četrtek, 6. september 2012

OBSODBA KORDEŽA: BOMO ŠE SLAVILI KUČANOV FORUM 21? BOMO ŠE ISKALI ZUNANJEGA SOVRAŽNIKA V NEKEM NEOLIBERALIZMU IN PODOBNIH LEVIČARSKIH KONSTRUKTIH?


Tajkun Bine Kordež, ki je Merkur izčrpal do onemoglosti, je bil včeraj obsojen zaradi zlorabe položaja in ponarejanja poslovnih listin. Obsodba še ni pravnomočna, kljub temu smo lahko ob dogodku neizmerno veseli. 
Milan, prosim pokliči Zvonka Fišerja, da še meni pomaga!
Veseli smo lahko, da počasi prihaja na dan resnica, da zunanjega sovražnika z obrazom grdega kapitalizma ali nekega neoliberalizma ni, temveč je sovražnik v naših vrstah in sliši na ime socializem ali z drugimi besedami nacionalni interes, Mencingerjanska ekonomska politika, Forum 21, mešanje države (politike) v gospodarstvo, bančništvo in pravosodje, kar je po definiciji nasprotje liberalnemu kapitalizmu, ki predvideva prosti trg in vladavino prava. 

Gospod Kordež je bil namreč ustanovni član Kučanovega Foruma 21, bivši član sveta Banke Slovenije (le kako je dobil sporne kredite?) nagrajeni menedžer leta 2007, nagrado mu je podelilo Združenje Manager (takrat je javno razgalil svoj poslovni model, pri katerem glavnic nikoli ne bo vrnil) in ljubljenec slovenskih levičarskih medijev kot sta Delo (slavospevi Repovževe) in Dnevnik, ki danes na prvi strani o tem dogodku sploh ne poročata, temveč raje poročata o ogroženosti nacionalne RTV (nacionalni interes). 
Novinarka rumenega časopisa Delo Mija Repovž, mati Mladininega urednika Grege Repovža - 30. 1. 2010 v Delu »Bine Kordež, bister, slok, v tesni obleki, ima dve redki odliki: pogosto razmišlja proti glavnemu toku in to si upa tudi glasno povedati. ... so zato sveže, temeljijo pa na podatkih in njegovih izračunih«.

Dve vprašanji ostajata odprti poleg vprašanja v naslovu prispevka:
1.     Koliko časa bomo še podlegali ideologiji zadolževanja namesto ustreznega varčevanja?
2.     Bomo kdaj doživeli obsodbo bančnih uslužbencev in njihovih nadzornikov, ki so dali gospodu Kordežu; Jankoviću, Zidraju in ostalim tajkunom kredite zgolj zaradi »dobrega« imena?

Ni komentarjev:

Objavite komentar