sreda, 13. marec 2013

USTAJNIŠKA GIBANJA SE BORIJO ZA VEČ DRŽAVE, KAR POMENI VEČ POLITIKE V NAŠEM ŽIVLJENJU



Vstajniška gibanja se več kot očitno borijo za več države, kar pomeni več vmešavanja politike v naše življenje, politične »zahteve« pa so nedemokratične in protislovne. Poglejmo si nekaj zahtev t.i. Pomladne deklaracije in 4. »vseslovenske« vstaje. Z rdečo barvo sem poudaril »zahteve«, ki pomenijo več države, več politike, več prerazdeljevanja in manj svobode. V resnici razen zahtev po učinkovitejši pravni državi, si protestniki ne želijo sistemskih sprememb, temveč več socializma, manj svobode in več kontrole države nad našim življenjem in blaginjo. Več bencina na ogenj, čeprav na prvi pogled ne zgleda tako. 

Vstajniška gibanja v en glas: »Hočemo več vmešavanja države in politike v naše življenje«
»Vstajniki so sestavili tudi skupne politične zahteve, Pomladno deklaracijo, v kateri med drugim zahtevajo: odstop vseh v koaliciji in opoziciji, takojšnjo prekinitev varčevalnih ukrepov in novo gospodarsko politiko, ki bo zagotovila delovna mesta, dostojne plače ter socialno varnost, zaplembo premoženja tistih, ki so v zadnjih 20 letih upravljali javni denar, a ne dokažejo izvora svojega premoženja, in spremembo volilne zakonodaje z elementi neposrednega odločanja, ki bodo povečali vpliv državljanov (Vir: Delo, Prehodna vlada bo, četudi manjšinska, 11. 3. 2013, str. 1).

Rdeče pobarvano me opozarja, da slučajno ne bi kupil in seveda tudi ne bom kupil socialističnih idej vstajnikov in jih dokler ne bodo zahtevali manj politike in manj (socialne) države, ne bom podprl. Gre namreč za osebe, ki si z verbalnim onesnaževanjem želijo rezervirati čakalno mestno na sramotilnem stebru državnih parazitov. 

Čakam na ustanovitev gibanja, ki se bo borilo za več svobode in prekinitev incestnega razmerja, ki se vrti okrog državnega lastništva podjetij in bank in vmešavanja politike v pravosodje. Morda si slednjega – torej manj vmešavanja politike v pravosodje želijo tudi vstajniki.

2 komentarja:

  1. Nekaj takega že obstaja. Zanimivo, da so sprejeli libertarne ideje, čeprav so baje akademiki.

    http://drustvo-mladi.si/temeljna-stalisca/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Poznam te fante (osebno), sem čisto pozabil nanje. Si bom ogledal spletno stran... :-)

      Izbriši