petek, 9. junij 2017

NOVINARSKO POROČANJE O DOGODKIH ALI NOVINARSKO USTVARJANJE DOGODKOV - KAKO LEVIČARJI USTVARJAJO NOVICE

V prejšnjem blogu sem pisal o skupini uglednih profesorjev (ekonomistov), ki so znani in cenjeni po tem, da pripravijo študije z vnaprej določenimi (želenimi) rezultati. Želimo prikazati, da je investicija davkoplačevalskega denarja v nek projekt, npr. TEŠ6 ali 2. tir upravičena in ugledni profesorji izdelajo študijo, ki po to pokazala. Danes se bomo ustavili pri novinarjih in medijskih hišah, ki želijo predstaviti neko zgodbo ali pojav in če ta pojav ne obstaja, je potrebno ustvariti konstrukt, postaviti celo sceno z ozadjem in pripeljati osebe z ustreznimi značilnostmi, jih ustrezno obleči, maskirati, opremiti z ustreznimi napisi, jih naučiti določenih izjav,…

Levičarski CNN
V zadnjem letu je angleško govoreči del svetovnega spleta preplavil izraz fake news (lažne novice). Kako iz muhe narediti slona? Kako iz peščice ljudi narediti množični protest? Kako iz nič narediti protest? Kako režiser daje napotke povabljenim »muslimanskim protestnikom«, da bi ustvarili želeno zgodbo. Tukaj.

Praviloma Youtube dogodke, ki niso naklonjeni levičarskim idejam briše oz. rangira nižje.

Družbena omrežja
Predvsem pri srednji in mlajši generaciji so ključni ustvarjalci javnega mnenja družbena omrežja in menijski voditelji (osebe ali skupine).

Zanimiv je aktualen primer napada treh pripadnikov skupine ANTIFA na avstralskega konservativnega kolumnista Andrewa Bolta, ki je tudi kritik ANTIFA zaradi omejevanja svobode govora. Tukaj je posnetek dogodka, ki se je odvil na ulicah Melbourna. Tudi v preteklosti je bil Bolt deležen številnih groženj in napadov in opaža, da konservativci v mestu niso več varni pred nasilnimi napadi levičarskih skupin.

Levičarska skupina Melbourne Antifa je družbenem omrežju Facebook zapisala (zdaj je ta zapis že odstranila): "some of our family in solidarity were attacked by Andrew Bolt while they were protesting today" in »Bolt should be jailed for his "violent, horrendous language«. Pomeni, da je po nasilnem napadu na Bolta, (ki se je branil), nasilna levičarska skupina ANTIFA podala izjavo, da je člane njihove združbe napadel Bolt, ko protestirali po ulicah ter da bi morali Bolta zapreti zaradi nasilnega jezika ob dogodku. Hmmm.
 
Slika mirnih demonstrantov Melbourne Antifa na njihovem profilu Facebook. Žrtve nasilja?
Slovenija
V Sloveniji je velika večina dominantnih medijev izrazito levičarskih (RTV SLO, POP TV, MMC Portal,…). Zavrtite svoje misli skozi medijske dogodke zadnjih 10 let. Se spomnite TV Tednika z izjavami kočevskih ciganov, predstavnikov Amnesty internacional in zgroženih novinarjev ob kalni vodi, polni podgan, iz katere so mladi cigančki pili vodo? Prebivalci iz Kočevja in okolice bi vam povedali drugačno zgodbo z imeni, priimki in opisom materialno-finančnega statusa »igralcev«. Se spomnite šenčurskega protesta proti ilegalnim migrantom lansko leto? Ena karantanska zastava posneta iz več kotov = ultradesničarski protest. Dva politika, člana SDS = protest je organizirala stranka SDS. Politično oportune izjave o človekovih pravic na transparentih ilegalnih migrantov ob slovensko hrvaški meji – so jih res napisali sami? Se spomnite ponavljanja mantre v levičarskim medijih o silnem varčevanju v Sloveniji, medtem ko je Slovenija izdatno višala javi dolg, javno porabo in imela visok proračunski primanjkljaj? Se spomnite blamaže z nemškim novinarjem, ki je na nemški TV objavil prispevek o ilegalnih migrantih v Sloveniji? Ti so na njegova sugestibilna vprašanja v smislu »Do you get any water?« vpili naučene odgovore v smislu »No no, no water!« Dejansko pa so (kot je razvidno iz posnetkov) s plastenkami pitne vode obmetavali prostovoljce iz RK. Pomislite na izjave abonentke na RT SLO Anite Ogulin o lačnih otrocih v šolah? Pri nas se cel blok prenažira z uvoženim sadjem in uvoženimi jogurti, ker toliko hrane ostane v šolah… Izjave na RTV SLO, kako Slovenija gospodarska okreva (z ukrepi trenutne socialistične koalicije)… 

Abonentka v levičarskih medijih Anita Ogulin in lačni otroci v slovenskih šolah...

1 komentar: