četrtek, 9. februar 2017

ŠTUDIJA NEMŠKEGA ZVEZNEGA URADA ZA ZAŠČITO USTAVE: 92 % SKRAJNIH LEVIČARJEV (GIBANJE ANTIFA,…) ŽIVI ŠE PRI MAMICI

Hotel mama za ninje

Nemški Zvezni urad za zaščito ustave (Bundesamt für Verfassungsschutz - BfV) je izdelal študijo, ki je pokazala, da 92 % skrajnih levičarjev (gibanje AntiFa, absolventi »gender studies«…) živi še pri mamici. Povzetek je objavil tudi tabloid Bild.Kdo ali kaj je bil predmet raziskave?

Govorimo o levo usmerjenih aktivistih, ki so praviloma zamaskirani v črne obleke, vidne so zgolj oči, v rokah imajo količke ali podobno hladno orožje, uničujejo privatno in javno lastnino (levičarski grafiti »vsi na Filofaks« na spomeniško zaščitenih objektih, zažigajo avtomobile naključnih lastnikov, razbijajo inventar javnih in privatnih poslopij in skupinsko fizično obračunavajo s številčno manjšimi skupinami ali posamezniki). Številni med njimi nosijo komunistične simbole (zvezde, zastave nekdanjih in trenutnih totalitarnih socialističnih režimov) in transparente proti zunanjim sovražnikom, npr. neoliberlizmu – karkoli že to je, kapitalizmu, trgu, konkurence, svobodi ter pro-muslimansko usmerjene transparente, pogosto tudi v arabščini, a hkrati paradoksalno tudi feministične in pro-LGBT usmerjene, zagovarjajo nekontrolirane migracije in socialni turizem.

Rezultati študije

Levica se »krepi«, število levičarskih nasilnih napadov narašča, v obdobju med letoma 2009 in 2013 je policija beležila 1523 primerov, medtem ko jih je bilo v obdobju od 2003 do 2008 pol manj. Večina politično motiviranih napadov prihaja iz levičarske scene. Vprašanje je kakšno je stanje v letih 2014-danes?

Študija je pokazala naslednje:
povprečni levičarski storilec kaznivega dejanja je moškega spola, star od 21 do 24 let, brezposeln, srednje izobrazbe, 92 % jih živi še pri mamici (kar ni značilno za nemško populacijo tako kot npr. za slovensko).
 
Nemško Antifa gibanje, 92 % po maškaradi domov k mamici na Kinder čokoladko 
Bolj podrobno:
 med 873 delinkventi je bilo 84 % moških, 72 % starih od 18 do 29 let,
 devet od desetih je samskih,
 34 % jih je imelo srednjo izobrazbo, 29 % maturo, vsak tretji je bil brezposeln,
 eden od desetih je zagrešil več kot eno kaznivo dejanje.

Povzročeni prekrški:
 95 % nasilnih primerov: motenje posesti, telesne poškodbe, požigi, nespoštovanje (navodil) uradnih oseb,
 več kot polovico dejanj so izvedli med demonstracijami,
 med letoma 2009 in 2013 so levičarji izvedli 13 poskusov umora.

Žrtve:
 902 dejanji (59 %) proti fizičnim osebam, štiri od petih proti policistom,
 15 % proti desnim skrajnežem,
 pri materialnih prekrških prevladujejo požigi osebnih vozil (62 %). 58 je bilo požigov policijskih vozil.

Slovensko gibanje Antifa

Slovenski policiji se ne zdi sporno, da se udeležujejo demonstracij zamaskirani ter oboroženi s hladnim orožjemProtesti v podporo socialnemu turizmu migrantov leta 2016 v Ljubljani; vidni tudi obrazi pripadnikov političnih strank 

Zanimivo bi bilo narediti raziskavo med slovenskimi levičarskimi aktivisti. 

2 komentarja:

  1. najprej količke za tepst in maske, potem pa nazaj k mamici na čokolino. :-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Prva slika vse pove, zakaj nosijo maske … veš kolk bi po riti dobili doma, pa še žepnina bi bila manjša, bi morali samo od DSP živeti. :-)

      Izbriši