ponedeljek, 13. april 2015

V UKRAJINI PREPOVEDALI KOMUNISTIČNE SIMBOLE IN PROPAGANDO

Po poročanju Portala Siol (11. 4. 2015), je ukrajinski parlament 9. 4. 2015 izglasoval prepoved komunističnih simbolov in propagande.


Verjetno bo RS zadnja evropska država, ki se ne bo odpovedala svoji totalitarni preteklosti. Še vedno bomo imeli ulice in trge imenovane po množičnih morilcih (Titova ulica), politične stranke pa bodo mirno uporabljale totalitarne simbole pri svojih nastopih (zastave, logotipi strank…). 
Simbol nacionalsocialistične stranke Združena levica vključuje komunistično zvezdo


Javna raba totalitarnih simbolov je škodljiva predvsem zaradi provokativnih učinkov, saj se slovenski narod zaradi tega razdvaja, politika pa ima med tem čas, da se ne loti resnega dela (strukturnih reform) ter da med dimno zaveso kreganja zaradi simbolike lahko izvaja koruptivno klientelistično agendo (TEŠ 6, drugi tir,…). 

5 komentarjev:

  1. Slovenija je zadnji otok komunizma v Evropi!

    OdgovoriIzbriši
  2. Še več, zdaj bomo dobili rdečo zvezdo še na piru :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Zato so naše napredne sile tudi dovolile prodajo Laškega Heinekenu. In vesel sem tega nenavadnega dogodka, ki bi se moral končati že leta 2001. :-)

    OdgovoriIzbriši
  4. Ko se je moja 5-letna hči teden dni v vrtcu pripravljala na nastop za starejše, se mi je zdelo kul. Potem pa sem povsem po naklučju prišel nekaj minut pred nastopom v prostor krajevne skupnosti, kjer naj bi bil nastop. Ti starejši so nosili titovke z zvezdo, hčere pa nisem mogel gledati, ker "ne pašem zdraven", vsaj tako so mi objasnili.
    Pri nas ne da so simboli zločinskih organizacij živi, temveč še vedno oblikujejo našo družbo, kar je zaskrbljujoče. Vsaj meni se zdi tako.

    OdgovoriIzbriši
  5. In to je bilo leta 1975? Zakaj naj ne bi pasali zraven, ker niste imeli obvezne opreme?

    OdgovoriIzbriši