sreda, 26. september 2012

LEVIČARSKI ČASOPISI SE NISO ZASTONJ BORILI ZA DVIG DDV, VLADA RS RAZMIŠLJA O DVIGU DDV ZA MEDIJE. ZAKAJ ZDAJ NISO ZADOVOLJNI?



Citiram odstavek iz uvodnika »Ker ona dela«, ki ga je spisal v 13. številki rumenega tednika Mladina (30. 3. 2012) Grega Repovž, sin Mije Repovž, osebe, ki je v levičarskem trobilu Delo poveličevala menedžerske sposobnosti, etično držo in poslovni model Bineta Kordeža. 

Po prelivanju modrosti o nesmiselnosti varčevanja ter nujnosti nadaljnjega državnega trošenja in zadolževanja se pojavi misel, ki so jo novinarčki v levičarskih medijih ponavljali kot papige, citiram: »Nobene logike ni v tem početju. Razlog so lahko le neznanje, napuh in lenoba. Morda še trma? Vse ukrepe imajo pred seboj. Seveda najprej dvig stopnje davka na dodano vrednost. Tega ne želijo. Le zato, ker je to predlagal Zoran Janković (in naredila večina evropskih držav)?«
»Vse ukrepe imajo pred seboj. Seveda najprej dvig stopnje davka na dodano vrednost.«

Vam je ironičnost današnje situacije, ko zgleda, da bodo levičarski mediji dobili dobesedno kar so želeli, prikradla nasmešek na lica, čeprav ste tako kot jaz absolutno proti nadaljnjemu višanju davčnih bremen? 

Spoštovani novinarčki, ste morda zdaj začeli ugotavljati, da višji davki uničujejo delovna mesta? Kmalu boste prišli tudi do spoznanja, da visoki davki zavirajo razvojne investicije, razen tistih državnih, pri katerih številke jasno kažejo, da so neučinkovite, povzročajo inflacijo, da veliko dobrin, ki niso obdavčene po nižji, 8,5 % davčni stopnji nima substitutov in jih tudi najrevnejši dnevno uporabljajo, ker bi jih drugače zeblo oz. bi živeli na kupu smeti in fekalij? Izguba delovnih mest seveda vrta še večjo luknjo v proračun in viša količino porabljenega proračunskega denarja za socialne transferje?

Kmalu se bo tudi odprla debata o nesmiselnosti oz. škodljivosti državnega financiranja časopisov in revij v obliki skladov za pluralizacijo medijev in podobnega. Je branje časopisov res v interesu naroda? Je, če postavimo cilj zastrupljati narod in uničevati delovna mesta in blaginjo državljanov.

Ni komentarjev:

Objavite komentar