torek, 20. september 2016

MDDSZ JE UPOŠTEVALO JE UPOŠTEVALO RADIKALNO SOCIALISTIČNI PREDLOG STRANKE SDS IN DALO V JAVNO RAZPRAVO PREDLOG NOVELE ZAKONA O SOCIALNO VARSTVENIH PREJEMKIH

Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je upoštevalo je upoštevalo radikalno socialistični predlog stranke SDS in dalo v javno razpravo Predlog novele Zakona o socialno varstvenih prejemkih. O predlogu Janševih socialistov sem pisal tule JANŠEVI SOCIALISTI - SDS ZOPET KAŽEJO SVOJO POPULISTIČNO NARAVO II. del in JANŠEVI SOCIALISTI - SDS ZOPET KAŽEJO SVOJO POPULISTIČNO NARAVO

Predlog Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o socialno varstvenih prejemkih se nanaša na omejitve dedovanja pri varstvenem dodatku in denarni socialni pomoči. Novela ukinja zaznambe na nepremičninah in ukinja vračilo prejete pomoči za prejemnike varstvenega dodatka in denarne socialne pomoči v primeru, ko ima posameznik oz. družina v lasti nepremičnino v vrednosti do 120.000 evrov.

Predlog zakona pomeni nadaljevanje socialistične gerontokracije v RS in sicer predvsem v naaslednjih vidikih:
·        Mladi zaradi nedelujočega trga dela in oklepanja starostnikov nepremičnin torej zaradi previsokih cen zaradi odsotnosti ponudbe nepremičnin na trgu, še naprej ne bodo mogli do stanovanj.
·        Nadaljevanje socialistične obsedenosti z materialnim bogastvom, kamor sodi tudi lastništvo nepremičnin, ki je med najvišjimi v Evropi.
·        Nadaljevanje odsotnosti oz. nedelovanja trga nepremičnin: v razvitem delu Evrope, npr. v Veliki Britaniji, je normalno, da starostniki prodajo predimenzionirano hišo, ki je fizično in finančno niso zmožni vzdrževati in se preselijo v manjša oz. oskrbovana stanovanja, ki si jih preko kupnine lahko privoščijo.
·        Nepotrebna bremenitev proračuna.




Brezpogojni socialni transferji (iz državnega proračuna) ne bodo rešili revščine. Nikoli v zgodovini človeštva niso imeli tovrstnega učinka.

2 komentarja:

  1. ja koga bi pa vi volili ?!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Glede na trenutno izbiro nobenega. Včasih sem bil prepričan, da moram nekoga voliti, sicer bodo dobili glas še slabši…

      Izbriši