ponedeljek, 31. marec 2014

PRIHAJA PRVI APRIL, NAMESTO ODSTOPA VLADE, NOVO POVIŠANJE DAVKOV S SPREMLJAVO MEDIJSKEGA ORKESTRA NA PRAZNIK DELA

Vlada magistre mojškre je vezala zaupnico vladi na proračun, ki ni več vzdržen. Ustavno sodišče je namreč uvedbo nepremičninskega zakona razglasilo za protiustavno in zakon razveljavilo. Zaradi padca nepremičninskega zakona je minister za finance Uroš Čufer vladi predlagal dvig davka na dodano vrednost (DDV) 1. maja letos. Predvidoma naj bi se splošna stopnja dvignila za dve odstotni točki (z 22 na 24 odstotkov), znižana pa za pol odstotne točke (z 9,5 na 10 odstotkov). Naj ne pozabimo, da nas je lani julija vlada magistre mojškre že osrečila z dvigom DDV z 20 na 22 odstotkov oziroma z 8,5 na 9,5 odstotka. Dvig DDV je najbolj osrečil ljudi z nizkimi dohodki. Ti namreč namenjajo večji del svojih financ potrošnji.

Dvig DDV bo seveda še bolj paraliziral slovensko gospodarstvo, kar je edino pravilno, gospodarstvo in gospodarska rast sta buržoazna elementa, ki rušita socialistično nadstavbo in povzročata razslojevanje, kar škodi partijskim svečenikom.

Živel prvi maj, živel povišan DDV za proletarce vseh dežel!


Dvig DDV bo še povečal brezposelnost (danes, 31. 3. 2014 je po podatkih ZPIZ v RS 129.764 registriranih brezposelnih oseb), kar je v skladu z revolucionarnimi izročili, ljudje morajo namreč biti revni, sicer jih je težje nadzirati. To je dobro vedel že Moša Pijade, idol trenutne slovenske vlade.

Dvig DDV bo tudi tokrat zmanjšal potrošnjo – cene izdelkov in storitev za potrošnike se bodo dvignile, kar pomeni nižje prihodke in dobičke gospodarskih subjektov.

Zaposlen sem v javnem sektorju in moram priznati, da pri prenašanju bremena krize nismo kaj dosti sodelovali, razen ko smo nam za nekaj odstotkov znižali plače, enako velja za upokojence, odpuščanja ni bilo. Najbolj je breme krize občutilo gospodarstvo (100.000 izginulih delovnih mest, višje finančne obremenitve, več birokracije,…) ter delovno aktivni ljudje z nižjimi dohodki. Po ponovnem dvigu DDV trend ostaja enak, sledi sklepom AVNOJ.

 Živela revolucija, vse podjetnike na prvomajski kres!



Če je kdo mislil, da bo vlada slovenske proletarce po fiasku s protiustavnega obdavčevanja za prvega maja razveselila z odstopom, se je zmotil, vlada bo po prvoaprilsko po manj kot letu dni zopet dvignila DDV. Živela revolucija! 

2 komentarja:

  1. Pozitivno Slovenijo iz katere izhaja Alenka Bratušek je volilo 30% volivcev, SD je volilo 20 % volivcev, upokojence in DL je volilo še 20 %. Sedaj, ko nam vlada AB bi moralo biti srečnih 70 % volivcev. Če upoštevamo še volilno udeležbo, je z vlado zadovoljnih 50 % volivcev. Ankete pa kažejo, da vladi zaupa še 25 % ljudi. To so tisti, ki iz visokih davkov več dobijo kot pa plačajo.

    Naslednji nemiri in protesti bodo revni levi na leve, ki niso revni. To bo zanimiva in nova situacija.

    OdgovoriIzbriši
  2. Kot Ljubljančan vidim, da se levičarski paraziti izdatno koncentrirajo v Ljubljani. Tukaj je pač največ državnih in občinskih služb. Tudi za brezdelne velike umetnike, ki živijo na tuj račun je LJ meka. Zato se je človek ob opazovanju protestov lahko samo čudil, ko je bral napise na transparentih v množici komunističnih zvezd in ostalih simbolov totalitarizma in diktature in poslušal izjave udeležencev. Takrat si si rekel, pa vi hočete še več tega, še večjo (socialno) državo in še manj svobode, več klientelizma, nepotizma in korupcije in manj meritokracije. Če pa dobro pomisliš, ti je pa jasno, da to parazitkom itak ustreza. Pa še v LJ je načelno kar solidna volilna udeležba. Še dobro, da je prišla vigred zelena in bom za vikend odhajal stran, na vrt in njivo, da se bom lepo spočil od najlepšega mesta (Z.J.) in najlepših meščanov.

    OdgovoriIzbriši