ponedeljek, 22. februar 2016

MIGRANTI NISO GROŽNJA, AMPAK VELIKA POSLOVNA PRILOŽNOST

Ne zamudimo poslovne priložnosti z migranti

V oddaji Tarča na RTV SLO, 19. 2. 2016, nam je poslanka Združene levice Violeta Tomič razložila, da begunci, ki bi eventualno prišli v RS niso grožnja, ampak priložnost. Poslušajte njene razsvetljene besede na 17:50 minute in 28:30 minute. Poslanka meni, da se moramo lotiti v begunskem valu iskanja priložnosti in delovnih mest za naše brezposelne, ki se bodo ukvarjali z begunci – socialni delavci in zdravstveno osebje bodo dobili delo.

Poslanki Violeti Tomič lahko samo pritrdim, povabimo migrante iz popolnoma drugačnega kulturnega okolja v Slovenijo, saj bodo prinesli priložnost za zaposlitev suficitarnih kadrov na trgu dela, kot so socialni delavci. Migranti se sicer nikoli ne bodo integrirali v evropsko družbo in nikoli ne bodo našli zaposlitve, ker niso ne kvalificirani, niti ne zanjo nobenega evropskega jezika pasivno, a bodimo pragmatični in ne zamudimo te poslovne priložnosti.
 
Violeta Tomič (ZL) rešuje suficitarne poklice na našem trgu dela
Gremo še korak dlje


Predlagam, da zažgemo hram demokracije – slovenski parlament skupaj z vsem osebjem in se tem ustvarimo nova delovna mesta za gradbince, vrtnarje, parketarje, zdravstveno osebje, psihologe in socialne delavce. Kako se tega že prej ni nihče spomnil? Hvala Violeti Tomič za navdih. 


Ni komentarjev:

Objavite komentar