četrtek, 10. april 2014

NAJVPLIVNEJŠI EKONOMIST V RS JOŽE MENCINGER KANDIDAT PS ZA EVROPSKE VOLITVE

Kandidatura

Po poročanju STA so v stranki PS potrdili, da se z ekonomistom Jožetom Mencingerjem pogovarjajo o kandidaturi na njihovi listi za evropske volitve. Mencinger je nekaterim medijem potrdil, da s kandidaturo soglaša, bil bi nosilec liste. Odločitev naj bi izvršni odbor PS sprejel konec tedna.

Mencinger upokojen, a aktiven kot Kučan

Imel sem prav, tovariš Jože Mencinger se je sicer nedavno upokojil, a ostal bo aktiven kot Milan Kučan.

tovariš Jože Mencinger in njegov nacionalni interes 
Tovariša Jožeta Mencingerja Slovenci dobro poznamo in čutimo, je eden ključnih ljudi, ki tlakuje usmeritev razvoja Slovenije od nastanka, njegovim usmeritvam brez nadaljnjega sledijo vse slovenske politične stranke leve provenience, desne stranke so sicer deklarativno proti njegovim idejam, a so ob ključnih trenutkih vedno stopile na njegovo stran z nasprotovanjem privatizaciji, prepletanjem politike, gospodarstva in pravosodja, kar ves čas aktivno zagovarja Mencinger. Vsak odrasli Slovenec pozna sintagmo nacionalni interes, ki daje legitimnost mencingerjanskemu gradualizmu, ki pravi: nobenih reform, nobenih sprememb, nobene privatizacije tujcem, vse po starem.

Ljubljenec režimske RTV SLO

Mencinger ima tudi skorajšnji monopol nad razlaganjem makroekonomskih kazalcev in usmeritev v RS in po svetu na nacionalni TV, ki je financirana iz proračunskega denarja. Je redni in časti gost TV Dnevnika in Odmevov.



Nekateri neposredni in posredni dosežki Mencingerja Jožeta

EIPF – študije z rezultati po željah naročnikov
Podpora Zorana Jankovića na volitvah = občina Ljubljana (cene komunale, mestnega prevoza, nepremičnin, javnih objektov), vlada Alenke Bratušek,...

Merkur – Kordež

Mencinger zagovronik javnega zdravstva, sam hodi preko vrste
 

Franci Križanič SD – sodelavec v EIPF = v času ministrovanja povišanje javnega dolga iz 21,9 % BDP na 45 % BDP, porabljeno za sprotno porabo, kupovanje socialnega miru


Mitja Gaspari SD (sodelavec v EIPF): v času guvernerskega mandata na BS = zanimive akrobacije z depreciacijo tečaja tolarja

NLB – Mencinger: proti privatizaciji tujcem = prevara KBC, dokapitalizacije iz proračuna

NKMB: Mencinger: "naš bančni sistem je trden, sanacije na potrebna", proti privatizaciji tujcem.

Mencinger - pobudnik kompanije proti prodaji Interbrewu = Pivovarna Laško - Boško Šrot
Mencingerjeva podpora socialno čutečega Zorana Jankovića na volitvah = Stadion 

3 komentarji:

  1. Sorry, da ti "smetim" ravno pod Mencingerjem. Ampak nič še nisi zapisal o novi prvi "madame" javne hiše na Kolodvorski. Včeraj sem zasledil en zanimiv zapis, ko je nekdo z njenega avtoriziranega CV popucal vse leporečenje in razgalil "golo" "cesarico". http://www.had.si/blog/2014/04/09/bojan-pozar-natasa-pirc-musar-na-rtv-politicno-izbrana-telebajska/#comment-323269 (moralo bi te vreči direkt na en zelo dolg komentar). Sicer je celoten tekst kljub dolžini dokaj zanimivo branje, predvsem pa me je zbodlo nekaj glede njenega pravosodnega izpita nekje ob začetku zapisa. Če namreč avtorjeve domneve držijo oz. bi z veliko verjetnostjo lahko držale, mora nekaj zelo smrdeti in bi moralo kar klicati po organih pregona.

    Če si slučajno pravnik oz. se giblješ kje v pravniški družbi, morda veš, kako je res s pogoji za opravljanje tega izpita in če lahko pristopiš kar s prakso TV novinarja?

    OdgovoriIzbriši
  2. Sorry, da ti "smetim" ravno pod Mencingerjem. Ampak nič še nisi zapisal o novi prvi "madame" javne hiše na Kolodvorski. Včeraj sem zasledil en zanimiv zapis, ko je nekdo z njenega avtoriziranega CV popucal vse leporečenje in razgalil "golo" "cesarico". http://www.had.si/blog/2014/04/09/bojan-pozar-natasa-pirc-musar-na-rtv-politicno-izbrana-telebajska/#comment-323269 (moralo bi te vreči direkt na en zelo dolg komentar). Sicer je celoten tekst kljub dolžini dokaj zanimivo branje, predvsem pa me je zbodlo nekaj glede njenega pravosodnega izpita nekje ob začetku zapisa. Če namreč avtorjeve domneve držijo oz. bi z veliko verjetnostjo lahko držale, mora nekaj zelo smrdeti in bi moralo kar klicati po organih pregona.

    Če si slučajno pravnik oz. se giblješ kje v pravniški družbi, morda veš, kako je res s pogoji za opravljanje tega izpita in če lahko pristopiš kar s prakso TV novinarja?

    OdgovoriIzbriši
  3. Hvala za sporočilo, čeprav je offtopic. Ne pa v celoti, med ostalimi Mencingerjevimi »dosežki« sem seveda pozabil na Darka Horvata in razno razne pidovsko-certifikatske milijonarje. Tisti njegovi prvi predlogi o obvezni tajkunizaciji Slovenije iz začetka devetdesetih (njegov prvi tajkunski predlog privatizacije bi se dalo najti kje na netu ali pa vsaj odlomke) in označevanje certifikatov za ničvreden papir so bili zametki tega našega domačijskega kvazi kapitalizma, ki sploh ni kapitalizem, ampak socializem oz. v najboljšem primeru kroni-kapitalizem.
    Glede nove režimske izvoljenke na RTV pa lahko samo rečem, da bo nadaljevala kulturni boj med levico in desnico in seveda forsirala ta rdeče kot jih je v svoji zadnji službi in še naprej se bomo Slovenci ukvarjali s preteklostjo in ne s čim pomembnim, aktualnim, glavna temo bodo partizani/domobranci, homoerotično usmerjeni, verouk v šole in seveda borba proti vsemu »nejavnemu« in privatizaciji in ksenofobija do tujcev (s poudarkom na ZDA).

    Pravnik pa žal nisem. Načelno pa za tovrstne izpite ni potrebna delovna doba v svojem poklicu, dovolj je sedma stopnja izobrazbe.

    OdgovoriIzbriši