torek, 17. april 2012

ZAPOSLEN SEM V JAVNEM SEKTORJU IN NE BOM STAVKAL


Zaposlen sem v javnem sektorju in ne bom stavkal. Zato prosim gospode sindikaliste in levičarske medije, da ne napihujejo številk napovedanih stavkajočih. Da ne pozabim, imam podpovprečno slovensko plačo.

Privatni sektor se je že skrčil v zadnjih treh letih (število zaposlenih in višina plač). Zadnji socialistični vladi je uspelo zvišati število zaposlenih v javnem sektorju in skrčiti število zaposlenih v zasebnem sektorju, številke se po različnih statistikah gibljejo med 50.000 in 75.000 manj zaposlenih v privatnem sektorju, ki drži pokonci javnega. Čas je že bil, da temu sledimo tudi v javnem sektorju. 

"Sicer zaviram razvoj Slovenije in nastanek ter ohranitev delovnih mest, a si ne moram pomagati, tako rad imam žvenketanje v svojem mošnjičku…"
Za plače in privilegije sindikalistov mi ni mar, naj si pošteno zaslužijo denar na trgu dela, v privatnem sektorju. 

Rad bi bil plačan po učinku in ne po uravnilovkah, ki jih izsiljujejo nedemokratično (samo)izvoljeni sindikalisti. 

Dlje kot bomo pijančevali in samo kopičili neplačane račune, bolj trd bo pristanek z glavo na beton po streznitvi.

6 komentarjev:

  1. Eh, jaz moram "stavkati", ker nimam varstva za mulce...
    Ti bom skopirala, kaj sem na svojem FB profilu glede stavke napisala: "Govorim o tem, da JU do sedaj nikoli ni občutila gospodarske krize in ko se prvič začnejo pogovarjati o manjšanju pravic, ker smo verjetno edina država na svetu, kjer je povprečna plača v JU boljša kot v gopodarstvu, ki je motor denarnega pritoka države in ker je skrajni čas, da se začne zmanjševati proračunski primanjkljaj z vsemi možnimi sredstvi, bo cela država jutri obstala. Ne samo JU. Tudi jaz in še marsikateri starš bo jutri zaradi tega MORAL ostati doma. Gre za obliko pritiska, ki se dotika nas vseh, za "Dževada" iz Vegrada pa nihče od nas skoraj vedel ni, da je brez službe ostal...."

    OdgovoriIzbriši
  2. Ko sem to začel brati, se mi je zdelo, da JU pomeni Jugoslavijo in mi nič ni bilo jasno. :-)

    Res je, razmerje med varnostjo in desnostjo je v RS v javnem in privatnem sektorju porušeno. Načelno, vsaj v »zahodnem svetu so zaposlitev v javnem sektorju manj donosne, a bolj varne, za privatni sektor velja obratno. V RS so službe v javnem sektorju in bolj varne in bolj donosne, narobe svet. Zato si mladi želijo delati v javnem sektorju, za podjetništvo v RS ni posluha, podjetnik = grdi kapitalist.

    Sindikalisti so praktično cela devetdeseta in seveda še kasneje ves čas mižali na eno oko in paktirali s takratnimi vladami glede malverzacij v gospodarstvu, beri po Mencingerjanskih načelih izvedena divja privatizacija in tajkunizacija. Šele ko so mediji dvignili zgodbe o ubogih delavcih npr. v gradbeništvu, niso imeli druge izbire kot da se oglasijo. Sicer so do leta 2004 držali štango vsem vladam. Potem so se v letu 2010 zaradi ohranitve svojih privilegijev in monopolov odpovedali še svoji levici.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. No, točno tega sem bila jaz med vrsticami obtožena: da sem grdi kapitalist. To, da si od 24 leta sama izplačujem plačo in vse prispevke, to, da s plačilom mojega davka od kapitalskega dobička prispevam v delovanje države, to, da opozarjam, da je gospodarstvo resno načeto, je bilo pač spregledano. Ker si drznem kritizirati sistem, ki temelji na obrnjeni logiki razmišljanja. Povprečna plača v gospodarstvu je nižja od povprečne plače v JU, ko pa k temu dodam še zaposlitev za nedoločen čas, bolniške, porodniške in dopuste, pa ni čudno, da ni norca, ki bi ustvarjal delovna mesta, temveč se je (če se le da) lažje in bolj ugodno prikopiti na državne jasli.

      Jebela cesto no! Ko je kriza, je kriza za vse! Ali je bolje, da javni sektor do konca pokoplje državo? In ne razumem, da ljudje tega ne razumejo, obenem pa se zgražajo nad tem, da Slovenija v krizi subvencionira Grčijo, tam pa stavkajo zaradi manjšanja pravic. Isto s....., samo drugo pakovanje!

      Izbriši
  3. Dodaj temu zakoreninjenemu socialističnem razmišljanju še permisivno vzgojo doma in v šolskem sistemu + prilagajanje visokošolskega sistema najšibkejšemu členu , torej manj sposobnim in pridnim študentom in manj sposobnim in pridnim profesorjem in vidiš, da prihodnosti v Sloveniji ni. Še več bo neuporabnih delavcev, ki si želijo nadaljevanja socializma, kjer učinek dela ni pomemben, važen je socialni mir.

    OdgovoriIzbriši
  4. Rezultat demagogije, egoizma in pohlepnosti sindikalistov bo bankrot države. Gospodarstvo je uničeno in ne bo moglo več plačevati javnega sektorja, da bi taka država kot je SLO še dobila kredite v tujini ni za pričakovati (če pa že, bodo obresti nezvzdržno visoke), tako, da bo kmalu prišel dan, ko plače javnim uslužbencem, pokojnine, nadomestila za brezposelnost, bolniške itd preprosto ne bodo izplačane. Takrat pa bodo vsi tisti, ki danes stavkajo pomislili, da bi bilo bolje, da bi pristali na 5% znižanje plač, kot pa do ostanejo brez plače. Samo takrat bo prepozno!

    OdgovoriIzbriši
  5. Vedno se najde izgovor oz. razlog: na mladih ne smemo varčevati, na upokojencih ne smemo varčevati, na znanosti nikakor (tudi, če nima nobenih finančnih, gospodarskih ali dolgoročnih socialnih efektov), bog ne daj v zdravstvu, kultura nas ohranja pri živemu…

    Če bi pa omenil plačilo po učinku, bi pa še bolj znoreli, ker bi se izkazalo, da je velika večina nesposobnih in odvečnih…

    OdgovoriIzbriši