četrtek, 5. julij 2012

KULTURKAMPF II: RUMENI TISK Z IMENOM MLADINA MALIKUJE TOTALITARIZEM


Ne rad spuščam v slovensko gnojno rano: kulturni boj, ampak vse ima svoje meje. 

Znanec me je opozoril: v rumenem tisku, ki sliši na ime Mladina, ponujajo majico s komunističnim simbolom – simbolom totalitarizma. Ne govorim o kolaborantih z nacionalsocialističnim in fašističnim režimom, ne govorim o simpatiziranju z RKC, govorim povojnih pobojih oseb, ki niso imele nobene zveze s kolaboracijo, o zatiranju svobode govora, o zatiranju svobodne podjetniške pobude in o neučinkovitem centralnoplanskem gospodarstvu po sovjetskem vzoru, o legaliziranem konfisciranju premoženja (nacionalizacija = kraja privatne in družbene lastnine) življenju na kredit oz, tuj denar. Vedno pride račun in prišel je, ko se je zaprla pipa nepovratnih sredstev in poceni kreditov iz kapitalističnih držav. V začetku osemdesetih je Juga takoj mednarodno bankrotirala, konec osemdesetih se je pa še proračun sesul do konca. 

Cela Evropa je podprla Resolucijo Evropskega parlamenta o evropski zavesti in totalitarizmu, kjer se fašizem in komunizem enačita, vključno z njunimi simboli (svastika in komunistična redeča zvezda). Slovenija ostaja v komunističnem raju prerazdeljevanja in enakosti v revščini. 

Ne vem, kako naj si razlagam potezo slovenskega rumenega tiska. Simbol rdeče komunistične zvezde izzove v meni izrazito negativne asociacije kot so smrt, enoumje, zatiranje drugačnosti in svobode v vseh pogledih. Žalostno.

Ni komentarjev:

Objavite komentar