petek, 10. april 2015

POSLASTICA ZA PRIVRŽENCE ZDRUŽENE LEVICE: TSIPRAS VABI RUSE K SODELOVANJU PRI PRIVATIZACIJI


Grška mineštra

Po poročanju Financ in nekaterih slovenskih socialistični medijev kot so STA, Večer, Primorske novice, Demokracija, je grški predsednik vlade Alexis Tsipras včeraj med obiskom v Moskvi pozval ruske vlagatelje k sodelovanju pri načrtovani privatizaciji grških podjetij. Kot je povedal, se že pogajajo o vzpostavljanju skupnih podjetij.
 
Tsipras je dobil državnozborske volitve v Grčiji s parolami proti privatizaciji, dva meseca po tem, bi že pričel s privatizacijo. 
Od 25. 1. 2015 je Tsipras dobil državnozborske volitve v Grčiji s parolami proti privatizaciji. Od takrat je minilo dobra dva meseca, zdaj so že obrnili ploščo in vabijo svoje pravoslavne kolege iz Rusije k privatizaciji. Rusiji ustreza Tsiprasova obsodilna drža protiruskim sankcijam EU. A so trenutno nelikvidni in nesolventni. Vprašanje, kaj se bo rodilo iz pravoslavnega zavezništva.


Bo grški preobrat vplival na slovenske naciste?


Kako bo na preobrat reagirala slovenska različica Syrize, nacionalsocialistična Združena levica? Za enkrat jim še ne sledijo, včeraj so nacisti podprli hiper skorumpiranega Janka Vebra na parlamentarnem glasovanju z argumentom, da gre za privatizacijsko igro. Tukaj imajo prav, gre res za (proti)privatizacijsko igro. Bodo v ZL v Slovenijo pripeljali investitorje iz bratsko katoliške Venezuele? Bojim se, da enako kot v Rusiji in kljub naftnemu bogastvu, Venezuelci finančno tega ne zmorejo. Bo Tsiprasovemu zavzemanju za privatizacijo grških podjetij vsaj sledil slovenski poskus zavzemanja Luke Meseca za venezuelsko privatizacijo Luke Koper?

Lahko upamo, da bo grška zmešnjava, zmedla tudi ZL in bodo začeli podpirati privatizacijo?

2 komentarja:

  1. Tednik Demokracija je socialistična? Imaš ti one vprašaje iz slike v glavi ?

    OdgovoriIzbriši
  2. Spoštovani volivec Janeza Janše, Demokracija je socialističen tednik, glasilo socialistične SDS. In RKC zagovarja socialistično upravljanje gospodarstva. Kaj je tukaj nejasnega?

    OdgovoriIzbriši