četrtek, 6. december 2012

KDO JE VČERAJ DEMONSTRIRAL PROTI VARČEVANJU JAVNE UNIVERZE?



Prvi so začeli demonstrirati kot vedno študenti Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani pod moralnimi spodbudami družbeno-političnih delavcev njihovih profesorjev, ki so se demonstracij tudi aktivno udeležili. 

Demonstrirajoči študent sociologije kulture je za neko slovensko TV postajo včeraj povedal, da je to res nespametno od države, da reže v javnem visokem šolstvu, saj imajo po njegovem osebe, ki končajo študij (sociologije kulture) bistveno bolj odprte možnosti na trgu dela.

Po podatkih ZRSZ sta univerzitetni diplomirani sociolog kulture in univerzitetni diplomirani filozof najbolj iskana profila na slovenskem in evropskem trgu dela.  
Ne bomo prodali javne univerze!
Skoraj vsak dan zaužijem obrok na Strojni fakulteti Univerze v Ljubljani, ker je blizu mojega delovnega mesta. Stoji za tiste, ki ne veste, v neposredni bližini Filozofske fakultete. Zanimivo je, da na tej fakulteti nihče ne demonstrira in ne nosi transparentov in uporniških oblačil (kockastih levičarskih šalov in majic s podobo morilca nedolžnih Che Guevare, AntiFa priponk,…). Verjetno temu botrujejo podatki ZRSZ, po katerih je univerzitetni diplomirani inženir strojništva najbolj suficitarni profil na slovenskem trgu dela.  


Ni komentarjev:

Objavite komentar