petek, 31. januar 2014

LEPO JE V NAŠI DOMOVINI BITI NOVINAR SINIŠA GAČIČ


Sinišo Gačiča lahko vsak dan od 10 h do 18 h vidite posedati pred lokalom Reformator na Trubarjevi ulici v Ljubljani. 

Morda bi slovensko javnost zanimal izpisek honorarjev iz slovenskegaproračuna »samostojnega« novinarja RTV SLO in revije Mladina Siniša Gačića, borca proti kapitalizmu in neoliberalizmu (karkoli že to je), učenca režimske šole Marcela Štefančiča, voditelja nepristranske oddaje Studio City.   

127.990,99 € - honorar za borbo proti kapitalizmu in neoliberalizmu (karkoli že to je)



V kratkem sledi objava podatkov Erika Osame Valenčiča, ki nas je ta teden osrečil z nepristranskim »dokumentarcem« Koalicija sovraštva. Dokumentarce je bil financiran izključno iz slovenskega proračuna, predavajala pa ga je TV SLO v "prime time". 

Upornik proti kapitalizmu in svobodi Erik Valenčič – Osama nas je osrečil z »dokumentarcem« Koalicija sovraštva

6 komentarjev:

  1. Patetično. Je to vse, kar zmoreš? Malo voayerizma na Guglu, ad hominemov pa nenehno ponavljanje istih osebnih stališč, zamaskiranih v objektivno ekonomsko "teorijo". In ravno to je najbolj fascinatno pri t.i. "libertarcih", kako malo pojma imajo v resnici o družbi in ekonomiji, in kako radi svojo omejenost poskušajo objektivirati v legitimno doktrino. "Nisem levičar"? Ne, res nisi. Si še en vase zaverovani omejenec, ki manko izobrazbe kompenzira s poudarjanjem dobrih namenov, skrbi za državo in celo domoljubja. Tem pljunkom ti praviš spoštovanje države? Kaj ti država potemtakem dejansko sploh pomeni?
    Naj ti izdam skrivnost: ljudje, ki imajo kaj pametnega za povedat, se običajno precej manj ukvarjajo s tem, kaj so in kaj niso, saj o tem več kot zgovorno priča vsebina. Da misliš, da zanikanje abstraktne metafore v naslovu priča še o čem drugem kot o intelektualni nezrelosti, da ne rečem specifični osebni frustraciji, je ves dokaz o pričakovanem dometu.
    Ne, nisem Gačić in tudi meni grejo na živce samozagledani kao-disidentski komentatorji, ki so prepametni za cel svet, dokler jim ni dejansko treba kaj narediti. V tvojem primeru, narediti kaj več od novega v vrsti ciničnih pljunkov, ki jim pravimo slovenska javna razprava. Ja, to je tvoj prispevek k državi, katero "spoštuješ." Pljuvanje.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Spoštovani (večni) študent filozofske fakultete, od kje vam ideja, da se ukvarjam s tem kaj sem in kaj nisem? Edina stvar, ki vam to lahko da misliti, je ime mojega bloga, ki je namerno provokativno.

      Kaj mi pomeni država? Vsekakor mi država ne predstavlja folklorno slovenskega poligona za črpanje nezasluženih rent.

      Če vam aktivnosti, ki jih opravlja Siniša Gačić z večjimi vsotami davkoplačevalskega denarja niso všeč, zakaj ste se potem tako vznemirili?

      In moj domet in namen ni samo pljuvanje, temveč opozarjanje na družbene anomalije, negativno selekcijo, zbirokratiziranost in ponujanje pametnih rešitev v okviru manj zavaljene države (glede na dobre zglede iz tujine, ki bi jih bilo možno projecirati tudi v SRS). Seveda tisti, ki me poznajo, vedo, da dajem tudi iskren zgled okolju zelo prijaznega človeka, ki stremi k samooskrbi brez državne pomoči in ne zlorablja slovenskega zdravstva. Kaj pa vi, kaj vi prispevate državi oz. družbi?

      Izbriši
  2. Bravo Žid, očitno počneš dobre stvari, če si tako vznevoljil "Anonimneža". Obveščanje javnosti o tem, kako so "edini pravi borci za pravico in resnico", ko se tiče denarja, še kako krvavi pod kožo in lakomni velikih honorarjev za svoje rabote; to je že stvar, ki bi morala biti všečna kritični javnosti. Je pa drug problem v naši "deželici", kritične javnosti je premalo...

    OdgovoriIzbriši
  3. Očitno je boj proti neoliberalizmu (karkoli že to je) in kapitalizmu tako kot sindikalni boj zelo donosen posel. Zato je v naši deželi čedalje več sindikatov in sindikalistov ter borcev zoper zunanje sovražnike v obliki nekega neoliberalizma.

    Če ni vse po JUSu, takoj nastopi problem - ni za v javnost, ki sprejema zgolj edino zveličavni socializem in umetni dohodkovni egalitarizem, ki seveda izključuje egalitarnost pred zakoni.

    OdgovoriIzbriši
  4. Odlično, se strinjam z nekaterimi pogledi. V obdelavo predlagam še bogatega umetnika Andreja Rozmana - Rozo, gledališče Ane Monro... preveri koliko keška poberejo ti umetniki..... in nam postane jasno zakaj so ti modelčki protestirali takrat proti kulturnemu ministru Žigi Turku.

    OdgovoriIzbriši
  5. Mene sploh ne bi motili bogati umetniki oz. kulturniki, če si ne bi domišljavo lastili davkoplačevalskega denarja. Ko slišim: »država mora…«, se zavem kje je ključ slovenske krize. Niso krivi samo politiki in t.i. tajkuni, kriv je narod sam, ki si želi živeti v socialističnem raju.

    OdgovoriIzbriši