosijo za posojilo, zato se prepričajte, da nam poveste, če ti je všeč:
    Gartnerloancompany@gmail.com

    OdgovoriIzbriši