četrtek, 13. september 2012

VLADA SE JE ODLOČILA ZNIŽATI RTV-PRISPEVEK ZA DESET ODSTOTKOV. PRILOŽNOST UMIKA ODDAJE STUDIO CITY S PROGRAMA



Vlada RS je na 26. redni seji sklenila, da se višina mesečnega prispevka za programe RTV Slovenija s 1. Januarjem 2013 zmanjša za 10 odstotkov glede na njihovo višino v letu 2012. 

Gre za odlično priložnost, da se iz sporeda končno umakne manipulantsko-rumeno-skvotarsko-ultralevičarsko politično trobilo Studio City. Težko verjamem, da je omenjena oddaja, kjer voditelj Marcel Štefančič ves čas prekinja sogovorce s katerimi se ne strinja in jim skače v besedo, toliko časa obstala na nacionalni televiziji. Hkrati voditelj polaga odgovore, ki sodijo v njegov ideološki spekter, gostom na jezik.

Ni objektivnih razlogov, da bi oddaja Studio City obstala

Dovolj je bilo promoviranja iskanja zunanjih krivcev za nevšečno situacijo in malikovanja raznih turbo nasprotnikov liberalnega kapitalizma, kot sta Slavoj Žižkek in Michel Moore, ki sta na paradoksalno na kapitalističnem svobodnem trgu zaslužila spodobne dohodke. Dovolj je bilo tudi promoviranja subvencioniranih kvazi umetnikov, katerih performansi in ostale stvaritve nimajo nobene estetsko-umetniške vrednosti, vendar je njihovim artefaktom priložena nalepka »proti nekemu neoliberalizmu« in »proti fašizmu«, pri čemer označujejo kot neoliberalce in fašiste vse, ki se zgražamo nad njihovim črpanjem nezasluženih proračunskih rent. Ni razlogov, da bi oddaja Studio City obstala.  


Raje vidim, da bi v času oddaje Studio City program oddajal barvno skalo. Državljani SRS bi s tem pridobili več kakovostnih informacij. 

Alternativa oddaji Studio City


6 komentarjev:

  1. točno tko ! model ma najboljši tajming za ta crap!

    a začnemo s peticijo za ukinitev tega poneumljanja naroda ?


    OdgovoriIzbriši
  2. Lahko bi začeli s kakšno peticijo, ja.


    Vseeno bi mi bilo, če bi bila ta oddaja na privatni televiziji, ampak tako ideološke oddaje res ne sodijo na nacionalno televizijo. Nezaslišano je, da se to financira iz proračuna. Pa bo kdo rekel, da tovariš Stefančič vabi zelo heterogene goste. Delno res, a kaj ko jim ne pusti do besede, pa še vprašanja so izrazito tendenciozna. Negledljivo!

    OdgovoriIzbriši
  3. Barvna skala je po angleško color bars, pri nas popularno imenovana pižama. Torej - barvni stebri.
    Pričujoča slika pa je Retma-test.

    OdgovoriIzbriši
  4. Strinjam se s tvojimi pogledi kolega. Studio city ni nič drugega kot en schnellkurs iz tistega kar bi sicer en skrajno levičarski "intelektualec" lahko prebral v Mladini.

    Uspešno pisanje

    OdgovoriIzbriši
  5. @anonimni 1 – Med Studiom City in rumeno Mladino res ni nobene razlike. Eni pač raje gledajo komunistično propagando, drugi pa raje berejo. Za vsakega nekaj. Hvala za spodbudo. :-)

    @anonimni 2 – Hvala za razsvetlitev. Upam, da se zaradi rabe napačne terminologije, osnovno sporočilo ni zgubilo…

    OdgovoriIzbriši