sreda, 15. april 2015

PRODAJA TELEKOMA? VELEIZDAJE NE BO?


Ponudbe na mizi 

Iztekel se je rok za oddajo zavezujočih ponudb za prodajo Telekoma Slovenije. Očitno, če uporabimo jezik Janka Webra, ki ga je prodaja Telekoma odnesla iz ministrska položaja, veleizdaje ne bo. Namreč interesne skupine so pokazale toliko resnosti pri privatizaciji Telekoma, da so dosegle svoj cilj, prišla je samo ena ponudba, pa še ta od finančnega vlagatelja Cinven, ki pa je za potrebe slovenske politične elite prenizka. Torej možnost, da Telekom Slovenije res ne bo privatiziran, je višja kot da bo privatiziran. Vprašanje je samo, kakšen deal so sklenili z Evropo, kateri so obljubili nadaljevanje reform in privatizacije.

Deutsche Telekom ocenil, da je slovenski Telekom precenjen

Deutsche Telekom, ki je veljal za najresnejšega interesenta sploh ni oddal ponudbe. Ocenil je, da ni računice, dovolj je bolj konkurenčnih ponudb na Balkanu in v vzhodni Evropi. Zavedajo se tudi, da se splača počakati še dve leti, ko po cena delnice padla za približno 40 %.

Slovenska politika ocenila, da je slovenski Telekom podcenjen

Slovenski politiki, ki upravljajo s Telekomom, se je zdela odkupna cena za delnico med 110 in 115 evri prenizka. To bi pomenilo nekaj več kot pol milijarde evrov visoko kupnino za državni delež, celoten prevzem pa bi bil vreden največ 750 milijonov evrov. Morda se slovenski politiki zdi smiselno še dve leti deliti Telekomove morebitne dobičke (obetajo se tožbe) z interesnimi skupinami in ga potem prodati za 40 % nižjo kupnino. S tem bi preprečili veleizdajo slovenskega naroda.

Prodaja pod ceno?

Prodaja pod ceno je možna samo, če je objekt prodaje na trgu vreden npr. 100 enot, torej, da je najboljši ponudnik pripravljen plačati 100 enot in ga prodajalec ponudi istemu ali drugemu kupcu za ceno, nižjo od 100 enot, vse ostalo je prodaja po tržni ceni. Podjetje je vredno toliko, kolikor je kdo ali kaj zanj pripravljen plačati. Ampak to je seveda
 
Janko Weber je za ohranitev slovenske suverenosti in preprečitev veleizdaje žrtvoval svoj težko prislužen ministrski položaj.
Zahvale in iskrene čestitke - morda vam je uspelo zaustaviti izgubo suverenosti z veleizdajo!

Borcem proti neoliberalizmu, veleizdaji, razprodaji slovenske družinske srebrnine in skupne lastnine gredo iskrene čestitke v imenu slovenskih davkoplačevalcev, posebej bi se zahvalil:

·    Janku Webru, ki je za ohranitev slovenske suverenosti in preprečitev veleizdaje žrtvoval svoj težko prislužen ministrski položaj.
·   Sindikatom, ki so zaščitili privilegije malega človeka – v anglo-saksonskem svetu ljubkovalno imenujejo male ljudi (kot so Weber, Kučan, Semolič) in njihove revolucionarne misli Small Minds.
·        SD in Pikalovim fetišem na kable.
·     Nacionalnim socialistom iz Združene levice, ki nas peljejo v zlati svet venezuelskega soupravljanja, kjer toaletni papir ni potreben, saj je meda in mleka, ki zapirata v izobilju.
·      Levičarskim medijem, ki s svojo žlahtno konservativnostjo ostajajo v drugi polovici sedemdesetih let, torej v zlati dobi samoupravnega socializma avantgarde delavskega ljudstva.
·     SDS in Marku Pogačarju, ki je izpostavljal pri prednosti privatizacije zgolj kupnino in ne spremembe upravljanja ter dolgoročnih ciljev prodaje.
·       DESUS.

·      Borutu Jamniku, da je držal vse naštete akterje v zaokroženo celoto.

Ni komentarjev:

Objavite komentar