petek, 17. april 2015

FEMINISTIČNI »NAPAD« NA DRAGHIJA - AKTIVISTKE FEMEN PROTI VARČEVALNIM UKREPOM

Novica je sicer stara dva dni, pa mi ne gre iz glave, saj globalno razgalja naravo levičarjev in feminstk/ov. Do ECB imam prej negativen kot indiferenten odnos, da ne bo nesporazumov. Menim, da bi trenutna repriza Keynesjanstva iz leta 2009, lahko povzročila krizo s trojnim dnom.

Aktivistke ukrajinske skupine Femen

Aktivistke ukrajinske skupine Femen so v Berlinu napadle predsednika Evropske centralne banke Maria Draghija. Takoj, ko je začel na tiskovni konferenci brati izjavo po tokratnem zasedanju sveta ECB, je na mizo pred njim skočila mladenka, ki se ji je očitno uspelo predstaviti kot novinarka.

»Ustavite diktaturo ECB!« je med metanjem listov papirja z zapisom svojega poslanstva v zrak v angleščini vpila članica protestne skupine proti »patriarhatu, industriji seksa, cerkvam in diktaturam«. Vprašanje v katero od navedenih kategorij naj bi sodil Draghi, ki je hotel po začetku masovnega kvantitativnega sproščanja za evrsko območje le povedati, da so v prvem mesecu uspešno nakupili za šestdeset milijard evrov državnih obveznic in drugih vrednostnih papirjev ter da ne bodo spreminjali obrestnih mer. Kar v domačem jeziku pomeni, da bo tiskarna v Frankfurtu pregorevala 100/uro, da bo v obtok prišla ogromna količina denarja, da bodo posojali denar na veliko (kupovali obveznice) in da bo ta denar izredno poceni. Ali gre pri tem za varčevalne ukrepe ali za popolnoma nasprotno zgodbo, ni potrebno komentirati. Je pa možno, da bi študenti Filozofske fakultete univerze v Ljubljani quantitative easing razumeli tudi kot varčevanje. Če profesorja iz Filozofske fakultete univerze v Ljubljani Rastko Močnik Gorazd Kovačič to trdita, bo že držalo.
 

Levičarstvo in feminizem

Levičarstvo in feminizem nista sinonima, sta pa neposredno povezana: kdor je feminist je tudi levičar in kdor je levičar je pogosto tudi feminist. Med desničarji oz. konservativci in liberalci ni feministov.
 

Slovenija, svet in zategovanje pasu


Mladenka na sliki ne zgleda starejša od 23 let, verjetno je mlajša in ima manj življenjskih izkušenj in ji ne gre zameriti, da se ob metanju denarja s helikopterjem ECB (quantitative easing) bori proti varčevanju. Težava je, ker v RS tako razume svet večina novinarjev dominantnih medijev in mnenjski voditelji. V Sloveniji se ravno tako govori o divjem varčevanju in zategovanju pasu, po drugi strani, pa lahko za SURS vidimo podatek, da smo imeli v Sloveniji leta 2007 na zadnje izravnan proračun in nikoli presežkov proračuna! Proračunski primanjkljaj je bil zgolj leta 2008 pod Maastrichtskimi 3 % in tudi v času zloglasnega Šusteršičevega ZUJF, je proračunski primanjkljaj presegel 3 %. Javni dolg se je od leta 2008 (21,9 % BDP) skoraj početveril. Število javnih uslužbencev je po podatkih SURS od leta 2008 naraslo. Divje varčevanje!

4 komentarji:

  1. dobra fotka :-) če se bo spametvala, bo še za punucat. :-)

    OdgovoriIzbriši
  2. Še huje, da se feministični lobi (da ne bo pomote, v socialističnem "Bruslju") vtika v gospodarstvo in na vsak način forsira neke ženske kvote (Nemčija je že podlegla, o dovzetnosti naše delovno - družinske ministrice za tovrstne bedarije pa ni za izgubljati besed). Zaenkrat so na udaru spolna razmerja v nadzornih svetih, potem bodo zagotovo sledile uprave, na koncu pa gejevski par ne bo več smel ustanoviti družinskega podjetja.

    Pa da ne bo pomote, prav ničesar nimam proti ženskam, osebno tudi poznam in cenim nekaj odličnih podjetnic, samo o teh stvareh naj odloča tisti/tista, ki je vložil/a svoj denar, ne pa tropi nedoj**anih "metelkovk"!

    Da bi pa kdo za mnenje o vsem skupaj vprašal kakšenga uspešnega podjetnika (npr. kar Tanjo Skazo), pa bog ne daj...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Se strinjam, kvote v letu 2015 so grob, vseeno je kakšnega spola je človeka in kakšno barvo oči ima, važna je samo strokovnost.

      Uspešne ženske, ki so do svojih uspehov prišle brez pomoči politike, nikoli ne poudarjajo svojega spola in se jim zdijo načelno vse feministične ideje o emancipaciji abotne.

      ŽENSKE KVOTE SO PO MOJEM MNENJU ZA ŽENSKE ŽALJIVE!

      Izbriši
  3. Podjetniki oz. podjetnice v Sloveniji itak nimajo besede.

    OdgovoriIzbriši