nedelja, 1. november 2015

RESNICA O VESNI VUK GODINA

Tablodi

V torek, 6. 10. 2015 je v reviji Ona plus (št. 38, str. 42-46) izšel intervju s tovarišico Vesno Vuk Godina z naslovom V Sloveniji smo priča vseobči prostituciji. Bralci me boste seveda vprašali zakaj sploh berem režimske tabloidne revije. V izogib tovrstnim komentarjem: gre za to, da iz druge roke dobim kup revij, ki jih vsaj prelistam, preberem pa bolj nevtralne teme, ki niso okužene z marksizmom, vulgarnim in prisilnim kolektivizmom, borbo proti neoliberalizmu (karkoli že to je, a kdo ve?), političnemu PR in nasprotovanju kapitalizmu in meritokraciji (torej rebrem teme, ki so vezane na vrtnarjenje in gojenje rastlin, kuharske recepte,…). Občasno se tudi v kaj zapičim in tokrat sem si po dolgem času zopet vzel čas in prebral intervju s tovarišico Vesno Vuk Godina.

V šolah zbirajo podpise proti učiteljem, ki niso dovolj prijazni

Vesna Vuk Godina (citat):
»Tako je, patološki narcis je oseba, ki ne razreši Ojdipa klasično, ne vpelje zakona, zato ne razvije vesti oziroma ideala jaza in vse življenje deluje po načelu tega, kar mu prinaša ugodje. To je seveda značilno za majhnega otroka. Odrasla oseb mora izbrati, kar je prav, danes pa večina Slovencev kot večina Američanov, raje izbere kar je fino. Torej z neko osebo sem v zvezi, dokler je fino, delam, jem in seksam tako, da mi je fino. V šolah zbirajo podpise proti učiteljem, ki niso dovolj prijazni. Zakaj nikjer ne zbirajo podpisov proti učiteljem, če jih učitelj ničesar ne nauči? V Sloveniji smo priča vseobči prostituciji, ko bi vsi igrali in neskončno uživali ter bili kul.«

 
Vesna Vuk Godina
AFŽ – malo drugačna osebna izkušnja

Naj dodam še osebno izkušnjo z omenjeno tovarišico. Prvi dan, ko je omenjena tovarišica stopila v razred (nikogar od nas ni poznala), nam je študentom razložila, da smo manj vredni in manj sposobni »patološki narciseki«, ki delamo vse po liniji najmanjšega odpora, za razliko od nje, ki je intelektualka. Prebrala je namreč že več tisoč strani antropoloških tekstov. O svojih SCI objavah v referenčnih indeksiranih žurnalih je bila vedno tiho, verjetno to ni v skladu z vrednotami slovenskega egalitarizma in obsojanja odstopanja od povprečja in tovarišica ni objavljala, zato da ne bi kdo pomislil, da zagovarja umazani kapitalizem. Zato je kmalu začela objavljati članke v reviji Ona. Na tem mestu naj omenim še to, da smo tovarišico snemali in da ti posnetki »še obstajajo«.
Preizkus znanja je pomenil učenje dobesedno na pamet, kreativno razmišljanje je bilo absolutno nesprejemljivo. Primer vprašanja na ustnem izpitu: »točno navedite kazalo v knjigi«. Ker je profesorica goljufala, imela svoja interna pravila pri pisnih preizkusih znanja, namreč znali smo dobesedno na pamet vse, kar je bilo potrebno napisati v t.i. božičnem kolokviju (namerno smo ga pisali na božični večer po 19 h), smo organizirali akcijo zbiranja podpisov, da smo lahko kot je v pravilnikih videli svoje teste (osebno sem zbiral podpise za mizo). Svoje smo tudi dosegli, dobili smo možnost vpogleda v svoje teste in če se ne motim skrajšanje čakalne dobe na rezultate, ki je bila ubijalsko dolga. In zgodil se je čudež. Tovarišica je sporočila, da so ji ukradli polovico testov. Zelo zanimiv razplet. Seveda kraje ni prijavila policiji…

Na prvem predavanju nam je govorila tudi o »Janezeku«. O Janezu Janši. Povedala nam je, da je bil onega dne pravoverni komunist, ki se je zavzemal, da vse profesorje, ki ne bodo predavali čistega marksizma, izvržejo iz FSPN (danes FDV), kjer je študiral in bil družbeno-politično aktiven. O socialistu Janezu Janši nimam dobrega mnenja, kljub temu se mi zdi, da politična propaganda ne sodi v visokošolske prostore.

V šolah zbirajo podpise proti učiteljem, ki niso dovolj prijazni ali v šolah zbirajo podpise proti učiteljem, ki niso dovolj pošteni?

Antropologija ni kvantna mehanika. Če prestaneš slovensko maturo, razumevanje ne bi smelo predstavljati težav. Zadeve prebereš in jih znaš brez težav interpretirati. Lahko se jih tudi naučiš dobesedno do veznika natančno na pamet kot je to od nas zahtevala Vesna Vuk Godina. To smo tudi storili, vsi nismo patološki narcisi in lenuhi. Po dolgem čakanju jih je velika večina padla, nihče pa ni razumel, kje ga je polomil. Testov kljub jasnim navedbam v ustreznem pravilniku nismo smeli videti.
Dragi bralci, prosim povejte ali v šolah zbirajo podpise proti učiteljem, ki niso dovolj prijazni ali v šolah zbirajo podpise proti učiteljem, ki niso dovolj pošteni, ki niso dovolj intelektualno pošteni (nimajo mednarodnih objav v indeksiranih SCI revijah kot je to normalno na svetovnih elitnih univerzah), brez razloga žalijo študente in med poukom izvajajo ideološko in politično propagando?


Študenti, ki smo zbirali podpise, hranimo avdio posnetke, bibliografija »univerzitetnih profesorjev« pa je javno dostopna. Zakaj v slovenskih režimskih medijih (RTV SLO, Delo, Ona, Zarja, …) zmaguje hujskanje proti kapitalizmu in ne intelektualna in moralna poštenost?

3 komentarji:

  1. vse levičarske ikone bi se dalo razgalit na taki način.

    OdgovoriIzbriši
  2. Ne le ona, pravzaprav je velika večina FDV-jevih predavateljev še kako obarvana redeče.
    Ko gledam kakšen sestanek Cerajeve stranke, izgleda, kakor da imajo predavatelji FDV-ja zbor. Seveda jih bo po polomu te stranke mesto na fakulteti čakalo, le kaj imajo izgubiti?

    OdgovoriIzbriši
  3. Letos poleti sem še znal povedati, da so sicer Cerarjevi popolnoma neoperativni, niso pa tako škodljivi kot npr. Židanovi. Kljub fiasku s Semoličem sem bil takega mnenja. Kako pa zdaj izkoriščajo to migrantsko krizo za dimno zaveso za delanje pizdarij, to je pa res totalni komunizem, najprej mednarodna blamaža z DUTB, potem z SDH, potem Židanovi kolhozi, zdaj višanje plač v javnem sektorju ne glede na finančne kazalce… Čisti komunizem, kupovanje volivcev, sesanje davkoplačevalskega denarja in dajanje privilegijev lojalnim.

    OdgovoriIzbriši